Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 окт. 2005, 01:37 ч.
  • Преглеждания  8 068  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори
  • Spain
  • Мнения: 3 418
пускам рецептата защото  защото днес си облизах пръстите с това творение .
 продукти - бутер тесто , 1 литър  сметана , какао, захар - толкова!
взема се упаковката и се отделят 2-те кори (уто4нение при нас го продават като 2 отделни кори , и съжелявам newsm78 нямам спомени как бе6е в Б-я ) ако е една , то се слага толкова 4е да запълни правоъгълната тави4ка на фурната . Слага се във фурната и се пе4е . После се слага втората кора и тя се изпи4а . 2-те кори се разрязват по средата и така все едно 4е имаме 4 блата.  разбива  се сметаната с малко захар . Вземате нещо кръгло и изрязвате 4-те блата (зада заприли4ана торта разбира се ..нотова по желание и правоъгълна бих я изяла  Mr. Green). и така слагате блат - мажете със сметана ,пак блат - сметана - остатъците от правоъгълника също се добавят някъде по средата . за глазурата отгоре може да се направи бърз крем със масло , какао (разтопен 6околад),захар..но може да се украси и просто със сметана и например шоколадови пръ4ици .
дано да ви хареса  Hug

Реклама
# 1
  • sofia
  • Мнения: 1 419
Страхотно, сигурно е наистина много вкусна тази торта. Само, че бутер тестото в БГ има леко солен вкус, не знам дали ще стане за сладка торта. Аз правя подобна, но солена. Сьс готварска сметана, която разбивам, слагам настьрган кашкавал, нарязани варени яйца, кисели краставички и каквото ми е под рька.
Правя я в правоьгьлна тавичка. Може би варианта, който си дала ще го пробвам скоро. Благодаря за идеята!   

# 2
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Страхотно, сигурно е наистина много вкусна тази торта. Само, че бутер тестото в БГ има леко солен вкус, не знам дали ще стане за сладка торта. Аз правя подобна, но солена. Сьс готварска сметана, която разбивам, слагам настьрган кашкавал, нарязани варени яйца, кисели краставички и каквото ми е под рька.
Правя я в правоьгьлна тавичка. Може би варианта, който си дала ще го пробвам скоро. Благодаря за идеята!   
Какво представлява тази готварска сметана? Има ли я навсякъде? Аз знам тази по кутиите от рода на "хопла", заквасена сметана на филикон и Данон. Тази готварска ме заинтригува Thinking

# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
В Метро съм мяркала такава сметана за готвене. Пак е в кутии и предполагам пак "растителна"  Sick Озадачи ме това, че е по-скъпа от сладкарската  newsm78. Аз бих ползвала заквасена. Поне си е естествена в някаква степен.

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
Какво представлява тази готварска сметана? Има ли я навсякъде? Аз знам тази по кутиите от рода на "хопла", заквасена сметана на филикон и Данон. Тази готварска ме заинтригува Thinking

Хопла имат и готварска сметана. В същите кутии, само че на картинката отпред са нарисувани спагети.

# 5
  • Spain
  • Мнения: 3 418
аз да уто4ня - тази сметана която аз ползвам се разбива със захар и става като крем ..не остава те4на - 1 литър съм писала за самата  разфасовката. но ина4е се бие с миксера докато се "втвърди" . и така се маже отгоре .

# 6
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Тази рецепта звучи вкусно и ми напомня на крем пита. Ще я пробвам в най скоро време Mr. Green

# 7
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Не се ли троши при оформяне на кръговете ? newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 3 260
Звучи много лесно и вкусно. Покрай бременността не мога да ям сметана. Дали може да се смени сметаната с някой лек крем? Някой има ли рецепта за такъв крем? В хладилника имаме бутер тесто и мога да си я направя Simple Smile

# 9
  • София
  • Мнения: 2 123
трябва ли да набоден предварително тестото преди изпичането, задане се подуе неравномерно?

# 10
  • Spain
  • Мнения: 3 418
не остави го да се подъва както си иска ..поне на мен никога не ми се е подувало неравномерно ..а ако го набоде6 то няма и да се вдигне много
   nestinarka това което аз купувам като 4е ли си пуска масълце (сори ама наистина нямам спомен за българското ) но в процеса на пе4ене е леко блажни4ко ..после като изтине се изсу6ава . заради това не се натрошава  пък и да се натро6и - маже6 с пове4е крем  Wink . за да го изрежеш в кръг слага6 капака на една тенджера и реже6 . а ако те притеснява изрежи го предварително и го сложи във форми4ка
Stryper за съжаление не съм я опитвала с друг крем ..примерно за яи4ен крем или маслен си мисля 4е ще е доста суха тортата ..така със сметаната ..понеже е леко водниста ..то тя размеква леко самите блатове ..
ако някои се сеща за друг поджодящ крем казвайте .. може би нещо с кисело мляко  newsm78 сега като се замислих  newsm78

# 11
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Доколкото си спомням торта Наполеон се прави с бутер тесто и сметаново-маслен крем. Пък и млечен да е, защо не?! Още по-добре ще се напои. Успех!

# 12
  • на морето ...
  • Мнения: 218
Звучи много лесно и вкусно. Покрай бременността не мога да ям сметана. Дали може да се смени сметаната с някой лек крем? Някой има ли рецепта за такъв крем? В хладилника имаме бутер тесто и мога да си я направя Simple Smile
Пробвай крема на д-р Йоткер, които се приготвя по студен начин. Скоро правих от него - много е лек и вкусен.

# 13
  • София
  • Мнения: 3 537
 Лелееее,тая торта  даже я сънувах тая нощ Mr. GreenТрябва да я направа тези дни определено HugНо мисля да сложа от крема на д-р Йоткер Peace или от сухите сметани дето се разбиват с мляко.Предполагам,че ще стане нещо от рода на Наполеонките Thinking.....ще видим,може да сложа и банан на колелца върху крема,а отгоре да залея с разтопен шоколад с лешници,аууууу Hug  bouquetМерси за рецептата Grinning

# 14
  • София
  • Мнения: 471
мимис   , можели да описваш нещо което още не си направила толкова вкусно , ми то ми се прияде вече , и сега ще трябва да ходя до магазина в това гадно време .......... но като се сетя за резултата ......

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт