Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 3 998
А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!

Сърма баница. Ял съм я само в едно село в Странжанско.

# 151
  • Мнения: 1 236


А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!

тортата от тръбички с вишнево сладко ... кой ще пусне линк че  не знам как става линк към пост? Flutter

# 152
  • Мнения: 10 085
Здравейте,днес милия купил риба Сайра.Искам да я направя на фурна,не ми е позната тази риба.Какви подправки да използвам,ако може рецепта и някакви отзиви,да ли е вкусна риба?Благодаря предварително.

Много обичам консервата от сайра. А пресната може да я изпържиш, оваляна само в брашно, да я изпечеш на скара. Ето една рецепта на Дона, която харесахме вкъщи Пържена сайра в орехов сос

Може също така да я нарежеш на парчета, да я залееш в тавичка с домати, с чесън, магданоз и риган, малко мазнина и да я запечеш. Докато се пече, мирише не съвсем приятно от чесъна, но пък после е вкусно.
Може да я мариноваш в лимонов сок, майонеза, лук на полукръгчета и подправки. После завиваш това всичкото във фолио и печеш, а може и направо в тавичка да се изпече.

# 153
  • Мнения: 1 236
Здравейте,днес милия купил риба Сайра.

рибата е вкусна, аз я харесвам с китайско фиде\нудли. Става и на скара (а вероятно и на фурна) като се маринова за час в лимонов сок с чесън и магданоз.
Като подправки й отиват (поотделно, не всички заедно Laughing )лимон, чесън, портокал (ако ядете такива комбинации), риган, магданоз, домати, зелени чушки, бяло вино, соев сос и печен сусам.

# 154
  • София
  • Мнения: 1 340




А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!


Можеш да направиш банички с кайма, със сварено пилешко месо или с кренвирши.
Можеш и млечна баница да направиш.

# 155
  • Скиталец
  • Мнения: 4 744
Имаше едно кремче за директна консумация от кисело мляко и какао... newsm78 Какво друго се слага?

# 156
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 154
Естел , аз се сещам за крем с цедено кисело мляко и течен шоколад, ето линк :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg14544597#msg14544597





А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!


Можеш да направиш банички с кайма, със сварено пилешко месо или с кренвирши.
Можеш и млечна баница да направиш.

Или баница с халва newsm78.

L.I.L.I... , дано съм ти била полезна Hug.

# 157
  • Панагюрище
  • Мнения: 14
Здравейте мами   bouquet
Моля за помощ при шоколадова глазура. Направих домашни бисквити. Разтпих 2 натурални шоколада на водна баня, сложим и масло, както намерих рецептата във форума .Получи се много гъста смес, не ставаше за топене на бисквитки. Сложих малко прясно мляко, за да разредя, но не стана хомогенна сместа и глазурата буквално бягаше от бисквитката. Накрая ги намазах криво ляво с четка, но не станаха хубави на вид. Дайте идея къде съм сбъркала. Да не се е пресякла сместта? Rolling Eyes
p.s. млякото беше студено Embarassed

# 158
  • Мнения: 10 085
....Сложих малко прясно мляко, за да разредя, но не стана хомогенна сместа и глазурата буквално бягаше от бисквитката.

Аз, като сипя млякото, пак загрявам или в микровълновата, или направо на газта, бъркам и се получава гладка смес. Ако ми е рядка добавям още шоколад или масло, доокато ми хареса. Слагала съм и олио, от тортената тема ми е останало, става по-лъскаво покритието. Изобщо всичко правя на око - добавям по малко мляко, олио, краве масло, манджа с грозде правя Grinning, но става хубава глазура. Може да се топят в нея сладки, а може и внимателно да полея с лъжичка, добре стои.

# 159
  • София
  • Мнения: 1 190
Ето линк за вишневите тръбички. Много е сполучлива тортата. Ако я направиш мисля, че няма да съжаляваш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591.0

# 160
  • близо до Разград
  • Мнения: 19
Сложила съм жива мая да втасва, както пише в рецептата - с прясно мляко и захар. От 10-тина минути виждам, че излизат балончета, но маята не се надига. Да я чакам ли още или да ходя да си купувам съвсем прясна, защото тази беше във фризера от известно време?

# 161
  • София
  • Мнения: 209
имате ли изпитана рецепта за соленки, но без прясно мляко?

# 162
# 163
  • Карлово
  • Мнения: 131
Ех,реших днес че грис халва ще правя и рецепта мернах и ми хареса...,но не зная кьде я мернах.Помагайте!Само помня ,че беше двуцветна грис халва с какао оцветена!

# 164
  • близо до Разград
  • Мнения: 19
Давността на въпроса ми за маята вече мина. Почаках я още малко и си я изпратих в канала. На магазина, обаче нямаше от хубавата и взех някаква, на която пишеше "Хлебна мая Русе". Действително се надигна много бързо, но никога повече няма да си причиня усилието, което ми костваше одялкването на опаковката от кубчето мая.  Tired



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт