Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Днес ги пробвах и стават страхотни, пък са и здравословни и лесни като рецепта Very Happy

1ч.ч. царевично брашно
2/3 ч.ч. бяло брашно (предполагам,че става и с типово или пълнозърнесто, но нямах под ръка)
1ч.л. сол
1ч.л. бакпулвер
1/4ч.ч. олио
1/2ч.ч. вода
семенца по избор - аз сложих сусам, ленено семе и белени слънчогледови семки

Сухите съставки се сипват в купа, олиото и водата се смесват и се изсипват в средата.Обърква се с лъжица и се меси кратко, колкото да стане топка. Разточва се кора 0,5см дебела, ръси се обилно със семената, минава се отново с точилката, за да залепнат семенцата и се нарязва на форми по желание. Пече се на 200 градуса до порозовяване.Стават хрупкави и с един особен приятен вкус заради царевичното брашно.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Наистина изглежда, че ще да са вкусни.
Малко off, ама царевичното брашно е това, откоето се прави качамак нали?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Да - ама ти трябва най-обикновено царевично брашно,не това,което го продават като лесен качамак за 2 мин,че то си е царевичен грис.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
hedra, солта не трябва ли да е по малко или брашното повече. Аз ги правих 1/2 ч.л. сол, но ми бяха соленички, иначе са супер.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Абе и на мен соленички ми станаха - ама по рецепта са такива количествата.Всъщност царевичното брашно има леко сладникав вкус и явно затова повечко сол са сложили в рецептата.Ама тези неща човек си ги напасва на вкус - и аз следващия път ще сложа по-малко сол Very Happy
Цитирай
охо,и мен ме заинтигува тази рецепта  Smile
много обичам сусам,а и ми звучи лесно и бързо-нещо,което тук оценяваме по достойнство Wink
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
Ей, страшни станаха тези бисквитки - приличат ми на крекерите. На мен ми паснаха на сол. Отгоре ги поръсих със сусам, счани бадеми и мюсли (нямах друго в нас). Нарязах ги на малки формички около 2/2 см(пика, купа, каро, спатия - единствените, които имам) и за около половин час ги ометохме  Mr. Green
Мерси за рецептата   bouquet
Цитирай
hedra,господ здраве да ти дава,жено! Hug
преди малко метнах втората тава във фурната,а първата е на привършване!
Разкошни! а ги направих само със сусам...като вкус са ми много познати заради царевичното брашно,но не мога да се сетя какво може да съм яла подобно  newsm78
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Браво, браво. Оригинална рецепта и супер здравослвона. Още сега ше ги пробвам.
2/3 от чашата ли е брашното?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Да,две трети чаена чаша от обикновеното брашно Very Happy
Радвам се, че ви харесват Very Happy
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Още не съм ги метнала. Сега принтирам рецептата. Ще ги направя с пълнозърнесто брашно и ще ви кажа дали стават.
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
И на мен ми звучи много вкусно. Laughing Но нямам точилка тук. Confused С какво да разточа кората? newsm78
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
С бутилка  Laughing
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Страхотни соленки  Hug  bouquet
И ги забърках докато малката се къпе, супер лесни са. Имат вкус на нещо познато наистина, ама и аз не се сещам  newsm78 Благодаря за хубавата рецепта на Хедра   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.