«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

гр. ѕлевен

ћнени€: 101
Ќе мога да отвор€ готварската книга на форума, ц€л ден се мъча  и ми дава н€каква грешка ,
«атова пуснах тема ,ако модератора прецени нека € изтрие
 ак приготв€те кюфтета с доматен сос ,но да не са пържени а варени
÷итирай


ћнени€: 6 797
ѕо рецептата на пеп-4о не се пържат.
÷итирай


ћнени€: 1 546
ѕрав€ кюфтета по чирпански от сайта на Ѕон јпети.—тават страхотни!
÷итирай


ћнени€: 181
јз ги прав€ по много мързелив начин.«амесвам си кюфтетата и ги нареждам в намаслена тава и ги слагам да се запечат.Ќакра€ ги заливам с едно шише доматен сок с добавено в него малко брашно размито с вода и накълцан чесън.«апича се за около 10 мин.ѕоръсва се с копър.
÷итирай

—ливен

ћнени€: 375
около 1 кг.кайма омесваш с малко ориз и ги овалваш в брашно-стават около 13-14 кюфтета.Ќар€зваш около 2-3 глави лук и 1 морков и ,аз слагам 3-4 картофа,запържваш всичко това,след което добав€ш 2 с.л. червен пипер да се запържи и добав€ш половин буркан домати(пасирани) . ато поври около 5 мин.добав€ш и топла вода,изчакваш да заври и добав€ш едно по едно кюфтетата,след което добав€ш сол на вкус,черен пипер на зърна и дафинов лист 3-4 листчета.“ака ври около 1 час да омекне всичко.
÷итирай


ћнени€: 2 045
јз не вар€ кюфтетата, а си ги приготв€т предварително - пържени или печени на фурна.
Ќо един път правих със сос за винен кебап. —тана много вкусно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 8
јми аз си прав€ каймата и замесвам кюфтетата (малки), нареждам ги, слагам олио и накра€ заливам с 1-2 от тези картонените консервирани домати + още почти толкова вода, малко вода и слагам да с пекат. по н€кое време обръщам кюфтенцата и стават идеални. най-накра€ настръргвам малко кашкавал.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 310
 юфтета с доматен сос,  юфтета по чирпански, — гъби  Peace
÷итирай


ћнени€: 660
ћариновани кюфтета - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.0
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 80
јз  омесвам кайма за кюфтета-почти винаги с 500гр.кайма,лук,1 €йце,галета,сол, черен пипер , овалвам ги в брашно и ги пържа в тенджерата дето ще ми бъде гозбата  Wink(за да не цапам много съдове) след като ги изпържа в същата мазнина запържвам лук, след това слагам морковчета  и т€х малко позапържвам и след което изсипвам едно бурканче домати(или доматено пюре ) ,червен пипер и 1-2 с.л. брашно  . —лед което слагам изпържените кюфтета и ако е необходимо доливам още с вода за да се покри€т. ќвкус€вам с сол, черен пипер (на зърна ),1-2 дафинов лист,1-2 бахарчета и остав€м да поври 10минути.јко е необходимо до сгъст€вам като в студена вода разми€ малко брашно 1-2 лъжици и постепенно прибав€м докато ми хареса гъстотата на соса.  ато е готово яћ  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 503
ћоите кюфтета с доматен сос ги готв€ по следни€ начин:

500 гр кайма
2 глави кромид лук
2 с. л. целина, нар€зана на кубчета
2 филии хл€б
1 €йце
1 кафена чашка ориз
2 моркова
чубрица
4 - 5 домата за готвене
босилек
сол на вкус

«амесвам каймата с две с. л. ситно нар€зан кромид лук, средата на две филии хл€б (накиснати и изцедени след това), малко ориз, 1 €йце, сол и чубрица. ќт 500 гр кайма ми излизат ок. 15 кюфтета. ¬ тенджера с малко мазнина и вода задушавам останали€ лук, целината и настърганите моркови. ƒобав€м 2 - 3 с. л. ориз. —лед това пускам кюфтетата да се вар€т със зеленчуците. ѕетнайсетина минути преди да са готови добав€м ок. 4 - 5 пасирани домата от буркан и 1 ч. л. сушен босилек. Ќакра€ добав€м сол на вкус и сервирам.
ƒруг вариант - кюфтетата се изпичат във фурната, а доматени€т сос се приготв€ отделно. —ервирам по две кюфтета и заливам с доматени€ сос.
÷итирай

Ѕу-у-урга-а-ас

ћнени€: 2 588
ќмесвам каймата с подправки като за кюфтета с много магданоз и малко ориз. ѕрав€ кюфтаците на топки, нареждам ги в гол€ма стъклена чини€ и ги врътвам за 5-7 мин. на най високата степен в ћикровълновата. «адушавам лук, може и зелен, но в по-гол€мо количество, може и малко чесън, слагам доматите и пускам кюфтаците вътре.  ато се посвар€т 15-мин, загъствам с една лъжичка брашно и са ќ .
÷итирай


ћнени€: 3 186
ѕо рецептата на пеп-4о не се пържат.

и в тези ¬ълчи семки също не се пържат, а на вкус е пак кюфтета с доматен сос, но малко по-различен  Peace
÷итирай

неустановено

ћнени€: 13 884
ѕо наши€ край има едни кюфтета, известни като писюр кюфтета, които по приготв€не отговар€т на рецептата на Ўушу. ѕо този начин предимно ги приготв€м аз. ƒруги€т ми вариант е, ако има останали пържени или печени кюфтета, да им спретна един сос за разнообразие  Smile
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 478
. ѕрав€ кюфтаците на топки, нареждам ги в гол€ма стъклена чини€ и ги врътвам за 5-7 мин. на най високата степен в ћикровълновата.

и това с какъв вкус става? печено, задушено или... Rolling Eyes
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора