Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 734 отговора

София

Мнения: 1 600
А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!

Сърма баница. Ял съм я само в едно село в Странжанско.
Цитирай


Мнения: 1 236


А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!

тортата от тръбички с вишнево сладко ... кой ще пусне линк че  не знам как става линк към пост? Flutter
Цитирай


Мнения: 7 120
Здравейте,днес милия купил риба Сайра.Искам да я направя на фурна,не ми е позната тази риба.Какви подправки да използвам,ако може рецепта и някакви отзиви,да ли е вкусна риба?Благодаря предварително.

Много обичам консервата от сайра. А пресната може да я изпържиш, оваляна само в брашно, да я изпечеш на скара. Ето една рецепта на Дона, която харесахме вкъщи Пържена сайра в орехов сос

Може също така да я нарежеш на парчета, да я залееш в тавичка с домати, с чесън, магданоз и риган, малко мазнина и да я запечеш. Докато се пече, мирише не съвсем приятно от чесъна, но пък после е вкусно.
Може да я мариноваш в лимонов сок, майонеза, лук на полукръгчета и подправки. После завиваш това всичкото във фолио и печеш, а може и направо в тавичка да се изпече.
Цитирай


Мнения: 1 236
Здравейте,днес милия купил риба Сайра.

рибата е вкусна, аз я харесвам с китайско фиде\нудли. Става и на скара (а вероятно и на фурна) като се маринова за час в лимонов сок с чесън и магданоз.
Като подправки й отиват (поотделно, не всички заедно Laughing )лимон, чесън, портокал (ако ядете такива комбинации), риган, магданоз, домати, зелени чушки, бяло вино, соев сос и печен сусам.
Цитирай

София

Мнения: 1 340




А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!


Можеш да направиш банички с кайма, със сварено пилешко месо или с кренвирши.
Можеш и млечна баница да направиш.
Цитирай


Мнения: 1 104
Имаше едно кремче за директна консумация от кисело мляко и какао... newsm78 Какво друго се слага?
Цитирай

Пазарджик/Лондон

Мнения: 1 759
Естел , аз се сещам за крем с цедено кисело мляко и течен шоколад, ето линк :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg14544597#msg14544597





А ако някой се сеща...дайте идеи какво да направя с готови кори за баница, без сирене и да не е баклава!


Можеш да направиш банички с кайма, със сварено пилешко месо или с кренвирши.
Можеш и млечна баница да направиш.

Или баница с халва newsm78.

L.I.L.I... , дано съм ти била полезна Hug.
Цитирай

Търговище

Мнения: 11
Здравейте мами  bouquet
Моля за помощ при шоколадова глазура. Направих домашни бисквити. Разтпих 2 натурални шоколада на водна баня, сложим и масло, както намерих рецептата във форума .Получи се много гъста смес, не ставаше за топене на бисквитки. Сложих малко прясно мляко, за да разредя, но не стана хомогенна сместа и глазурата буквално бягаше от бисквитката. Накрая ги намазах криво ляво с четка, но не станаха хубави на вид. Дайте идея къде съм сбъркала. Да не се е пресякла сместта? Rolling Eyes
p.s. млякото беше студено Embarassed
Цитирай


Мнения: 7 120
....Сложих малко прясно мляко, за да разредя, но не стана хомогенна сместа и глазурата буквално бягаше от бисквитката.

Аз, като сипя млякото, пак загрявам или в микровълновата, или направо на газта, бъркам и се получава гладка смес. Ако ми е рядка добавям още шоколад или масло, доокато ми хареса. Слагала съм и олио, от тортената тема ми е останало, става по-лъскаво покритието. Изобщо всичко правя на око - добавям по малко мляко, олио, краве масло, манджа с грозде правя Very Happy, но става хубава глазура. Може да се топят в нея сладки, а може и внимателно да полея с лъжичка, добре стои.
Цитирай

София

Мнения: 330
Ето линк за вишневите тръбички. Много е сполучлива тортата. Ако я направиш мисля, че няма да съжаляваш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591.0
Цитирай

близо до Разград

Мнения: 15
Сложила съм жива мая да втасва, както пише в рецептата - с прясно мляко и захар. От 10-тина минути виждам, че излизат балончета, но маята не се надига. Да я чакам ли още или да ходя да си купувам съвсем прясна, защото тази беше във фризера от известно време?
Цитирай

София

Мнения: 201
имате ли изпитана рецепта за соленки, но без прясно мляко?
Цитирай


Мнения: 3 415
Соленки с масло устройват ли те?

Соленки с мас и масло

или такива Пурички със сирене и кашкавал?
Цитирай

Карлово

Мнения: 130
Ех,реших днес че грис халва ще правя и рецепта мернах и ми хареса...,но не зная кьде я мернах.Помагайте!Само помня ,че беше двуцветна грис халва с какао оцветена!
Цитирай

близо до Разград

Мнения: 15
Давността на въпроса ми за маята вече мина. Почаках я още малко и си я изпратих в канала. На магазина, обаче нямаше от хубавата и взех някаква, на която пишеше "Хлебна мая Русе". Действително се надигна много бързо, но никога повече няма да си причиня усилието, което ми костваше одялкването на опаковката от кубчето мая.  Tired
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 734 отговора