Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Питки с кайма и лук

  • 13 окт. 2005, 13:12 ч.
  • Преглеждания  8 489  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 537
Здравейте,ето рецептата ми за вкусните питки.Аз сама си я измислих и наистина става вкусно Hug
За по -лесно става с готово тесто,но аз си замесвам когато ми се занимава с брашно,1 яйце,1 лъж. оцет,малко олио и разредено като айран хладичко кисело мляко/може и прясно мляко/.Не мога да кажа точни пропорций щото винаги го правя на око,затова както казах за по -лесно с готово тесто.
Плънката:запържвам в масло/или олио/2-3 големи глави лук,при него прибавям и 250 гр кайма,малко черен пипер и сол.
Разделям тестото на 2 части ,от всяка част разточвам квадратна горе долу кора ,около 1 см дебелина.Намазвам кората с масло и слагам от плънката,аз слагам повечко плънка,че по ни харесва така.Навива се на руло,като баница и режа на парчета кората/като пънчета/ Нареждам в тавата и пека.
Тази рецепта съм решила някой път да я направя и с бутер тесто,предполагам,че пак ще стане хубаво Peace
Приятен апетит,дано съм обяснила правилно Wink  bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 253
Много ти благодаря *mimis* за рецептата newsm44.Ей сегичка ще ги направя!После ще кажа как са станали.Отново благодаря!!!!!!!!!!

# 2
  • София
  • Мнения: 3 537
Моля,моля  bouquet

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 15 139
Моята рецепта за горе-долу същото нещо е :

Пирог

1ч.ч. кисело мляко
1равна ч.л. сода
1/2ч.ч. олио
3ч.ч.брашно
сол на вкус
Слагам содата в киселото мляко и разбърквам. После добавям олиото и брашното. Получава се тесто, което се меси малко на ръка (десетина намачквания са достатъчни). Ако се лепи добавям още малко брашно.
Плънката е от:
250гр кайма (няма значение каква)
лук (пресен с перата и стар кромид лук)- връзка пресен и две-три средни глави стар лук, ако няма пресен увеличавам количеството на стария
връзка копър
връзка магданоз
кимион
черен пипер
червен пипер
Слагам каймата на сухо в тефлонов тиган, заедно със стария лук и пържа до сготвяне на каймата. Добавям зеления лук и допържвам още малко. Слагам подправките на вкус. След сваляне от котлона слагам наситнения копър и магданоз.
Обикновено приготвям плънката, оставям я да поизстине и забърквам тестото. Тестото го разстилам върху найлон на дебелина около сантиметър и половина. Изсипвам плънката и я разстилам равномерно. С найлона оформям тестото и плънката на руло. Заглаждам краищата и слагам да се пече. На 200грд до зачервяване на пирога.

# 4
  • Мнения: 253
Е,направих ги!Станаха супер! newsm10 Само че малко измених оригиналната рецепта на *mimis*.Взех готово тесто и вместо на две го разделих на 7 части,като всяка разточих отделно.Върху всяка кора сложих от плънката(запържена кайма с лук и доматен сок) и добавих малко кашкавал и кисела краставичка.Навих ги като пурички,изчаках да втаса,намазах с прясно млекце и метнах във фурната.Голяма вкусотийка.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 537
Супер,ще пробвам и така някой път PeaceФантазия му е майката Grinning

# 6
  • Мнения: 253
Наистина са много готини така*MIMIS*.И все пак благодаря ти,защото ти ме подсети за тях.

# 7
  • Балчик
  • Мнения: 7 154
Мимис, не искам да те обидя, но едва ли си открила Америка-тези питки съществуват в много краища на света,така че ако претендираш за авторство-няма да успееш.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 423
Мимис, не искам да те обидя, но едва ли си открила Америка-тези питки съществуват в много краища на света,така че ако претендираш за авторство-няма да успееш.
Е, недей така, тук не се претендира за авторство! Naughty Много неща, които съм си мислила, че аз съм ги измислила са били измислени много преди мен.Нищо лошо няма в това да пуснеш рецепта, при това страхотна.

# 9
  • София
  • Мнения: 369
Супер е рецептата -още утре ще ги стъкмя за мъжете! newsm10

Благодаря MIMIS ! Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 380
Баба ми прави подобно нещо.Казваме му месник.Само че тя разточва едната част от тестото, слага я в тавата, изсипва плънката и отгоре разсточената останала част.Става нещо като пита с пълнеж.

# 11
  • Мнения: 1 464
Изжда вкусотиика ще е това ама аз като не мога да меся Embarassedще пробвам с готово тесто,МИМИС,как мислиш да ги правиш с бутер тесто newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт