Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-2 от 2 отговора
Момичета, вчера мъжът ми е имал близка среща с КАТ. Спряли са го за проверка на документите и са установили, че шофьорската му книжка е изтекла миналия месец. Мъжът ми им е казал, че заради общата подмяна на документи може да ползва изтеклата си книжка в 6 месечен срок. Катаджиите обаче са му го върнали, че това е вярно, но към изтеклата книжка трябва да има заверено медицинско.
Та въпросът ми е, някоя от вас наясно ли е с тези разпоредби. Къде може да се почете това и в крайна сметка медицинското важи за 6 месеца или всеки месец трябва да си издава ново докато не си подмени книжката?
Помагайте, че се обзаложихме със съпруга ми, че аз от форума по-бързо и експесно ще получа информация, отколкото той чрез телефони и познати! Залогът е добър, така че  Praynig Praynig
Цитирай


Законът казва: 

§ 21б. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на свидетелствата за управление на моторно превозно средство с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването свидетелството за управление на моторно превозно средство е валиден индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на моторно превозно средство само на територията на Република България. По искане на лицето ново свидетелство за управление на моторно превозно средство може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

В него няма изискване за медицинско свидетелство. Ще проверя дали в някаква наредба не е определено, но се съмнявам.
Цитирай


Raffaello, златна си! bouquet
Цитирай


1-2 от 2 отговора