Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

BG

Мнения: 4 546
ще имаме и това чудо вече. но се чудя какво може да се спретне примерно за обяд? да се готви - не може, от къщи да си нося .... май също. а пък би било добре, ако може да се спести някой лев от храненето навън. наблизо до офиса имаме магазини за хранителни стоки , значи може например кренвирши да си направи човек . друго какво  newsm78 ? споделете опит  Praynig
Цитирай

France/Antibes

Мнения: 1 465
Az ne vijdam goliama polza ot mikrovalnova v offica newsm78 Osven pukanki da si pravite i pretopliate po ne6to - mai polza nikakva newsm78 Sorry za razo4arova6tia posting
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Освен ако си носиш от вкъщи сготвена манджа в специални пластмасови кутийки с капак и да си ги топлиш в микровълновата.

Хем ще спестиш някой лев, хем ще ядеш топличко.  Smile
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Ние имаме микровълнова на работата и в нея си притопляме закуски, сандвичи, някои и вода за разтворимите напитки и чая. На мен веднъж на работата тати ми донесе яйца от село, но се оказа, че няколко са се пукнали. Аз ги сложих в порцеланова чинийка и ги мушнах в микровълновата. Станаха като пържени на очи. Прибавих си ги към сандвича. Хареса ми.  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Може да се използва за топлене на вода за чай, прясно мляко.
Задушени зеленчуци, например броколите стават за 2-3 минути. Отгоре може да се настърже кашкавал, да се пусне още 30 сек да се поразтопи.
Картоф измит и набоден с вилиза, поставя се директно на въртящата се част, за около 3 минути. Става нещо средно между печен и варен.
Нарязано филе или друг колбас и отгоре кашкавал, пуснато за 1 минута на средна мощност.
Яйце счупено върху чиния, пуска се на по-ниска мощност защото иначе гърми. Може да гарнираш с кисело мляко.
В нашия офис микровълновата е едно от най-използваните неща.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
благодаря за идеите  Hug сигурно всички ще ги изпробваме   chef
четох някъде, че яйцата винаги гърмят  newsm78
Цитирай
ако чукнеш яйцата и набодеш с вилица жълтъците - няма да гърмят.
Иначе можете да си правите страхотни сандвичи или любимо бързо ядене:
с малко маргарин или масло леко се намазва чиния. Отгоре се слага плочка сирене и 2 резена домат. Върху тях се чуква 1 яйце и се набожда с вилица. Пече се за около 1-2 мин. на силна степен.
Цитирай

София

Мнения: 2 122
мисля, че за микровълнова са подходящи и замразените полуфабрикати - пица и лазяна. Доколкото си спомням има някакво упътване за готвенето им в микровълнова.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
О, ние си я ползваме по няколко пъти дневно с колвжките  Blush
Майка ми ме "светна", че може да се готвят катофи на миковълновта - избираш ги еднакви по размер (е, приблизително) и ги пускаш за 7-8 мин, после ги обръщаш и още няколко. Много важно е да ги понабоцкаш с ножа преди да почне топлинната обработка и също като ги извадиш (когато са омекнали - точно като при варенето) да ги облееш с вода. Честно казано дори и в къщи не помня откога не съм варила картифи в тенджера, постоянно използвам микровълновата.
Цитирай

Sofiq

Мнения: 683
Продават едни спагети в пакетчета които стават супер бързо и лесно в микровълнова-пробвай!Не е най полезното нещо на света но ..става!
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Стават и омлети, яйца по панагюрски, гювечета разни (сирене, колбас, яйце). Любим ми е шницел с кашкавал в МВ. Омесената с подправки и яйца кайма се разстила в намазнена чиния, отгоре кашкавал и на мах. Много е вкусно:)
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Аз си правя омлет много 4есто.
Разбивам 2-3 яйца с малко сирене и/или настърган кашкавал и щипка сол. Намазва порцеланова 4иния с маргарин или масло. Изсипвам яй4ената смес и слагам в микровълновата за около 3 минути. Моята е доста слаба - стар модел. Става много вкусно.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Стават и омлети, яйца по панагюрски, гювечета разни (сирене, колбас, яйце). Любим ми е шницел с кашкавал в МВ. Омесената с подправки и яйца кайма се разстила в намазнена чиния, отгоре кашкавал и на мах. Много е вкусно:)

Би ли обяснила по-подробно как точно правиш гювечетата?
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Днес за обяд в офиса си нарязах една тиквичка и картоф, поставих ги в купа, захлупих ги с чиния и ги пуснах за 4 минути на мах мощност. След това ги полях с олио, поръсих със сол и чер пипер и си ги хапнах с гарнитура - бяло сирене и парче гауда.
Вчера - по съшия начин, само че зеленчуците бяха броколи и морков.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ами много са лесни гювечетата, и според наличностите. Примерно слагаш малко мазнинка, колбас, маслинки, чушка, домат - каквото има. отгоре плочка сирене, чукваш яйце, захлупваш и на мах за 2 мин. Ако искаш сос слагаш и малко вода. Това вариант като за офиса, вкъщи слагам и лук, зарзават какъвто ми се намира. За сирене по шопски слагаш мазнина, шайба домат, сирене, пак домат, яйце. Да ви е вкусно Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора