Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 66
***************************************** рекламна публикация *****************************************

Ангините  

Сливиците или тонзилите, като е медицинското им наименование, са три малки образования, които представляват струпвания на лимфна тъкан. Именно в тъканта на сливиците попадат вредните за тялото болестоворни причинители, които при здрава имунна система бързо биват разпознати от тялото като вредители и съответно биват унищожени. С други думи сливиците са защитна бариера, червена лампичка, която сигнализира на организма, че нещо нередно се случва и той трябва да реагира. Ако обаче имунната система не е достатъчно силна или е още незряла (както е при децата), в тъканта на сливиците (при преохлаждане на организма например) се развива остро възпаление, което се нарича ангина.

Защо са опасни ангините?

Защото могат да станат хронични. Организмът не се справя напълно с микробите и възпалението тлее. В резултат организмът създава погрешно антитела към собствените си тъкани (сърцето или ставите), което води до сърдечни усложнения или артрити.

Антибиотиците помагат, но частично или временно. Прекалено честата употреба на антиботици е рискова.
Премахването на сливиците също помага, но организмът остава без важна имунна защита.

Решение: Тонзилотрен е комбинацията на Немския хомеопатичен съюз от 5 базови съставки, които облекчават болките в гърлото и трайно решават проблема с ангините. Той се използва в Германия и Западна Европа вече повече от 40 години. Съдържа - атропин сулфат, хепар, калиев бихромат, silicea, меркурий.

Клинични проучвания: В проведени в няколко поредни години до 1995 г.  клинични изследвания сред 2060 пациенти (в това число и деца) е категорично доказана високата ефективност и отлична поносимост на Тонзилотрен. При 80 % от пациентите с ангини се наблюдава успешно лечение с Тонзилотрен.





Изтеглете цялата статия (PDF) >>>

*** статията е предоставена от сп. Моето дете ***

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:30 от Mamma

# 1
 • Мнения: 1 994
Здравейте,много полезна тема за мен,благодаря ви.Може ли да напишете малко повече колко време се пие,колко на ден.Аз започнах да го давам на синът ми поради чести ангини,засега не искат да вадим сливиците,но вече се видях в чудо от боледувания на гърлото и антибиотици.Засега мисля,че има ефект от тонзилотрен  bouquet

# 2
 • Мнения: 66
Здравейте,

Благодаря ви за въпроса и за интереса. Тонзилотрен трябва да са приема 2-3 пъти в годината за профилактика, като продължителността на приема е по 3 пъти на ден по 1 таблетка за период поне от месец-два. Така се укрепва имунната система и се предотвратяват повторни ангини. Важното  е да запомните, че препаратът се приема 30 минути преди или след хранене. За лечение на остри симптоми при деца от 1 до 12 години по 1 таблетка на 2 часа, до 8 пъти дневно. При възрастни по 1-2 таблетки на всеки час до 12 на ден.

Най-просто казано - детето ви трябва да приема Тонзилотрен 3 пъти по 60 дни по 3 пъти по 1 таблетка, като между отделните курсове има 4 месеца почивка. Такава терапия е достатъчна за пълното оздравяване на детето. Ако междувременно се разболее от ангина, което се случва рядко, препаратът се приема в описаната дозировка при остри симптоми.
Освен това можете да се запознаете с начина, по който се произвежда Тонзилотрен и другите продукти на Немския хомеопатичен съюз на този линк - www.alpenpharma.bg/video.
Приятна вечер!

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 10:40 от DHU България

# 3
 • Мнения: 1 994
Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 4
 • Мнения: 4 150
Цитат
В проведено през 1995 г. клинично изследване сред 2060 пациенти (в това число и деца) е категорично доказана високата ефективност и отлична поносимост на Тонзилотрен

Може ли да дадете линк кьм самото изследване?
Благодаря Peace

# 5
 • Мнения: 66
Здравейте,
Благодаря за въпросите. Това изследване е малко по-старо, пази се в архива на Немския хомеопатичен съюз и вече съм помолила да ни го пратят. Дали на немски ще се ориентирате? То се казва Becker S., Kunstman K.D., Angina tonsillaris - Erfolgreiche Behandlung  mit einem homoopathischen Kombinationsarzneimittel, публикувано е в Лекарско списание за природно лечение, 5 бр. от 1995 г., Германия

Качвам по-ново изследване, които сме превели и мисля, че ще ви бъде много интересно.

Приятно четене!

# 6
 • Мнения: 66

Тестване на лекарство

Baranow A.A., Moschitsch P.S., Friese K.-H., Heger, M.

АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТОНЗИЛАРНАТА АНГИНА

Данни от открито многонационално проучване по модела – проследяване на резултатите

Резюме: След откриването на Пеницилина гнойната ангина се лекува с антибиотици. Съществуващите рискове на антибиотичната терапия като алергии, непоносимост или резистентност повишиха интереса към ефективна и безопасна алтернатива на конвенционалното лечение. Цел на настоящето открито проспективно многоцентрово проучване бе изследване на ефективността и поносимостта на хомеопатичен комбиниран лекарствен препарат [Tonsiotren H (GUS: Tonsilotren)] при остра тонзиларна ангина или обостряне на хронично-рецидивираща ангина. В проучването участваха 193 общи, педиатрични и УНГ практики от Германия, Русия и Украйна. Включени бяха общо 1368 пациенти от двата пола на възраст от 6 до 35 години. Продължителността на лечението бе 14 дни. Пациентите с хронично-рецидивираща ангина можеха да продължат с 6 седмична противорецидивна профилактика. Главни целеви критерии бяха: 1) промяна в типичните за ангината и 2) другите симптоми, оценени посредством 5-точкова скала. Определянето на терапевтичния успех от наблюдаващия лекар и пациентите се извършваше чрез 5-стъпална рейтингова скала. Още след 6 дни общият сбор на типичните за ангината симптоми намаля от първоначалните 8.4+/-4.2 на 1.8+/-2.3 точки (р<0.001, t-тест за свързани случайни проби, двустранен, експлоративен). За повечето параметри на типичните за ангината и другите симптоми ремисията възлизаше на 80-90 процента. Поносимостта бе оценена като добра или много добра. Изследваният препарат се доказа като ефективна и щадяща алтернатива при лечението на острата тонзиларна ангина.
В последните години интересът на лекари и пациенти към допълнителни лечебни методи като хомеопатията непрекъснато нараства. За да се намери рационална терапия за всеки отделен пациент, трябва да се обърне внимание не само на съществените доказателства за ефективност, но и на други фактори, като например - анализ на съотношението разходи/полза.
До скоро рандомизираното контролирано проучване се считаше за стандарт при доказване на ефективността на дадена терапия. В действителност обаче с подобни проучвания се доказа ефикасността на едва 10-20 процента от конвенционалните лечебни методи (US Congress 1994). Все по-дискутабилна става достоверността на тези проучвания. Резултати, получени при селектирани условия, не може да се пренесат в ежедневната практика (Kiene 1996). Пациентите, които се включват в рандомизирано клинично проучване, изпълняват точно определени критерии и не отговарят на средно-статистическия пациент, който може да има придружаващи заболявания или да приема специфични медикаменти. Освен това постоянно се дискутират методологични, практически и етични проблеми, част от които не намират решение (Heusser 1997, Feinstein 1998). Днес от проучванията се изисква да съблюдават хетерогенността на пациентите в практиката и да дават възможност за индивидуализирана терапия. От тази гледна точка проспективното наблюдение е идеален способ за събиране на данни, важни за индивидуалната терапия в практиката, според предварително уточнен план. Ето защо тези проучвания се считат за ненамесващи се в избора на пациентите, диагностиката и терапията и се наричат още прескриптивно-епидемиологични (Kori-Linder 1997). Покрай чистите доказателства за ефективност все по-често се задава въпросът, как терапевтичните мерки повлияват живота на пациентите според самите тях. Така наречените “outcome-проучвания” не се съсредоточават единствено върху определена индикация и съответното лечение, а изследват субективната полза от терапията за самите пациенти. В края на краищата винаги трябва да се избира такъв дизайн на проучването, който да е съобразен с проблематиката и постановката на въпроса, без необмислено да измества потребността от контролирани рандомизирани студии (Linde 1997). Настоящето проучване за ефективността и поносимостта на хомеопатичен комбиниран лекарствен препарат при тонзиларна ангина бе проведено с цел, да събере данни по поставения въпрос от възможно най-голям брой пациенти на възраст 6 до 35 години.
Острото възпаление на небните тонзили е едно от най-честите заболявания при деца и подрастващи. След третата декада от живота то се среща рядко. Тонзилитът първоначално се причинява от вируси, след което нерядко се наслагва вторична бактериална инфекция, предимно с бета-хемолитични стрептококи от група А. Опасенията идват най-вече от усложнения като инфилтрацията на околните тъкани с последващо микробно разпространение до хематогенен или лимфогенен сепсис. Вторични заболявания като ревматична треска с ревматичен панкардит или постстрептококов гломерулонефрит са израз на имунологичния конфликт между организма и стрептококовите антигени (Boenninghaus 1996). След откриването на Пеницилина гнойната ангина се лекува с антибиотици. Поради страх от горепосочените усложнения се наблюдава стремеж към ранна, широкоспектърна и максимална терапия, дори без микробиологично доказване на бактериалния причинител. Ползата от тази стратегия се подкрепя от проучвания в Съединените щати, проведени след края на Втората световна война между 1949 и 1956 година върху млади мъже, служещи във въоръжените сили (Del Mar 1992).


От години насам честотата на ревматичния кардит в западните индустриални страни спада дори при нелекувани пациенти (Del Mar 1992). От друга страна съществува рискът при апликация на Пеницилин с 25 тежки инцидента на 100 000 цикъла на приложение и далеч по-многобройни по-леки нежелани ефекти. Срещу безкритичното даване на антибиотици и химиотерапевтици говори преди всичко опасността от развитие на резистентност, още повече, че при пациенти с по-нисък къмплаянс, пълното саниране на тонзилите не е гарантирано. Като се вземе пред вид, че около 20 процента от населението е с интермитентно носителство на стрептококи, без да се развият болестни симптоми, става ясно, колко трудно е да се определят индикациите за антибиотична терапия. Друг проблем е склонността към рецидиви на тонзиларната ангина. При често приложение на антибиотици се повишава и рискът от нежелани лекарствени ефекти като алергии, стомашно-чревни смущения и т.н. (Del Mar 1992).
Преди суперпонирането на бактериална инфекция хомеопатичната терапия е ефективна и безопасна алтернатива на конвенционалното лечение (Friese 1998). Тя се счита за стимулираща и регулационна терапия, която подпомага собствените защитни сили на организма и така води до успешно излекуване. При това вниманието се насочва не основно към нарушената функция, а към човека с неговите особености и способности да се справя с болестите и да се защитава от тях. Хомеопатичните лекарствени средства намират приложение както при остри, така и при хронични заболявания. Хомеопатичният комбиниран лекарствен препарат, който е обект на настоящето проучване, се прилага вече над 40 години за лечение на остър и хроничен тонзилит, при хиперплазия на сливиците и след тонзилектомия (Nohr 1965, Roehlke 1968, Stirn 1957, Walenz 1954).

Пациенти и методика

През 1995/96 години в едно открито, проспективно, многоцентрово проучване бе изследвана ефективността и поносимостта на хомеопатичен комбиниран препарат (Tonsiotren H със състав: Atropinum sulfuricum, Mercurius bijodatus, Hepar sulfuris, Kalium bichromicum и Silicea). Взеха участие 193 практики на общопрактикуващи лекари, педиатри и УНГ – специалисти от Германия, Русия и Украйна. Наблюдавани бяха пациенти от двата пола с осттър тонзилит или екзацербация на хронично-рецидивираща ангина. Пациентите с неотложни индикации за антибиотично лечение бяха изключени. Болните трябваше да са на възраст от 6 до 35 години. Продължителността на остро-фазовата терапия бе 14 дни с контролни прегледи на 2., 6. и 14. ден. Третият контролен преглед бе заключителен. Пациентите с хронично-рецидивираща ангина подлежаха на допълнителна 6-седмична противорецидивна профилактика с проучвания препарат. През острата фаза на заболяването болните приемаха по 1 таблетка на час (до 12т дневно), при добър отговор – поддържаща доза 3 пъти дневно по 2 таблетки и за дългосрочна терапия като противорецидивна профилактика 3 пъти дневно по 1 таблетка.
При първоначалния преглед и всяко контролно посещение се снемаше общ клиничен статус за наличието на общи симптоми като треска, болки в крайниците, главоболие, както и на придружаващи заболявания като синузит, ринит, бронхит и отит. Целеви критерии при систематизирането на резултатите бяха:
   промяна в типичните за ангината симптоми (затруднения при преглъщане, болки в гърлото, обилно слюноотделяне, зачервяване и налепи), измерена посредством 5-точкова скала,
   промяна в другите симптоми (подуване на фаринкса, увулата, сливиците и/или лимфните възли, болка при натиск), както и
   промяна в общия клиничен статус.

При всеки контролен преглед се даваше обща оценка на терапевтичния успех посредством 5-стъпална рейтингова скала (без оплаквания, със значително подобрение, с подобрение, без промяна, с влошаване), оценка за поносимостта на лечението от лекар и пациент, както и мнението на пациентите относно вкуса на медикамента. Също така се документираше честотата на приема на изследвания препарат от последната визита насам, употребата на помощни средства като компреси на гърлото, инхалации или гаргара, и появата на други оплаквания през наблюдавания период.
В случаите на 6-седмична противорецидивна профилактика, при четвъртата контролна визита (след общо 8 седмици) се събираха клинични данни относно протичането на заболяването, честотата на прием на препарата, комплаянса, появата на други оплаквания, приложението на помощни средства и се даваше оценка на поносимостта от лекар и пациент.
За биометрично систематизиране на данните се използваха само дескриптивни статистически методи. (Институт по числена статистика (IFNS GmbH, Кьолн, Германия). За установяването на експлоративните р-стойности служеше двустранен t-тест за свързани случайни проби. Сбор от 1200 случаи (n=1200) бе счетен за достатъчен да открие с 95 процентна сигурност всички нежелани събития, явяващи се с честота по-голяма или равна на 1 процент, в рамките на контролираното приложение.

Резултати

Анамнестични данни

В проучването бяха включени общо 1368 пациенти, чиито данни бяха систематизирани на принципа intention-to-treat (цел на лечението?). От тях 620 бяха мъже, 744 – жени, а при 4 пациенти не бе отбелязан пола. Що се отнася до възрастовото разпределение – 476 пациенти бяха на възраст от 6 до 10 години, 455 пациенти – от 11 до 20 години, 254 пациенти - от 21 до 35 години и 109 пациенти – над 35 години, освен това 65 пациенти бяха на 5 години или по-малки. При 9 пациенти възрастта не бе отбелязана. При преобладаващата част от болните приемната диагноза беше катарална ангина, следвана от фоликуларна и лакунарна ангина. 47 пациенти бяха тонзилектомирани. При 646 пациенти (47 процента) се касаеше за остра екзацербация на хронично-рецидивираща ангина. Давността на оплакванията възлизаше на 2.9+/-2.6 дни средно.
От търсените в началото на проучването придружаващи заболявания- синузит, ринит, бронхит или отит, най-голяма бе честотата на ринита (при 546 пациенти). Бронхит имаха 194 пациенти, синузит - 107 пациенти, а от отит страдаха 88 пациенти.


При 142 пациенти се документираха други придружаващи заболявания, като на преден план бяха фарингит/ларингит/трахеит, аденоидни вегетации и лимфаденит/лимфаденопатия.
При входящия преглед 490 пациенти (35.8 процента) вече приемаха допълнителна терапия, основно ринологични, противокашлечни, експекторанти, аналгетици, антиалергични, антиревматични или бронхолитици, тъй като в повечето случаи се касаеше за съпътстващо ангината възпаление на дихателните пътища.

Провеждане на проучването

В рамките на остро-фазовата терапия всички пациенти приемаха тествания препарат средно 16+/-7 дни. До последната визита честотата на приложение на помощни средства като инхалации, компреси на гърлото, гаргари или промивки постоянно намаляваше в сравнение с входящия преглед. Употреба на антибиотици  бе документирана при първоначалния преглед само в 2 случая. При 17 пациенти в хода на лечението бе започната антибиотична терапия. 7 от тях приемаха допълнително тествания препарат до предвидения край на лечението, а другите 10 напуснаха преждевременно проучването. Преждевременно прекратяване на проучването се документира при общо 159 пациенти. Най-честата причина бе липса на оплаквания (102 отговора). Като други причини бяха посочени: необходимостта от антибиотично лечение (15 пъти) или недостатъчна ефективност (8 пъти). Нежелани ефекти бяха причината за предсрочно прекратяване на лечението едва в 3 случая.

Фиг.1  Процент на ремисия на типичните за ангината симптоми след 6-дневна терапия с Tonsiotren H при 1368 пациенти (n = пациенти със съответната симптоматика към началото на лечението)
   ремисия                             (%) пациенти                      
затруднено преглъщане n=1196, болки в гърлото n=1282, обилно слюноотделяне n=640, зачервяване n=1337, налепи в ляво n=397, налепи в дясно n=371

Фиг.2  Процент на ремисия на типичните за ангината и другите симптоми след 14-дневна терапия с Tonsiotren H при 1368 пациенти (n = пациенти със съответната симптоматика към началото на лечението)
   ремисия                             (%) пациенти                      
затруднено преглъщане n=1196, болки в гърлото n=1282, обилно слюноотделяне n=640, зачервяване n=1337, налепи в ляво n=397, налепи в дясно n=371, подуване на фаринкса n=1008, подуване на увулата n=952, подуване на сливиците n=1227, подуване на лимфните възли n=1142, болка при натиск n=987

Ефективност

Още след шест дни се забеляза значителен спад в общия скор на типичните за ангината симптоми от 8.4+/-4.2 в началото на 1.8+/-2.3 точки (р<0.001, t-тест за свързани случайни проби, 2-странен, експлоративен). Отнесено спрямо наличните в началото на лечението симптоми, 60.7 процента от пациентите нямаха вече затруднения при преглъщане, 59.1 процента нямаха болки в гърлото, 79.5 процента нямаха обилно слюноотделяне и 85.4 процента нямаха или имаха съвсем леко зачервяване на гърлото. Налепите по лявата или дясната сливица изчезнаха съответно при 77.6, съответно 78.7 процента (фиг.1). Последното е особено интересно, тъй като появата на налепи често налага антибиотично лечение. При по-голямата част от наблюдаваните в проучването пациенти се установи ремисия при лечение с тествания препарат.


В хода на терапията значително намаля изявата и на останалите общи симптоми, така че след 14 дни на 3-тата контролна визита подобни оплаквания се документираха едва при 36 пациенти (2.6%). При оценката на типичните за ангината и другите симптоми за повечето параметри се установи ремисия в 80-90%, с леки вариации при отделните възрастови групи (фиг.2).
На последната контрола след терапията намаление на общия скор със 100 процента, т.е. пълна ремисия на всички типични за ангината симптоми, се установи при 1006/1368 пациенти (73.5%). Ремисия на всички останали симптоми имаха 782 от 1368-те пациенти (57.2%).
При заключителната оценка на ефективността мненията на лекари и пациенти се припокриваха много добре. В над 90 процента от случаите успехът от лечението бе класифициран като “без оплаквания”, “със значително подобрение” или “с подобрение” (фиг.3).

Противорецидивна профилактика

6-седмична противорецидивна профилактика с 3х1 таблетка от тествания препарат се осъществи при 605 пациенти. Те имаха хронично-рецидивираща ангина с давност от средно 4+/-4 години. На последната контрола след 6 седмици противорецидивна профилактика 476 пациенти (78.7 процента) бяха без оплаквания, 111 пациенти (18.3 процента) имаха значително подобрение в сравнение с находката в края на остро-фазовата терапия (3-та контрола след 2 седмици лечение), при 14 пациенти (2.3 процента) липсваше промяна, а при 5 пациенти (0.8%) имаше влошаване.

Поносимост

В хода на цялото проучване (включително противорецидивната профилактика) настъпиха 118 нежелани събития при общо 99 пациенти (7.2 процента). Най-голяма част от документираните нежелани явления бяха заболявания на респираторния тракт (n=58) като ринит, бронхит, синузит или ларингит и заболявания на гастро-интестиналната система (n=25) с коремни болки/спазми, гадене и повръщане. При пет от нежеланите събития, настъпили при трима от пациентите, връзката с приема на тествания препарат бе отчетена като сигурна (средно тежки алергични симптоми със затруднения в дишането при  налична алергия към хром, повръщане/сухота в устата със средна интензивност, гадене/болки в корема с лека интензивност). Всички оплаквания отзвучаха без последствия.
При четирима пациенти се изявиха други пет нежелани реакции в по-лека форма (преходен алергичен обрив, петехиални кръвоизливи по небцето, болки в корема, както и гадене с повръщане), като връзката им с приема на препарата бе оценена от  наблюдаващия лекар като вероятна. Сериозни или тежки нежелани явления не се наблюдаваха.
В рамките на последната контрола преобладаващата част от лекари и пациенти оцениха поносимостта като добра или много добра. В почти всички случаи имаше висока корелация на резултатите между лекар и пациент (фиг.4). Леки разлики се установиха обаче сред пациентите. Докато немските пациенти най-често даваха оценка “много добра”, при руските и украинските пациенти преобладаващият отговор бе “добра”. Вкусът на таблетките също така бе добре оценен от пациентите.

Фиг.3  Оценка на терапевтичния успех от наблюдаващ лекар и пациент (n=1368, последна визита)
% пациенти    наблюдаващ лекар   пациент
без оплаквания; със значително подобрение; с подобрение; без промяна; липсват данни

Фиг.4  Оценка на поносимостта от наблюдаващ лекар и пациент (n=1368, последна визита)
% пациенти    наблюдаващ лекар   пациент
много добра; добра; средна; лоша; липсват данни

Дискусия

Пред вид честотата на острия, най-често вирусно обусловен тонзилит, в хода на който нерядко се наслагва вторична бактериална инфекция, изборът на ефективна и щадяща терапия за пациентите е предизвикателство за лекаря. В съвременната медицина Пеницилинът е средство на избор от откриването му досега. В последните години обаче зачестяват съобщенията за неуспех на терапията по отношение на ерадикацията на причинителите и изчезването на клиничните симптоми (Gastanaduy et al. 1980, Ginsburg 1982, Stillerman et al. 1970, Stillerman et al.1972).

Стр.5

Освен това след антибиотична терапия често настъпват рецидиви, които могат да поднесат терапевтични проблеми (Milatovic 1989, Schwartz et al.1980). Това развитие доведе до използването на много други химиотерапевтични средства, особено на цефалоспорините. Но и при тях не бива да се подценява възможността за развитие на резистентност. Вероятно е само въпрос на време и при тези медикаменти процентът на успеваемост да се понижи. Макар и сравнително ниска, честотата на тежките странични ефекти при конвенционалната терапия все пак не е за пренебрегване.
Тестваният препарат от много години е безопасно и ефективно средство за лечение на остър и хроничен тонзилит. Първите клинични проучвания датират от периода 1954-1968 година (Nohr 1965, Roehlke 1968, Stillerman et al. 1972, Stirn 1957). Макар не всички да отговарят на изискванията за съвременен дизайн на проучване, още тогава бе установена добра ефективност на хомеопатичния терапевтичен модел. В периода 1991/92 година бе проведено контролирано приложение върху 51 пациенти, което показа процент на успеваемост, сходна с пеницилиновата терапия (Becker et al.1995). Ново рандомизирано контролирано проучване при 60 деца доказа, че терапията с Tonsiotren H далеч превъзхожда чисто симптоматичното лечение на острата катарална ангина. По време на 10-дневната терапия с тествания препарат типичните за ангината симптоми отзвучаха значително по-бързо в сравнение с контролната група. В рамките на това проучване не настъпиха нежелани явления (Blochin et al., в подготовка).
В представяното проучване се изследваха ефективността и поносимостта на тествания препарат за лечение на остър тонзилит или екзацербация на хронично-рецидивираща ангина при голям брой пациенти. Овен това бяха включени и тонзилектомирани болни. Давността на оплакванията преди началото на терапията възлизаше на 2-3 дни. Симптомите при повечето пациентите бяха леки до средно-тежки. Значително по-малко болни определяха оплакванията си като много тежки. Следователно се касаеше за средностатистически набор от пациенти. Под влияние на терапията за 6 дни значително намаляха типичните за ангината оплаквания като болки в гърлото, затруднено преглъщане, зачервяване и налепи, както и другите симптоми като болка при натиск, оток на фаринкса, увулата, сливиците и/или подуване на лимфните възли. Това говори за много добър отговор на лечението. При три четвърти от болните се постигна значително подобрение на оплакванията, независимо дали се касаеше за остър тонзилит, екзацербация на хронично-рецидивираща ангина или за тонзилектомирани пациенти. Това доказва, че значителна полза от препарата имат както болните с хронично-рецидивираща форма на ангина, така и тонзилектомираните пациенти.
Като цяло поносимостта на тествания препарат бе много добра, с добра приемливост и на вкуса на таблетките. Само в пет случая бе отчетена сигурна връзка между нежеланите странични явления и приема на изследвания медикамент. В случая на пациентката с алергия към хром се касаеше за неспазване на изключващите критерии, тъй като болни с известна свръхчувствителност към съставки на лекарството не би трябвало да вземат участие в това проучване. В останалите случаи ставаше въпрос за гастроинтестинални оплаквания. Известни са единични съобщения за рядка изява на гадене, повръщане, сухота в устата и коремни болки. Незначителният брой нежелани реакции и то в лека до средно тежка форма не позволяват препаратът да бъде определен като рисков. Преобладаващата част от наблюдаваните нежелани явления недвусмислено корелира с най-честите придружаващи заболявания при острата ангина като ринит, синузит, бронхит и отит.
В заключение – препаратът показа отлична ефективност при остър тонзилит, екзацербация на хронично-рецидивираща ангина с последваща противорецидивна профилактика и при тонзилектомирани пациенти и дава възможност за атрактивна, не антибиотична терапия при тези заболявания.

Адрес за кореспонденция:
Dr.med.Karl-Heiz Friese
Специалист по УНГ болести
Marktplatz 3
71263 Weil der Stadt







# 7
 • Мнения: 4 150
Благодаря за статията.  bouquet
Може ли само да дадете линк кьм нея,знам немски.

Малко се обьрках защото сте написала пьрво това
Цитат
В проведено през 1995 г. клинично изследване сред 2060 пациенти (в това число и деца) е категорично доказана високата ефективност и отлична поносимост на Тонзилотрен
а в статията пише за
Цитат
В проучването бяха включени общо 1368 пациенти
Дали  не става дума за някаква грешка?

# 8
 • Мнения: 66
Здравейте,

Няма грешка - просто сме обобщили няколко изследвания в тази цифра. Коригирам и текста, за да бъде по-ясно разбран.
Качих едно от по-новите изследвания, което имаме преведено на български, а сега ви давам и линк към едно от по-старите, за да го прочетете на немски. Търсете страница - 372 - http://zaen.medienartig.com/pdf/1995/1995-05.pdf.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 13:27 от DHU България

# 9
 • Мнения: 4 150
На този линк има само 69 страници.Не мога да видя страница 372.
Освен това линка е сниман вестник,списание.

Може ли линк кьм самото изследване?Знаете как изглежда предполагам...

# 10
 • Мнения: 66
Здравейте,

Моля да изчакате линка да се зареди. Вътре има цели 400 страници, така че отнема време. И тогава търпеливо потърсете страничката, на която е статията. Искам само да поясня, че за медицинската информация в тези материали има стриктни разпоредби относно авторските права, които принадлежат на Немския хомеопатичен съюз  и съответно предоставяме информацията във вида, разрешен ни от немската компания.
Надявам се, статията да ви е много полезна.

# 11
 • Мнения: 1 251
Здравейте, лично аз преди време бях прочела в друг форум за тонзилотрен и в началото на месеца реших да пробвам на мен за много силни болки в гърлото, без други симптоми като кашлица или хрема! Определено се справих с него и компреси с извара, които също открих за ангини и силни болки при зачервено гърло!

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 15:29 от ORHIDEA

# 12
 • Мнения: 4 150
Страниците,които ми отваря акробат рйидер са 69.Самото списание показва страници,но не започва от пьрва,а от 325.
Както и да е.Намерих го и това прочетох

In an open surveillance study the efficacy of Tonsiotren N® (complex homeopathic
remedy) was investigated. Between 1991 and 1992 51 patients with acute
sore throat andlor common cold were enrolled. The following Symptoms were assessed
by a verbal ra ting scale: fever, dysphagia, swollen lymph nodes, swelling,
redness and coat oftonsüs. The mean duration oftreatment was 2 weeks. In 84%
ofcases Tonsiotren N® was effective in treatment of sore throat. Tonsiotren N®
was well tolerated. Thus, Tonsiotren N® can be considered as an effective and
gentle alternative in treating acute angina as well as unspecific throat infections

Изследвани са 51 човека.Това ли е,което имахте предвид с 2060 човека?

# 13
 • Мнения: 66
Здравейте,
Моля да четете внимателно - цифрата 2060 обобщава няколко изследвания, 2 от които са в този форум. При мен 5 пъти отворих този линк и съжалявам, но не мога да ви пратя  друго.

# 14
 • Мнения: 34
Здравейте, уважаеми Garnet,

2060 са пациентите, включени в обзор на проведените клинични наблюдения в Германия преди 1995 година.

След това се провеждат вече клинични изследвания по изискванията на GMP стандарти: рандомизирани, плацебоконтролирани, двойно-слепи.
Те се предоставят на медицинските специалисти, а също и на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Представихме за вас публикуваното в български специализирани издания мултицентрово отворено изследване.
 
При допълнителен специален научен интерес, моля обърнете се лично към нас.





# 15
 • Мнения: 1 994
Мисля,че последният ви отговор не е към мен Peace,но ми беше полезна информацията.

# 16
 • Мнения: 2
Здравейте,
преди време едното ми момиченце -3 год. имаше  болка в гърлото и отидохме до личния лекар.Каза, че е възпалено,но не мисли,че има нужда от антибиотик.Взе проба, а докато чакаме резултата ни изписа Тонзилотрен.За щастие таблетките се оказаха приятни на вкус и нямах проблеми с това,да я убеждавам да ги приема.Освен това до вечерта вече казваше,че не я "стиска" и спа спокойно.Когато отидохме за резултата,докторът каза че гърлото се е успокоило,няма нужда от антибиотик и само трябваше още няколко дни да взимаме Тонзилотрен.Останах много доволна и вече много пъти съм го ползвала и за други случаи.

# 17
 • Мнения: 66
Здравейте,

Много майки ми задават въпроси - относно приема на лекарствата. Искам да уточня, че за най-малките можете да разтваряте таблетките в 30-50 мл. вода. Има дечица, които не се спрявт с това - да смучат по-дълго таблетките и ги схрускват. Това не е проблем и лекарствата са също толкова ефективни. Всички от тях се разтварят много бързо в устата.

# 18
 • До моста на реката
 • Мнения: 60
Здравейте!И аз имам един въпрос.Използвала съм Тонзилотрен за мен и съм доволна.Мога ли да го давам в малко водичка и на сина ми,той е на 10 мес.?Благодаря!!!

# 19
 • Мнения: 219
Здравейте,
Съпругът ми често страда от болки в гърлото (действително не знам дали има и седмица най-много две през зимния сезон, в която да не приема никакви таблетки за смучене като минимум).

При условие, че като дете сливиците са му махнати, би ли имала при него ефект профилактика/лечение с Тонзилотрен?
Благодаря предварително.

# 20
 • Мнения: 34
За jana kr

Можете да давате Тонзилотрен, разтворен във водичка, ако вашето детенце има клинична картина на възпалено гърло или ангина.

Самото лекарство е напълно безопасно, дава се на бременни и кърмещи.

Единствено клиничните изследвания, които са правени за ангина, включват деца над 1 година (при по-малките рядко има чиста ангина). Поради това е официално регистрирано от Изпълнителната Агенция  като лекарство за ангина при деца над 1 година – там ефектът е доказан.

Вие лекувате ли се за ангина в момента?

Имате ли и други симптоми на остро респираторно заболяване – хрема, конюнктивит, кашлица? При бебетата често възпаленото гърло върви в комплект с останалите прояви на настинка.

Как е при вас?

# 21
 • Мнения: 34
За Maistor Kahraman

При отстраняването на сливиците винаги остава тъкан, която поема оскъдно имунните функции.

Болките в гърлото дори и при отсъствие на сливици, показва, че проблемът не е бил в самите сливици, а в предразположението на организма към такива инфекции.

Трябва да се засилят антивирусните и антимикробните защитни сили на организма, за да се спре постоянното тлеещо възпаление в гърлото.  Антибиотиците (били те таблетки за гълтане, или съдържащи се в таблетките за смучене) трудно могат да помогнат. Възпалението най-често се предизвиква от собствени бактерии на устната кухина. Те са част от нормалната флора на устата и гърлото, но когато се наслои вирусна инфекция или при друг стрес, те стават болестотворни. За съжаление са резистентни към антибиотици.

Тонзилотрен е създаден специално за лечение на възпаления в гърлото, особено предизвикани от по-горе указаните бактерии.

Необходимо е обаче във Вашия случай да се приема по-дълго, за да се укрепи организма.

Искам да спомена и нещо много важно – при наличие на тлеещо възпаление има опасност организмът да започне да произвежда антитела срещу собствените си тъкани. Това води до болести на ставите и сърцето.

Предлагам следната схема за лечение с Тонзилотрен:

Да приема Тонзилотрен два пъти дневно сутрин и вечер по две таблетки. Да ги оставя да се разтворят под езика, като преди това не се е хранил или пил около половин час. След разтварянето им също поне половин час да не яде или пие.

Опитът показва, че е най-добре да се вземат сутрин веднага след събуждане и вечер при заспиване.

Курсът на лечение продължава 60 дни. Прави се 4 месеца почивка, след което този лечебен курс се повтаря. Обикновено стигат три курса през 4 месеца.

Ако междувременно настъпи остро заболяване на гърлото, Тонзилотрен се продължава по лечебна схема – по 1-2 таблетки на всеки час през първите 2 дни, след което три пъти по две таблетки до 7-10 дни. Ако острата ситуация е по време на профилактичния курс с Тонзилотрен, то после се продължава пак два пъти по две таблетки, до 60 дни от началото на профилактиката. Ако е извън профилактичния период, Тонзилотрен се спира след 7-10 ден и се започва отново съответно 4 месеца след приключването на предишния профилактичен курс.

# 22
 • До моста на реката
 • Мнения: 60
Здравейте!Благодаря Ви за бързия отговор и за проявеното внимание!
В момента сина ми не е с ангина.Две нощи похърква с нослето,без секрет, и гласа му е леко дрезгав.
Преди около месец,една нощ ми направи ларингит с лаеща кашлица и викахме лекар,който му прави кортизон.След това беше със зачервено гърло,инфекцията слезе надолу, имаше хрипове и стигнахме  до инжекции!Затова сега ме е страх и искам навреме да се действа!

# 23
 • Мнения: 34
Най-добре е сега да започнете с Инфлуцид.

Давайте му на всеки час по една таблетка, разтворена във водичка на всеки час до осем пъти. Така днес, утре и вдруги ден.

Ще засилите антивирусната защита и ще го предпазите от слизане на инфекцията надолу. Предпазва от ларингити - вие вече усещате дрезгав глас. След 3 дни продължете Инфлуцид три пъти по една таблетка.

Ако през този период се оформи изразена хрема - ще се наложи да включите Цинабсин - той ще помогне нослето да се отпуши и ще стимулира всичко да изтече бързо и безопасно.

Тонзилотрен е специалист при ангина. Мисля, че няма да ви се наложи сега.

Когато оздравеете от тази вирусна инфекция, не забравяйте да направите на детенцето лечение с ИМУНОКИНД. Направен е да подобрява цялостно имунната система при бебенца и малки деца. Давайте му го по една таблетка три пъти дневно поне един месец, а най-добре три.

# 24
 • До моста на реката
 • Мнения: 60
Благодаря Ви!Ще започна Инфлуцид,но днес сутринта му дадох един Осцилококцинум,проблем ли е това???

# 25
 • Мнения: 34
Благодаря Ви!Ще започна Инфлуцид,но днес сутринта му дадох един Осцилококцинум,проблем ли е това???

Не, не е проблем. Минало е достатъчно време.

# 26
 • София
 • Мнения: 275
Може ли тонзилотрен да се приема заедно с цинабсин при наличие на оплаквания, отговарящи на предписанието и на 2-та продукта?

# 27
 • Мнения: 219
И аз благодаря за отговора.
Дано мъжът ми да прояви търпение и постоняство, иначе няма как да  разберем дали ще има резултат!

# 28
 • Мнения: 34
Може ли тонзилотрен да се приема заедно с цинабсин при наличие на оплаквания, отговарящи на предписанието и на 2-та продукта?

Не, тонзилотрен и цинабсин имат специфични показания и по принцип не се прилагат заедно.

Тонзилотрен помага най-силно при ангина. Картината на ангината е много специфична - температура, болка и зачервяване на гърлото, различно изразени налепи, може да има болка в стомаха и да започне с повръщане, докато се оформи възпалителната картина в гърлото. При тази ситуация обикновено или няма хрема, или тя не е преобладаващ симптом.

Когато хремата и запушения нос са по-мъчителни, а усещането в гърлото е по-скоро сухота и дразнене, без ярка възпалителна картина на сливиците, то тогава е подходящ Цинабсин.

При картина на остра вирусна инфекция с температура, изразена хрема , кашлица, сухост и дразнене в гърлото, то може добре да се комбинира цинабсин и инфлуцид.

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 2 641
Здравейте, искам да попитам следните неща:

1. Тонзилотрен талетки в аптечната мрежа ли се продава и има ли всички необходими разрешителни за продажба? както знаете има доста продукти продаващи се в аптеката без да са одобрени от когото трябва и си остава въпроса как са попаднали там - съмнителни хапове за отслабване и т.н.
2. Тонзилотрен таблетки може ли да се комбинира с Клацид ? Синът ми започна днес Клацид и има типична ангина, за пръв път му е. Освен това пие Нурофен и Панадол за високата температура.
3. Това лекарство води ли се имуностимулатор и може ли да се пие от хора на които са им забранени всички видове ваксини и имуностимулатори?
4. Мога ли това лекарство да си го закупя в момента от Германските аптеки? Продава ли се и има ли го в наличност?
5. При разширено бъбречно легенче може ли да се пие само това лекарство без антибиотици, като се има предвид, че всяко вирусно заболяване - например ангина - провокира протеус в урината в различна степен, понякога и 10 на пета степен.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 23:03 от Anaise

# 30
 • Мнения: 34
Здравейте, искам да попитам следните неща:

1. Тонзилотрен талетки в аптечната мрежа ли се продава и има ли всички необходими разрешителни за продажба? както знаете има доста продукти продаващи се в аптеката без да са одобрени от когото трябва и си остава въпроса как са попаднали там - съмнителни хапове за отслабване и т.н.
2. Тонзилотрен таблетки може ли да се комбинира с Клацид ? Синът ми започна днес Клацид и има типична ангина, за пръв път му е. Освен това пие Нурофен и Панадол за високата температура.
3. Това лекарство води ли се имуностимулатор и може ли да се пие от хора на които са им забранени всички видове ваксини и имуностимулатори?
4. Мога ли това лекарство да си го закупя в момента от Германските аптеки? Продава ли се и има ли го в наличност?
5. При разширено бъбречно легенче може ли да се пие само това лекарство без антибиотици, като се има предвид, че всяко вирусно заболяване - например ангина - провокира протеус в урината в различна степен, понякога и 10 на пета степен.
Благодаря!

Тонзилотрен е регистрирано от Агенцията по лекарствата в България с режим на отпускане "без рецепта от лекар". Регистрирано е за лечение на ангини и тонзилофарингити. Продава се в аптеките в България. Повече от три десетилетия се прилага и продава в Германия, но под името Тонзиотрен.
Лечението с Тонзилотрен способства за решение на трудностите в лечението на ангината - води до подобрена ефективност на защитните процеси в организма и способства пълното възстановяване на организма след прекараното заболяване. Съчетава се прекрасно с друга необходима терапия,  като способства бързото действие на антимикробната терапия (в случая Клацид). При използване на Тонзилотрен необходимостта от Нурофен или Панадол намалява и спира, защото болката и температурата се повлияват бързо. Необходимо е обаче достатъчно честото му дозиране (според указанията в листовката) през първите два дни от започването му.
Не се води имуностимулатор според обичайното разбиране за това - не предизвиква промени в имунната система, водещи до свръхпроизводство на различни фактори. Подобрява ефективността на защитните процеси, специално свързани с процесите на ангината.

Тонзилотрен лекува вирусните ангини и тонзилофарингити и намалява опасността от бактериални суперинфекции на сливиците. По отношение на съпътстващото състояние на уринарната система, за което питате - там трябва да се преценя при всеки случай от лекар.   

# 31
 • Sofia
 • Мнения: 2 641
благодаря ви

# 32
 • Мнения: 7
Здравейте,
искам да попитам за Tonsilgon, произвежда се от BIONORICA. Също е немско лекарство. Препоръча ми го лекар в България за лечение на възпаление на трета сливица при дете, с изричните указания да си го закупя от Германия.
Предполагам, че във форума се дават консултации само за изброените лекарства, но се надявам, ако имате информация преди всичко за странични ефекти, възможни алергични реакции да я споделите, или поне да ме насочите къде да открия такава.
Благодаря!
 

# 33
 • Мнения: 66
Здравейте,
Ще трябва да се обрънете към представителството на посечената от вас фирма - има такова в България отскоро. За съжаление нямаме информация за този продукт.

# 34
 • Мнения: 7
Благодаря Ви!

# 35
 • Стара Загора
 • Мнения: 116
Здравейте! Синът ми 10 г. приема Лимфомиозот - може ли да се комбинират?

# 36
 • Мнения: 66
Здравейте,
Уточнете състоянието на детето. Каква е възрастта му? Често ли боледува?

# 37
 • Стара Загора
 • Мнения: 116
Често не - но пролет и есен да, сега кашля влажно, започна с темп 37, но сега няма. Лекарите казват че няма хрипове. За друго не се сещам Peace на 10 г. е. Сливиците му постоянно са уголемени.

# 38
 • Мнения: 34
По принцип и двата препарата са хомеопатични комбинирани лекарства. Лимфомиозот подобрява лимфоотока и се очаква да повлияе състоянието на тонзилите.

Тонзилотрен е създаден специално за лечение на ангина и на хипертрофия на сливиците на гърлото. При хроничните форми, както вече сме обсъждали тук, се дава на курсове по 60 дни - 3 по 1 таблетка, може и 2 по 2 сутрин и вечер, ако е по-удобно. След тези 60 дни се прави 4 месеца почивка, после се дава отново 60 дни.

Според мен, като педиатър с опит в използването на комплексни лекарства, бих ви препоръчала такава профилактика - 2 месеца Тонзилотрен, после 10 дни Лимфомиозот. След това пауза от 3 и половина - 4 месеца и повторение. Обикновено по този начин децата оздравяват за една година от хроничните процеси на сливиците.

Съветвам ви искрено да провите ежедневно масаж на шията под челюстта отпред назад с леко повдигане на сливиците. Ако се свържете с някоя позната, която умее да прави "повдигане" на тонзилите - един от старите народни методи - и ви покаже как се прави, много ще си помогнете. Така ще подобрите много лимфоотока в гърлото, което се опитвате да постигнете сега с помощта само на лимфомиозот.

Пожелавам ви хубави пролетни дни и весело настроение! И ни дръжте в течение.

# 39
 • Стара Загора
 • Мнения: 116
Уважаема д-р Петрова, Много Ви благодаря за изчерпателния отговор. Смятам да приложа препоръките Ви и дано сливиците най - накрая се свият Peace

# 40
 • София
 • Мнения: 1 828
Здравейте,

С дъщеричката ми на почти 2г. се сблъскахме за пръв път с остра ангина и прием на антибиотик Клацид. Вече 1 седмица мина и тя се възстановява, но дали от ангината, дали от антибиотика цялата й уста е в афти. Струва ми се, че антибиотика и ги причини и за това на 6 ден от приема му го спряхме (по принцип с доста нежеляние дадох антибиотик). Притеснявам се доколко ефикасно сме излекували ангината.
Въпросът ми дали в тази ситуация е уместно да приложа курс на лечение с Тонзилотрен таблетки. С каква дозировка и прием? Дали той ще има ефект и върху афтите, които и причиняват много болка и пречат на храненето? Има ли друг продукт на НХС, който се препоръчва срещу афти в устичката.

# 41
 • Мнения: 98
Здравейте,
Смятам  че  напълно  е  подходящо  да  проведете  профилактичен  курс  за  оздравяване  с  Тонзилотрен - 3  пъти  по  1  таблета  на  ден. Оптималния  курс  на  прием  е  20 - 30 дни.
За  отбелязване  е ,че  Тонзилотрена  притежава  съставки,  които  не  само  се  борят  срещу  острата  ангина,  но  и  имат  действие  срещу  евентуалните  последствия - напр. Меркуриус  може  да  подпомогне  ортанизма  да  се  справи  с  афтите.
При  следваща  ангина  е  необходимо  да  си  направите  гърлен  секрет.
С  поздрави  д-р  МАРИО Янакиев

# 42
 • Мнения: 66
За любопитните да видят как се произвеждат лекарствата на Немския хомеопатичен съюз - http://www.alpenpharma.bg/video/

# 43
 • Мнения: 34
Исках да споделя с вас само, че като всеки от нас - никой не е пророк в собствения си дом - племеницата ми на 7 години често боледува от ангини. Лекуват я разбира се с Тонзилотрен, но винаги го спират малко след като се пооправи.

Сега беше болна с висока температура и много налепи по сливиците. Като я видях , реших че започвам с тонзилотрен, но ми се струваше, че няма да се справим само с него. Казах да бъдат упорити в честото даване - направо си и даваха 3 дни по 12 таблетки стриктно на всеки час. И наистина - прегледах я на четвъртия ден и не повярвах на очите си - бледо и чисто гърло, без налепи, а тя - весела и доволна! Беше ми такава радост!

Но тъй като тази ангина при нея беше дошла 3 седмици след предно боледуване, всички се съгласиха, че трябва да и даваме тонзилотрен 60 дни 3 х 1 таблетка. Най-после!!!

Вече минаха две седмици - тя е здрава. Надявам се, че добре сме я покрили с тонзилотрен, за да спрем тези ангини на 2-3 седмици. Ще и даваме 60 дни, после 4 месеца пауза и после още веднъж 60 дни.  Ако междувременно се разболее , ще засилим дозата!

 

# 44
 • Мнения: 0
Здравейте, може ли да попитам и аз нещо? Дъщеря ми е на 6 годинки. когато тръгна на детска градина на 2,5 години ми направи 5 или 6 поредни гнойни ангини. Завърши ги накрая с инфекциозна мононуклеоза. Влатлето й стана като на борче. При всички ангини сливиците й се издуваха страшно много и така до сега. Всяка година си прави по минимум 4-5 ангини. Миналата година като започна от април с гнойна ангина завърши декември с такава. ОТкрихме й гъбички и бактерия в сливиците и в нослето. Пак лекувахме са нотибиотици. Тя бе на режим 7 или 10 дни антибиотик, почивка една седмица пак неразположение и пак антибиотик. така от април до декември. Завършихме го декември със завършването на тримесечния курс - броксоваксон с есбиритокс. от декември до май все се разболяваше, но вдигаше да 37,8 температура и като й дам нурофен се оправяше. От малка при всяко разболяване лимфните й възли стават като орехчета. особено десния много се уголемява. ето май месец изкарахме гнойна ангина, подговихме я за операция но не стигнахме до нея защото в момента е отново с подути сливици и лимфни възли. Да й давам ли от този Тонзилотрен и дали ще има ефект. Детето е с постоянно издути лифни възли на вратлето, те е в постоянно нерзположение тогава. Лимфните й възли се смаляват леко, но не се прибират просто се увеличават и леко спадат. Това нормално ли е? Много ме притесняват тези лимфни възли и тези сливици. Вратлето й го виждам тънко само в последния ден на антибиотика. От следващия ден отново се издуват леко и се виждат, леко да си извърти главичката те си личат, ако я пипнеш те се напипват. Това нормално ли е?  Благодаря ви.

# 45
 • Мнения: 0
Извинете ме за правописните грешки  Embarassed

# 46
 • Мнения: 98
Здравейте,
Когат детето  боледува  твърде  често - над  5  пъти  в  годината  и  от  едни  и  същи  "сценарий" - гнойни  ангини  с  уголемени  лимфни  възли  е  необходимо  да  се  направят  разширени  изследвания:
---пълна  кръвна  картина ,  диферинциално  броене  на  левкоцитите,,
пълна  урина, урея  и  креатини в кръвта, AST
---гърлен  секрет.
Ако  всичко  е  нормално,  то  може  да  приложим  следната  терапевтична  схема:
---Тонзилотрен - 3 пъти  по  1  тал.
---Сулфур  йодатум  15 сн - 5 гран. сутрин.
Ще  се  приема  3  месеца.
Не  се  спира  ако  се  разболее  и  се  налаг  и  друга  терапия.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 47
 • Мнения: 0
Благодаря Ви за бързия отговор. Чакам сега доктора да дойде и да говоря с него. Миналата година й правихме (може би след четвъртата ангините, вече не си спомням броя им) изследвания от гърления й секрет и се оказа че има бактерия и гъбички, и за това пак пихме антибиотик за да ги премахнем, но въпреки това ангините си продължиха до декември. От началото на месеца се готвим за операция - премахване на сливиците, и три пъти вече му правиха изследвания на детето. Доктора каза че от тях излизало, че има нещо недоизлекувао, но нищо притеснително. Три пъти й вземаха кръв, но така и не стигнахме до вадене на сливиците (планирана е за понеделник, но.. с тази температура, казаха че не може да се опрерира детето). А трябва ли да се махат според вас и тази терапия ако я започнем, при отстраняване на сливиците, трябва ли да продължи да ги приема?

# 48
 • Мнения: 98
Здравейте,
Сама  разбирате, че  ми  е  трудно  да  се  ориентирам  само  описанията  без  подробен  преглед.
Затова  решение  за  операция  ще  вземе  най-добре  лекуващия  лекар.
Моето  мнение е,  че  може  да  се  изчака  до  септември. До  тогава  направете  профилактичния  курс.
Задължително  направете  две  дълги  почивки  с  детето  - 10 дни  на  море  и  10  дни  на  планина.
Горещо  препоръчвам  почивките  през  лятото, защото  те  съвпадат  с  периода  на  бурен  растеж  на  детето  и  това  е  златен  шанс,  в  комбинация  с  правилните  хомеопатични  медикамнти  да  подобрим  обмяната  и  имунитета му.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 49
 • Мнения: 0
Възможно ли е сливиците да са уголемени и червени и да няма болка в гърлото?
Питам, защото започнах да давам на сина ми Тонзилотрен по моя преценка (педиатърът ни е в отпуска, а симптомите не са толкова тревожни, че да търся друг лекар).
Другият ми въпрос е ако продължа по-дълго време да му давам профилактичната доза, ще има ли проблем, че ни предстои ваксина, в смисъл да не станат много провокациите в организма?  newsm78

# 50
 • Мнения: 98
Здравейте,
Напълно  е  възможно  да  бъдат  зачервени  и  уголемени  сливиците  и  да  няма  клинични  симптоми - болка, температура   идр.
Просто  в  момента  организмът  се  бори.
Точно  сега  е  момента  в  тази  ситуация  да  се  приема  хомеопатичния  продукт  Тонзилотрен,  който  да подпомогне  организма  в  оздравяването.
Не  знам  на  каква  възраст  е  детето, затова  не  ви  казвам  дозата.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 51
 • Мнения: 0
Бременна съм в 6-ия месец, имам болки в гърлото и се страхувам от усложнения. Като по-малка съм имала проблеми със сливиците и съм пила антибиотик. Дали това лекарство е подходящо за мен?

# 52
 • Мнения: 98
Здравейте,
Тонзилотрен  е  напълно  подходящ  за  вас.
По  този  начин  ще  излекувате  оплакванията  си,  без  да  има  какъвто  и  да  е  риск  за  бебето.
Започнете  терапия  с  3  пъти  по  2  табл..
След  подобрение  продължете  с  3  пъти  по  една  табл.  още  за  2  седмици за  профилактика.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 53
 • София
 • Мнения: 7 263
Бих искала да попитам продукта приложим ли е за дете на 1 година?

# 54
 • Мнения: 98
Здравейте,
Може  да  се  прилага  и  на  дете  на  тази  възраст.
Приложението  му  зависи  от  това  какви  оплаквания  има  и  от  какво  най-често  боледува  детето
.

# 55
 • София
 • Мнения: 7 263
Детето до сега не е боледувало от нищо сериозно освен няколко настинки и една шарка. Искам да направя нещо като превенция преди пускането му на ясла през октомври.
Предполагам че в този случай ще е най-удачен приема :3 пъти на ден по 1 таблетка за 60 дни.
А дали това би се съчетало успешно с Есберитокс или Имунактив, защото това е другото, което бях решила да давам с цел превенция и известна подготовка на организма.

# 56
 • Мнения: 98
Здравейте,
Много  е  хубаво ,че  искате  още  от  лятото  да  повишите  имунитета  на  вашето  дете  и  да  го  подготвите  за  яслата  през  есента.
С  оглед  възрастта  и  боледуванията  ви,  предлагам  да  започнете  профилактична  схема  с  Инфлуцид -  2  пъти по  една  табл.  съчетано  с  Есберитокс.
Не  забравяйте, че  е  добре  да  заведете  вашето  дете  на  планина  и  море  през  лятото.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 57
 • София
 • Мнения: 7 263
Много Ви благодаря!

# 58
 • София
 • Мнения: 299
Здравейте,
сина ми е на 3 год. и  миналата година направи няколко поредни ангини. Есента направихме курс по препоръка на педиатърката ни с Бронховаксом. Тази зимата изкара един вирус по тежко и няколко пъти беше с хрема и сополи, пуснахме и носен и гърлен секрет,  но резултата беше нормална бактариална флора.Но сега през три седмици изкара две вирусни ангини. Специалист УНГ , каза че проблема е в третата сливица и трябва да се оперира. Втори специалист УНГ ни изписа Лимфомиозот, за свиване на самата сливица. Въпроса ми е Тонзилотрена може ли да се комбинира с Бронховаксома и евентуално в каква схема да го давам на детето?
Благодаря за отделеното време!

# 59
 • Мнения: 98
Здравейте,
Изключително  благоприятно  се  потенцират  приема  на  двата  препарата  за  имунопрофилактика - Бропховаксон  и  Тонзилотрен.
Бронховаксона  съдържа  комбинация  от най-честите  инактивирани бактерии,  които  причиняват  инфекции  на  горните  дихателни  пътища.
Тонзилотрена  е  насочен  към  организма,  към  неговата  склонност  да  боледува  по  даден  "сценарий".
И  така - Бронховаксон 3  пъти  по  10  дни  на  три  последователни  месеца.
Тонзилотрена - 3 пъти  по  една  табл.
Целият  профилактичен  курс  продължава  3  месеца.
Не  се  спира  терапията  ако  детето  се  разболее  и  се  налага  приема  на  други  медикаменти.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 60
 • София
 • Мнения: 299
Много Ви благодаря!

# 61
 • Мнения: 32
Здравейте,сина ми е на 3 години и половина,в началото не месеце се разболя от гнойна ангина,изписаха му Клацид и след едноседмичен прием се оказа,че отново има налепи.След иследване на гърлен секрет му назначиха лечение с Панцеф,и днес му беше последния прием,но му тече секрет отзат на гърлото,граса му пресипна и има кашлица с отхрачване.
Между другото,втори месец сме на лечение със Сингулар и Еириус.
Мога ли да започна профилактично лечение с Тонзилотрен?

# 62
 • Мнения: 98
Здравейте,
Има  значение  какъм  микроорганизъм  се  изолира  от  гърления  секрет.
Най-вероятно  е  Стрептокок, затова  колегата  е  назначил  втори  антибиотик.
По  принцип  ако  нямаме  клинична  картина  и  не  се  изолира Стрептокок  аз  много  рядко  прибягвам към  лечението  на гнойни  ангини с антибиотик.
За  профилактика  на  вашето  дете Тонзилотрена  ще  има  много  добър ефект - 3 пъти по 1 табл. за  3  месеца.
С  оглед, факта, че  има  и  алергични  прояви  може  да  се  добави Поумон хистамин 30 сн - един път  на  ден  по  5 гран.
С  поздрави д-р МАРИО Янакиев

# 63
 • Мнения: 32
Много ви  благодаря,д-р Янакиев!
А Поумон хистамин-а,колко време се приема?
И малко извън темата-днес кашлицата му доста се засили,появи се и хрема,много киха, прилича на алергия.Възможно ли е да е алергична реакция слад антибиотиците?

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:22 от Tsvetkova

# 64
 • Мнения: 32
Вече има и леко повишена температура Sad,сигорно е настинка!

# 65
 • Мнения: 98
Поумон хистамина  се  приема  3  месеца.
Щом като  имате  кашлица  и  температура, то  най-вероятно  се  касае  за  инфекция - ако  се  повишава  температурата - лекар.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 66
 • Мнения: 32
Здравейте,д-р Янакиев,отново!
От сутринта сина ми е с температура,червено гърло,подута дясна сливица с малко налеп на нея.Лекарката ни е отпуска и отсъства от града и незнам какво да го правя.Четох из форума мнения за Белла Донна ,Ангин хил и Меркуриус солубилус ,на кой от  продуктите да се спра,ако са подходящи за нашия случай?
Предварително благодаря!

Пропуснах да кажа,че втора седмица му давам Тонзилотрен в комбинация с Изопринозин,изписани от лекарката му.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 15:14 от Tsvetkova

# 67
 • Мнения: 98
Здравейте,
Продължете  с  Тонзилотрена  и  Изопренозина.
До  колкото  мога  да  се  ориентирам   най-добро  за  повлияване  на  вашата  гнойна  ангина  е  редуването  на  Хепар  сулфур  15 сн  с  Меркуриус  солубилис 9 сн  през  4 часа  по  5  гран.
Разбира се  състоянието  трябва  да  се  следи  от  лекар.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 68
 • Мнения: 48
здр.дъщеричката ми е на 2 год. от 2 дни започна да кашля,почнах да и давам мукоплант и капки в носа,температура вдига само през ноща-37,6,след преглед лекарката ми каза силно зачервено гърло-веднага антиб.днес започнах с тонзилотрен таблетки,какво друго да давам,неискам антиб.мерси предварително

# 69
 • Мнения: 34
здр.дъщеричката ми е на 2 год. от 2 дни започна да кашля,почнах да и давам мукоплант и капки в носа,температура вдига само през ноща-37,6,след преглед лекарката ми каза силно зачервено гърло-веднага антиб.днес започнах с тонзилотрен таблетки,какво друго да давам,неискам антиб.мерси предварително

Извинете, че не можех да отговоря навреме. Как се разви ситуацията при вас?

# 70
 • Мнения: 1 251
А защо препарата от 7 лева и нещо стана изведнъж 9 лева и нещо?  newsm78

# 71
 • Мнения: 34
А защо препарата от 7 лева и нещо стана изведнъж 9 лева и нещо?  newsm78

Поради нарастване на производствените разходи в Германия преди повече от година и половина, съответно последва регистрационен процес и тази ситуация се отрази реално в България едва сега.

# 72
 • Варна
 • Мнения: 672
Здравейте,
Синът ми на 1 г  прекара ангина чрез курс с АБ Цефзир за 10 дена. Днес е 11-тия ден и дъгите му още са червени-надолу гърлото е спокойно-само дъгите. Мога ли да давам Тонзилотрен и как-няма тем и др симптоми но се притеснявам да не го повтори. Лекарката при която ходим за хомеопатично лечение е в отпуска 1 сед в чужбина и незнам сега какво да правя

# 73
 • Мнения: 34
Здравейте,
Синът ми на 1 г  прекара ангина чрез курс с АБ Цефзир за 10 дена. Днес е 11-тия ден и дъгите му още са червени-надолу гърлото е спокойно-само дъгите. Мога ли да давам Тонзилотрен и как-няма тем и др симптоми но се притеснявам да не го повтори. Лекарката при която ходим за хомеопатично лечение е в отпуска 1 сед в чужбина и незнам сега какво да правя

Дозата за вашето дете е 3 пъти по 1 таблетка. Давайте му го 10 дена. До тогава всичко ще се възстанови - и гърлото и имунната система.

# 74
 • Варна
 • Мнения: 672
10х много-започвам веднага

# 75
 • Бургас
 • Мнения: 356
Здравейте!

От вече близо 2 месеца имам зачервена и леко уголемена лява сливица без болка.В началото направих остър бронхит и пих Аксеф 5 дни.Кашлицата спря,но сливицата продължава да е червена.Почнах тонзилотрен 3 пъти по 1 табл.Пих го около 2 седмици и отидох на УНГ.След направен носен и гърлен секрет се установи наличие на стафилококус ауреус.След направена антибиограма започнах прием на Аугментин СР 1000 2 пъти по 2 табл.на 12 ч. за 7 дни и на 7-мия преглед евентуално за продължаване на лечението.Вече го приемам 3 дни,но сливицата ми е още леко подута и зачервена и като че ли има някакви неравности по нея(приличат на леки израстъчета в основата на сливицата).Налепи нямам,болка също.Тонзилотрена го спрях.Удачно ли е да го пия отново след края на антибиотика или той няма отношение към стафилококите?

Само да допълня,че съм на 32 г.

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 15:36 от naiema

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт