Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 апр. 2010, 16:28 ч.

Лечение и профилактика на хрема и синузит, трета сливица. Цинабсин

 • 113 352
 • 122
 •   1
Отговори
 • Мнения: 66
***************************************** рекламна публикация *****************************************

Лечение и профилактика на хрема и синузит

Синузитът представлява възпаление на околоносните кухини (синусите). Виновници за заболяването са най-вече вируси и бактерии, но то може да бъде предизвикано и от алергии, травми и др. Синузитът често се появява като резултат от хрема (остър ринит), тъй като горните дихателни пътища са свързани с няколко костни кухини, изпълняващи резонаторна функция.Тези кухини се намират около носа и съответно имат отвори към носната кухина, където се отделят секретите от синусите. Симптомите на заболаването са  силна болка в челната област, зачервяване на лицето, хрема, запушен нос, зачервено гърло, повишаване на телесната температура, загуба на обоняние, отпадналост и др.

Решение: При синузит и хреми Немският хомеопатичен съюз препоръчва комплексния хомеопатичен продукт Цинабсин. Препаратът бързо и ефикасно облекчава симптомите на синузит: намалява чувствително характерното главоболие, понижава чувството на напрежение в околоносните кухини, възстановява дренажа на синусите, възстановява носното дишане и оказва имуномодулиращ ефект, понижава честотата на повторните заболявания. Съдържа цинабарис, канадски Хидрастис, калиев бихромат, ехинацея. Препоръчетелният прием е - за деца над 12 години и възрастни при остри форми на хрема и синузит: по 1 таблетка на всеки час до настъпване на подобрение. След това: по 1 таблетка 3 пъти дневно.
За деца от 1 до 12 години в острия стадий (1-2 дни) по 1 таблетка до 12 таблетки на ден. След това по 1 таблетка по 3 пъти на ден до пълно оздравяване.


Клинични изследвания:
В проведено през 2002 г. клинично изследване сред 144 пациенти (между 18 и 60 год.) е категорично доказана високата ефективност и отлична поносимост на Цинабсин. Значително подобрение на всички симптоми има при 82 % от пациентите, които са приемали Цинабсин. Едва при 12 % от лекуваните с конвенционални методи има подобрение.

Изтеглете цялата статия (PDF) >>>

*** статията е предоставена от сп. Моето дете ***

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 12:52 от BG-Mamma™

# 1
 • Мнения: 66
Решение при проблеми с трета сливица
Приложение на комплексния препарат Цинабсин в лечението на деца с лимфаденоидна хипертрофия на назофаринкса и хроничен аденоидит
Автори на изследването: Chepura, V.M., Moschich, O.P., Borzenko, I.A.

Актуалността на проблема  в търсенето на алтернативни методи за лечение на лимфаденоидна хипертрофия на назофаринкса при деца е обусловена от високия дял на тази патология в областта на оториноларингологията (до 30%), а също така и от наличието на съпътстващи нарушения във важни анализатори като слухов и обонятелен анализатор и разстройства на редица жизненоважни функции (дихателна, кръвоносна, гласообразуваща).
При деца с лимфаденоидна хипертрофия на назофаринкса, в следствие на недостатъчната оксигенация на кръвта, възникваща при нарушение на носовото дишане, се отбелязват забавени асоциативни процеси и психическо развитие като цяло, отслабване на паметта и вниманието, намаление на способността за концентрация (нарушение на когнитивните функции). Децата се оплакват от главоболие с различна локализация и интензивност, разстройство на съня, слаба памет, бърза уморяемост.
Лимфаденоидната хипертрофия на назофаринкса често е причина за нарушено носно дишане и при прогресиране на процеса води до формирането на хронично инфекциозно огнище (както в самите аденоидни вегетации така и в небните тонзили), с последващо развитие на хроничен аденотонзилит. Вследствие на това възникват усложнения от страна на оториноларингологичната област (хронични ринити, синуити, средни, рецидивиращи и секреторни отити) и други органи и системи (хронични бронхити, пневмонии, формиране на патологичен прикус, плосък гъден кош).
Сред началните прояви на тези състояния, най-голям дял имат рецидивиращите вирусни и бактериални инфекции, алергичните заболявания, неблагоприятните въздействия на климатичните фактори и факторите на околната среда, състояние на невроендокринната система и обмяната на веществата, изменения на общия и (в по-голяма степен) на местния имунитет, което може да бъде обусловено от генетичен дефект в синтеза на антитела – Ig M, G, A.
В последните години в Украйна, във връзка с влошаване на екологичната обстановка, съществено расте броят на децата с аденоидна хипертрофия, преимуществено с алергична генеза. Общоприетият метод на лечение на това заболяване в оториноларингологичната практика се явява хирургичната намеса – аденотомия. Тази оперативна намеса има палиативен характер и не отстранява причината, увеличените аденоидни вегетации. Трябва да се отбележи, че дори по време на операция, във връзка с ред анатомични особености, практически е невъзможно пълното отделяне на разрастването. Много често възникват рецидиви на заболяването и обостряне, изискващи повторна хирургична намеса. Това прави особено актуално търсенето на методи и средства за алтернативно лечение, с използването на консервативни методи, по пътя на назначаването на ефективни и безопасни лекарствени средства, способни да преустановяват хипертрофията на лимфоидните тъкани на носоглътката в условията на постоянно действащи провокиращи (етиологични) фактори.
В този план като най-перспективни се оказват хомеопатичните препарати.
Предимствата на хомеопатичните лекарствени средства се явяват нормализирането на невроендокринните нарушения и имунологичния дисбаланс на нивото на целия организъм. При това се наблюдава ефективно намаляване на локалните симптоми на патологичния процес. Хомеопатичните препарати се приготвят от естествени суровини. Те не оказват странични действия и са безопасни за децата.
За намаляване на аденоидната хипертрофия препарат на избор е станал комплексния хомеопатичен препарат Цинабсин, произведен от Немския Хомеопатичен Съюз.
Цинабсин се състои от Cinnabaris D3, Hydrastis Canadensis D3, Kalium Bichronicum D3, Echinacea angustufolia D1, Barium chloratum D3. препаратът е предназначен за лечение на остри и хронични синуити. Ефектът на намаляване на аденоидните вегетации и ликвидацията на гнойно-възпалителния процес в тях е бил отбелязан от специалистите в курса на лечение с Цинабсин при деца със синуит. Това дава основание за по-задълбочено изучаване и анализ на хомеопатичните лекарствени компоненти, влизащи в състава на Цинабсин.
Отбелязано е, че всяко от петте лекарствени вещества, положително повлиява редица симптоми, съпътстващи аденоидните вегетации: намаляват отока на носната лигавица, повлияват гнойната секреция, облекчават носовото дишане, намаляват чувството за напрежение в областта на корена на носа и главоболието. При продължителен прием  всички компоненти способстват за ликвидация на възникващите нарушения и нормализиране на защитните свойства на лимфоидната тъкан и лигавицата на носа.
Под наблюдение са били 53 деца – 34 момичета и 19 момчета, на възраст между 4 и 12 години. При 45 деца са диагностицирани аденоидни вегетации втора степен; при осем – аденоидни вегетации 2-3 степен. При 38 деца се наблюдава съпътстващ аденоидит. Диагнозата е била потавена на базата на данни от анамнезата, клиничното протичане, ринофарингоскопия, палпаторно изследване на носоглътката.
Анализът на данните от анамнезата показва, че в групата на изследваните, 24,2% са с данни за ексудативно-катарална диатеза; 30,2% от отит, 16,8% имат чревна дисбактериоза, при 17,6 от децата са отбелязани алергични реакции към антибактериални и други лекарствени вещества (парацетамол, нафтизин).
Всички пациенти са били разделени на две еднородни и статистически съпоставими групи. Първата група се състояла от деца с хиперплазия на носоглътката със съпътстващ аденоид (38 пациента), втората група от деца с хипертрофия на носоглътката (хипертрофия на носоглътачната тонзила) без аденоид (15 пациента).
Терапевтичния курс е бил разработен по следния начин: на всички деца е бил назначен Цинабсин по 1 таблетка 3 пъти дневно в съчетание с промивки на носа с разтвор фурацилин (1:5000; 2 пъти дневно в течение на първите 10 дни). Продължителността на терапията е била 3 месеца (в указания дозов режим). Пациентите от първата група са получили следното допълнително физитерапевтично лечение: инхалации с настойка от Calendula officinalis (невен) и тубус-кварц в областта на носа.
Резултатите от лечението са оценени чрез следните критерии:
1.   степен на намаляване на аденоидните вегетации
2.   честота на рецидивите на аденоида
3.   възникване на ОРВИ и интеркурентни инфекции в процеса на терапия
4.   динамика на общите симптоми

В продължение на целия курс на клиничното наблюдение в двете групи е била регистрирана положителна динамика: пълна ликвидация на явленията на аденоида, намаляване на аденоидните вегетации, възстановяване на носовото дишане, намаляване на съпътстващото  главоболие, подобряване на общото състояние на детето, подобряване на апетита. Странични ефекти и странични реакции не са наблюдавани. При всички деца се отбелязва добра поносимост към препарата. По време на приема на Цинабсин при никой от участниците в изследването практически не са възниквали ОРВИ. Възникналите остри респираторни заболявания са протекли по-леко, без усложнения, децата бързо са се възстановили.
След проведения курс на лечение честотата на заболеваемостта на децата от ОРЗ, тонзилити, синуити и други заболявания на респираторната система рязко е намалена.
Клиничният ефект от терапията е отбелязан в двете групи на изследваните деца. Подобрение е наблюдавано в 71,2% от децата в първата група и в 64,3% - от втората група. Аденотомия е направена при 7 деца (катамнеза 2 години)
Получените данни свидетелстват за ефективността и безопасността на комплексния препарат Цинабсин за лечение на хипертрофия на носоглътката (носогътъчната тонзила) при деца.
Използването на Цинабсин както при провеждането на комплексно лечение, така и в случаите на монотерапия, повишава ефективността на терапевтичното  въздействие, намалява броя на рецидивите и  необходимостта от оперативно лечение.

# 2
 • Мнения: 1 251
Здравейте, да считам ли, че при задна хрема е вариант за намалянето на секретите, ако се приема цинабсин? За какъв период може да се пие като превенция  при дете на 2,8 години?

# 3
 • Мнения: 98
Здравейте,
Има  различни схеми  на  прием. Това  зависи  от  честотата  на  боледяване  на  детето, сезон, епидемична  обстановка, посещение  на  ясли  и  др.
Най-често го  прилагам  по  следния  начин - при  първи  признаци  на  обостряне - започвам  с  терапевтичната  доза  и  след  подобрение  на  симптомите  още 2 до  3  седмици  с  половината  доза  от  тази  използвана  при  лечение.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 4
 • Мнения: 0
Здравейте, да считам ли, че при задна хрема е вариант за намалянето на секретите, ако се приема цинабсин? За какъв период може да се пие като превенция  при дете на 2,8 години?

Здравейте!
Аз имах хроничен ринит и приятеля ми дълго време не ми споделяше, че по време на сън издавам нетипични за жени звуци. Определено ми стана много неудобно, когато един ден му се оплаках, че не съм спала цяла нощ и трябва да вземе мерки с неговото хъркане, а той ме попари когато ми сподели, че неговия сън е много по-често обезпокояван и то имено от мен! Приех го много тежко и определено ми стана неудобно..тъй като връзката ни е сравнително от скоро имаше момент, в който не исках да заспивам, за да не изпадна отново в подобна ситуация. Накрая реших вместо да се боря със срама си и безсънните нощи, проста да посетя личния си лекар, който заяви че това е вид хроничен ринит и ми предписа Цинабсин. Приемах го около един месец, а според приятеля ми съм спряла да хъркам още на четвъртия ден от започването на приема. Сега го приемам профилактично и се чувствам спокойна като си лягам, че няма да обезпокоя никого. Отначало погледнах доста скептично на хомеопатичното средство, но след като Цинабсин ми помогна, реших да пробвам и с Инфлуцид, който ме предпазва от тези напоследък така често плъзващи грипове и вируси.

Дано ви помогне аз определено съм доволна!

# 5
 • в очите на дъщеря ми
 • Мнения: 464
Здравейте!

Моята племеничка, вече 7-8 месеца има проблем с трета сливица,в резултат на което е с гъст секрет в нослето (почти не може да се издуха) и кашлица.Мисля,че почти няма препарат,който сестра ми да не е използвала,за съжаление без траен резултат.
Въпросът ми е дали "Цинабсин" е вариант за лечение? И сега най - важното детенцето е със основно заболяване Епилепсия,в този препарат имали съставки,който да повлияват върху лекарството,което тя приема Депакин.
Благодаря за вниманието!

# 6
 • Мнения: 98
Здравейте усмивка08 ,
По  принцип  до  една  година  не  може  да  се  говори  за  трета  сливица  а  за  заден  ринит.
Не  съм  използвал  препарата Цинабсин  във  възрастта  под  една  година.
С  оглед  малката  възраст  и  придружаващато  заболяване  е  добре  терапията  да  се  уточни  след  обстоен  преглед.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 7
 • в очите на дъщеря ми
 • Мнения: 464
Здравейте усмивка08 ,
По  принцип  до  една  година  не  може  да  се  говори  за  трета  сливица  а  за  заден  ринит.
Не  съм  използвал  препарата Цинабсин  във  възрастта  под  една  година.
С  оглед  малката  възраст  и  придружаващато  заболяване  е  добре  терапията  да  се  уточни  след  обстоен  преглед.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев


 Grinning Племеницата ми е на 4 годинки.Къде според Вас е добре да се извърши прегледа.

# 8
 • Мнения: 98
Здравейте,
Извинявайте ,че  не  разбрах  точната  възраст  на  детето.
Разбира  се ,че  може  да  приема  Цинабсин  и  смятам че  няма  да  навреди  на  болестта - Епи.
Но за  да  сме  прецизни  желателно  е  добра  УНГ  консултация, и  консултация  педиатър - хомеопат- в София  има  много  добри  колеги,  които  ще  се  съобразят  и  с  лечението  на  основното  заболяване.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 9
 • Мнения: 2
Здравейте,
Двете ми деца на 2 и на 4 год. посещават съответно ясла и градина.Основният проблем разбира се са ни хремите.Изписвали са ни всякакви видове капки, но обикновено се налага да ги ползвам над 5-6 дни,а навсякъде чета колко вредно действие имат при по-продължително приложение.Мислите ли,че с Цинабсин мога да огранича тяхната употреба и да намеря по-бързо решение на проблема?

# 10
 • Мнения: 66
Здравейте,
Двете ми деца на 2 и на 4 год. посещават съответно ясла и градина.Основният проблем разбира се са ни хремите.Изписвали са ни всякакви видове капки, но обикновено се налага да ги ползвам над 5-6 дни,а навсякъде чета колко вредно действие имат при по-продължително приложение.Мислите ли,че с Цинабсин мога да огранича тяхната употреба и да намеря по-бързо решение на проблема?
Здравейте,
Цинабсин наистина е подходящото решение за деца над 1 год при честите хреми, с различни причинители. Важно е да знаете, че конвенционалните капки в повечето случаи съдържат ксилометазолин - вещество, което не трябва да се използва повече от 5- максимум 7 дни, тъй като има опасност от привикване към него и същото така може да предизивика различни странични ефекти. Хубавото на Цинабсин е, че е напълно безопасен и е подходящ за продължително лечение, а и самата опаковка има 100 таблетки, които стигат настина за дълго време.

# 11
 • Мнения: 34
В А Ж Н О!!!

Има пряка връзка между носа и синусите.

Когато започне хрема, лигавицата на носа отича, малките отворчета към кухините на синусите се затварят и тези кухини остават без вентилация.

Какво предизвиква това?

БОЛКА в главата, особено в челото
ЗАДРЪЖКА на секрети
РАЗМНОЖАВАНЕ на бактерии, които иначе свободно се изчистват чрез оттичане към гърлото.

ТРЯБВА нещо, което да отбъбне носа!!! СПЕШНО!!!

Хората са свикнали да търсят капки за това. Добро, но временно и небезопасно – капките в повечето случаи съдържат ксилометазолин или друго съдосвиващо средство. Те само свиват кръвоносните съдове. Намаляват притока на кръв към лигавицата на носа – нож с две остриета 1. действа само временно 2. изсушава лигавицата – няма изчистване 3. чрез кръвта към болното място се стичат клетки на имунната система, следователно силата на имунната защита намалява.

ЦИНАБСИН има едно много специфично действие.
ПЪРВИЯТ ЕФЕКТ СЕ УСЕЩА В ОТПУШВАНЕТО НА НОСА!!!
ЦИНАБСИН НАМАЛЯВА ОТОКА НА ЛИГАВИЦАТА, БЕЗ ДА НАМАЛЯВА ПРИТОКА НА КРЪВ. УСКОРЯВА ИЗЧИСТВАНЕТО НА СЕКРЕТИТЕ, ЗАЩОТО КАРА КЛЕТКИТЕ-ЧИСТАЧИ (ИМАТ РЕСНИЧКИ, КОИТО СЕ ДВИЖАТ СИНХРОННО КАТО ЖИТНИ КЛАСОВЕ) ДА СЕ ДВИЖАТ БЪРЗО И ХАРМОНИЧНО.С ЦИНАБСИН ХРЕМАТА МИНАВА ЛЕКО. ОСОБЕНО АКО ИМА ДАННИ ЗА ПРЕКАРАН ПРЕДИ СИНУЗИТ.

 

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 22:53 от Алпен Фарма България

# 12
 • Мнения: 271
Здравейте, имам въпрос относно съвет за ваш препарат. Детето ми изкара гноен отит, в следствие на усложнена вирусна инфекция. По принцип не е болнав, но последните месеци имаше проблем със т. нар заден ринит и една кашлица, която идваше от тази задна секреция, като явно накрая се добави и  този вирус и "отиде в ухото". така - лекарите ми казха, че малкият няма проблем със сливиците, няма и уголемена трета сливица. В момента е здрав, защото не ходи на детска градина. От време на време обаче прикашля, така , сякаш иска да си прочисти гърлото. В добавка към това има алергия към котешки косми. Кой ваш препарат би бил най-подходящ като профилактика, така че да не се повтори отитът и да избегнем тези секреции ( дали имат алергична компонента?)?

# 13
 • Мнения: 98
Здравейте,
---на  каква  възраст  е  детето?
---колко  тежи  и  колко  е  високо?
---споделете  накратко  за неговия  характер, сън, страхове, привързаност  към  майката?
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 14
 • Мнения: 271
Здравейте,

Синът ми е на 5г. и 4 месеца, тежи 20 кг. и е висок 116см. Роден нормално в 37 седмица ,тегло 2500гр. Спи много спокойно, без да хърка, дълбоко и не се буди, ако спи в прохладна стая, не се изпотява и отвива, не обича топло и задушно. Много е спокоен по характер, но в същото време малко чувствителен ( например  стряска, когато в градината учителките се карат на някое дете  или види, че деца се бият), при него всичко е с политика, разговори, убеждение, не е инатлив, привързан е към мен в рамките на нормалното (сега е при баба си на село, тя го гледа временно, за да не ходи на градина), но не тъгува през седмицата, само като ни изпраща всяка неделя ( работим и живеем в друг град), но много си говорим, разбираме се. Играе предимно "тихи" игри - карти, не се сърди човече, рисуване, оцветяване, пъзели и други, даже навън като играе не обича футбол, а да си рови из пясъка, да се разхожда, да ходи по разни пътеки, да кара ски, много обича вода.  Има много добър апетит, внимавам да го храня здравословно и разнообразно. Не е особено страхлив, доста беше стресиран след гнойния отит, защото бяхме в болница, имаше разни манипулации, но иначе страхове в рамките на нормалното - от кокошки  Laughing, но няма някакви фобии или нещо подобно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт