Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 апр. 2010, 08:41 ч.

Изтекла шофьорска книжка. 6 месеца срок и медицинско

  • 10 314
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 763
Момичета, вчера мъжът ми е имал близка среща с КАТ. Спряли са го за проверка на документите и са установили, че шофьорската му книжка е изтекла миналия месец. Мъжът ми им е казал, че заради общата подмяна на документи може да ползва изтеклата си книжка в 6 месечен срок. Катаджиите обаче са му го върнали, че това е вярно, но към изтеклата книжка трябва да има заверено медицинско.
Та въпросът ми е, някоя от вас наясно ли е с тези разпоредби. Къде може да се почете това и в крайна сметка медицинското важи за 6 месеца или всеки месец трябва да си издава ново докато не си подмени книжката?
Помагайте, че се обзаложихме със съпруга ми, че аз от форума по-бързо и експесно ще получа информация, отколкото той чрез телефони и познати! Залогът е добър, така че  Praynig Praynig

# 1
  • Мнения: 605
Законът казва: 

§ 21б. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на свидетелствата за управление на моторно превозно средство с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването свидетелството за управление на моторно превозно средство е валиден индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на моторно превозно средство само на територията на Република България. По искане на лицето ново свидетелство за управление на моторно превозно средство може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

В него няма изискване за медицинско свидетелство. Ще проверя дали в някаква наредба не е определено, но се съмнявам.

# 2
  • Мнения: 763
Raffaello, златна си!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт