Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 66
***************************************** рекламна публикация *****************************************

Лечение и профилактика на настинки и грип

Острите респираторни заболявания поразяват горните дихателни пътища. Те са силно заразни и протичат за няколко дена, но за пълното възстановяване на болния понякога се необходими седмици дори месец. Според Световната здравна организация (СЗО) в групата на острите респираторни заболявания на горните дихателни пътища влизат всички вирусни инфекции, като една от най-разпространените е грипът. Негов причинител е ортомиксовирус, но има и редица грипоподобни състояния, които се резултат от среща на организма с много различни вируси. Самото заразяване става по въздушно-капков път след контакт с болен. Хората често бъркат настинката и грипа. При грипен вирус обикновено симптомите са по-силно изразени и заболяването започва внезапно с висока температура. При настинката организмът се справя по-бързо.

Решение: Профилактиката и лечението на грип и грипоподобни заболявания може да бъде много ефективно с природни напълно безопасни средства. Подходящ е препаратът на Немския хомеопатичен съюз Инфлуцид. Той съдържа аптечен аконит – (нормализира телесната температура), вечнозелен жасмин (отстранява главоболието, треската, болките в крайниците), ипекакуана (ускорява изхвърлянето на бронхиалния секрет), фосфор (усилва съпротивителните способност на организма срещу инфекции), бриония (спира сухата и дразнеща кашлица, хремата, отстранява чувството за напрегнатост в респираторната лигавица), eвпаториум (отстранява треската, кашлицата, болката в ставите).

Клинични проучвания:
Инфлуцид е един от най-изследваните препарати на Немския хомеопатичен съюз. Показателно е например проучването от 2005 г. на 119 деца, на възраст 7 и 8 години, на които е даван Инфлуцид по профилактична схема за цял месец. 85% от децата не боледуват от настинки и грип 10 месеца след профилактичния прием.

Изтеглете цялата статия (PDF) >>>

*** статията е предоставена от сп. Моето дете ***

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 12:49 от BG-Mamma™

# 1
 • Мнения: 98
Лечението  и  профилактиката  с  Инфлуцид  доказа  своята  ефективност  и  безопасност.
Уникалното  при  този  продукт  е както  в  успешното  комбиниране  на  медикаментите  така  и  в  избора  на  съответната  доза /разреждане/. Това  е  постигнато  благодарение  на  усилената , прецизна  /дори  педантична/  работа  на  екипи  от  немски  фармацевти, хомеопати и др.
Ефекасността  на  препарат  е  доказан  многократно  в  много  проучвания .
В моята  практика  мога  да  споделя  опита  си  с  Инфлуцид  по  време  на  епидемията  от  грипа  H1N1  през  есента  на  2009 год. - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО  УСПЕШНО  СЕ  СПРАВИ  както  в  профилактичен,  така  и  в  лечебен  план. Профилът му  на  ЕФЕКТИВНОСТ   и  БЕЗОПАНОСТ  многократно  превъзхождаше  алопатичните /химични/  медикаменти Тамифлу ,Реленца  и  др

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 059
Здравейте, мога ли да давам Инфлуцид на дъщеря ми (3 г.) по повод лека хрема и кашлица? Ако да-по каква схема?

# 3
 • Мнения: 98
Здравейте,
По-удачно  е  да  приема дъщеря  ви  Цинабсин - 2пъти  по  една  табл.  за  две седмици.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 059
Благодаря, доктор Янакиев!

# 5
 • Мнения: 16
Здравейте,съпругът ми често се оплаква от болки в гърлото,които преминават в кашлица и хрема и накрая стигаме до антибиотици.Въпросът ми е ,може ли да се прилага за лечение или за профилактика в този случай  Инфлуцид и по каква схема.

# 6
 • Мнения: 98
Здравейте,
Когато  има  обостряне  на  заболяването  препоръчвам  двата  препарата - Цинабсин  и  Инфлуцид - 3 пъти  по  2  табл. При  подобрение - 3  пъти  по  1  таблета  още  14  дни.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 7
 • Мнения: 16
Благодаря Ви много за бързия отговор!

# 8
 • Мнения: 34
ЗАЩО СТРАДАМЕ ОТ УМОРА И ОТПАДНАЛОСТ СЛЕД НАСТИНКА И ГРИП???

Когато се разболеем от настинка или грип невромедиаторите и хормоните на надбъбречната жлеза реагират като повишават силно нивата си – организмът ни е в стрес. Повишават се нивата на адреналина (готовност за борба), на серотонина и хистамина (възпаление като защитна реакция). Но какво се случва, когато борбата с вируса приключи? Нивата на невромедиаторите и хормоните на надбъбречната жлеза в организма спадат под нормалното и това води до състояние на изтощение, което изпитваме седмици след болестта.

Оказва се, че ако се лекуваме с Инфлуцид по време на респираторна инфекция, то ние подпомагаме лечебните процеси в организма, като ги правим по-ефективни, без да ги подтискаме.

При лечение с Инфлуцид се наблюдава също пиково стресово увеличение на невромедиаторите и хормоните в организма в началото на заболяването. Тези нива се нормализират в следващите 3-4 дни и не падат под нормалните физиологични нива.

Инфлуцид ни помага да се справим с вирусната инфекция без изтощение. След лечение с Инфлуцид не страдаме от умора и отпадналост дни наред, след излекуване на настинката.

И още нещо важно! Инфлуцид запазва защитните ни сили и ни помага да не страдаме от усложнения на настинките.

Инфлуцид е активен срещу херпесите, които най.често се появяват след настинките, в резултат на описания по-горе процес на изтощение. 

# 9
 • тук някъде...
 • Мнения: 115
Здравейте,

Подходящ ли е Инфлуцида за деца над 2 год.? Давам на синът ми Имунокинд от скоро, тъй като започна често да се разболява покрай яслата, но моля да ми кажете каква е разликата между Инфлуцида и Имунукинд и може ли и двете да се взимат едновременно, примерно ако се разболее, да му дам и Инфлуцид, като междувременно си продължаваме с приема на Имунокинд.

Предварително благодаря за отговора.

# 10
 • Мнения: 98
Здравейте,
Двата  медикамента  са  различни  и  изключително  успешно  се  допълват.
Имунокинда  повлиява  имунитета  и  развитието  на  детето  и  се  приема  продължително  време - минимум  3  месеца.
При  първи  прояви  на  инфекция  може  да  започнете  да  давате  Инфлуцид - за  вашето  дете  2 пъти  по  една  табл. - за  да  се  предотврати  или  облекчи  болестта.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 11
 • тук някъде...
 • Мнения: 115
Благодаря!

# 12
 • Мнения: 66
Някакъв летен грип върлува напоследък. С кашлица, хрема, болки в гърлото и трудно възстановяване. Можете да си направите профилактичен курса с Инфлуцид, за да не се стига до усложнения. 3 пъти по 1 таблетка на ден поне за 10-15 дни.

# 13
 • Мнения: 563
д-р Янакиев,бременна съм в 14г.с.,имам болки в гърлото и лека кашлица,какво ще ме посъветвате да взимам?благодаря

# 14
 • Мнения: 34
д-р Янакиев,бременна съм в 14г.с.,имам болки в гърлото и лека кашлица,какво ще ме посъветвате да взимам?благодаря

Здравейте, приемате ли съвет от мен?

Първо честито за слънчицето, което носите в себе си! Знаете ли, мило момиче, че това е уникален шанс да участвате в един велик творчески процес, когато крехкото същество във вас може да бъде сътворено чрез вашите мисли и настрой към света!

За гърлото и кашлицата - ясно, че някакъв респираторен вирус ви е посетил! Вземете само инфлуцид - покрива всички симптоми и пази плода от какивто и да е въздействия. Смучете си по една таблетка инфлуцид до 12 пъти дневно - на всеки час - 3 дни, после продължете с инфлуцид 3 пъти дневно още 6 дни. Допълнително за кашлицата си вземете Исла Мус - напълно безвредни и много ефективни билкови таблетки за смучене, които увлажняват гърлото и му създават защитен филм против кашлицата.

Пожелавам Ви слънчеви летни дни и много радост. И се пазете!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт