Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, точно под звездите

Мнения: 415
Здравейте, кулинарки!
Донесоха ми 1кг кестени - какво да ги правя, как да ги сготвя?
Яла съм само няколко пъти и то купени от сергия.
Дайте акъл  newsm78
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Ами аз си ги варя и после ги омитам за нула време. Обожавам!!! Много са вкусни и печени, ама във фурна не стават вкусни(поне на мен не ми харесват).
 Ще ми е интересно и на мен , да науча нещо ново.
Цитирай

Italia

Мнения: 4 492
Ами ние тук ги правим така : прави се една резка с нож не върху гърбицата а върху плоската страна на кестена ( малко дървено го обясних  Embarassed ),слагат се в тиган с надуп4ено дъно ( тук се продават готови,но може да прежалите някой стар и да го надуп4ите  Twisted Evil ) и се пекат на умерен огън. Казвам огън ,заЩото аз готвя на газ и пламъка на котлона минава през дупките и опи4а кестените. Ръсва се малко сол и отвреме на време се обръЩат ( не трябва да станат напълно 4ерни като въглен) От време на време пукат,да не се ШаШкате. Като се поопекат се завиват във вестник за малко и посля се белят и хапват с 4ервено винце. Very Happy
Не знам дали става с електри4еска пе4ка оба4е  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Винаги ги правя варени,печени на фурна не ми харесват PeaceГолема краста са ми тия кестени ,също като слънчогледовите семки Mr. Green
Цитирай

Варна

Мнения: 4 645
Винаги ги правя варени,печени на фурна не ми харесват PeaceГолема краста са ми тия кестени ,също като слънчогледовите семки Mr. Green

И при мен е същото положение, от септември почвам да обикалям пазарите за проверка за кестени. Cool
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 049
И аз така...ама много гръчкаво чистенето, еййй..няма ли по-лесен начин?
Цитирай

София, точно под звездите

Мнения: 415
Докато аз питам тук и там, мъжа ми ги хакнал в тенджера под налягане с вода и айдеееее готово! Наядохме се като .....
мани-мани!...но мерси за идеите!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.