Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 апр. 2010, 04:58 ч.

Адвокати - Е.ОН

 • 12 497
 • 29
 •   1
Отговори
 • Мнения: 324
Здравейте. Искам да заведа дело срещу Е.ОН. Посетих един препоръчан адвокат и той ми каза, че имам абсолютно право да ги съдя, че шанса да спечеля е голям, но гаранция за изхода от делото не дава. Не съм се занимавала с адвокати и не зная дали това е практика, но когато имам документи черно на бяло защо да няма гаранция? Не е дело за грабеж или убийство, че да има изненади и да се появят нови свидетели и улики в хода на делото. Имам само една папка с документи и това е, няма друго. Има ли адвокати, които като погледнат документите и установят, че ищецът е прав, да кажат, че гарантират на сто процента, че делото ще бъде спечелено? Защото няма, няма гаранция, но парите на адвоката ще си ги кихна със сто процента гаранция и не са малко - 500 лв. Другият ми въпрос е има ли някой осъдил Е.ОН или някой, който смята да заведе дело?

# 1
 • София
 • Мнения: 3 222
Eдва ли има сериозен адвокат, който ще ти даде 100% гаранция. И това е нормално, защото изходът на делото зависи от съда, а не само от адвоката.
Това е все едно дакажеш, че си платила преглед при лекар и 100% си кохнала парите, а после не си оздравяла Peace

# 2
 • Мнения: 324
Защо? Ако имаш камъни в жлъчния мехур и платиш да ти направят операция, сто процента е сигурно, че ще ти премахнат жлъчния мехур с камъните. Ако си с грип и лекаря ти постави диагноза грип и ти предпише само чайче с плодове, а развише пневмония, то проблемът идва от това, че организмът е субект, състоянието му е условно, променливо, има значение какво е било състоянието на имунната система, какъв е бил грипния вирус и още много, много фактори. А при адвоката, когато делото е на базата на едни документи, то са си само тези документи - от началото до края, няма от къде да се пръкнат нови, няма как да се изтрие и промени написаното върху тях, как на черното може да се каже бяло?

# 3
 • София
 • Мнения: 3 222
Защото и съдията е човек, и е субективен Simple Smile. А и както знаем българската правораздавателна система е непредсказуема Simple Smile. Не знаеш какви документи ще извадят ЕОН, какви вещи лица ще назначат и дали експертизата им няма да е в полза на ЕОН. Много неща могат да променят хода на делото.
Може да пробваш да се уговориш, че при спечелване на делото ще платиш 500лв. например, а при загубване 300лв., или че ще платиш половината хонорар при завеждане на делото, а останалия след края на делото.
Успех!  bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 672
Практика е.

Защото адвокатът ти има опит с българския съд - на първо място. Дори като махнем елемента "корупция", има съдии толкова откачени, че си пишат решенията както им падне. Аз в моята практика съм попадала на съдийка, която по две абсолютно идентични дела по договор за наем издаде коренно различни решения в рамките на 3 месеца. Сигурно има връзка с цикъла.

Защото ти имаш документи "черно на бяло", но не знаеш какви документи ще извадят/изфабрикуват Е.ОН. Делото има две страни и докато тече прцесът, всяка страна може да извади нещо изненадващо за другата, нищо, че делото не е "за убийство".

От опит (професионален) мога да ти кажа едно: адвокат, който ти обещава 100 % успех, е несериозно плямпало. И е много по-вероятно той да ти оплеска делото, отколкото един опитен, сдържан юрист.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 546
smileme, посъветвай се със Зефса, вероятно може да ти бъде полезен - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490291.0  - той се е преборил с ЧЕЗ,  същото ще е с Е.ОН.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 901
Ние осъдихме Е-ОN и на първа, и на втора инстанция. Но определено няма да ти препоръчам нашия адвокат, защото излезе точно "плямпало" и ги наговори едни, а в крайна сметка се оказаха съвсем други. От цялата врътка с делото, само си начесахме егото и занулихме разходите. Но ти ги съди до дупка, те само това заслужават!

# 7
 • Мнения: 324
Благодаря за отговорите. Северина, кой е твоя адвокат, защото и аз съм от Варна да не попадна на същия?

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 901
А де! Забравих как се казваше.  Embarassed Ще попитам мъжът ми и пак ще пиша. Знам със сигурност, че е бивш военен, авиатор, бил е колега на съпруга ми.
Попитах, Ивелин Димитров се казва.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 11:53 от Северина

# 9
 • Мнения: 2 945
Може да пробваш да се уговориш, че при спечелване на делото ще платиш 500лв. например, а при загубване 300лв. - ето това е незаконно, ако адвокатът е сериозен, няма да наруши Закона за адвокатурата и да договаря хонорар за резултат;
- или че ще платиш половината хонорар при завеждане на делото, а останалия след края на делото - това е допустимо, но след като хонорарът е определен в началото на процеса.
Адвокат, който ти гарантира 100% успех от изхода на делото, е несериозен. Отговори си сама - кой би могъл да даде категорично становище, преди да узнае възраженията и доказателствата на другата страна. Документите, които ти притежаваш, подкрепят само твоята теза, но липсват тези, които са в твой ущърб. Успех ти желая.

# 10
 • Мнения: 324
Не вярвам другата страна да има други документи, освен моите и не виждам какво може да се обърка, че да не спечеля. Един ден намирам в пощенската кутия бележка от ЕОН, че електромерът ми е неизправен, отчитал по-малко, като върнели 6 месеца назад и ми преизчислили тока като знаят грешката в елекетромера, им дължа 480 лв доплащане. Че аз не зная къде се намира този електромер, той си е тяхна собственост, нито имам достъп до него. Все едно да си купя днес един килограм краставици и след месец продавачката да ме срещне и да ми каже, че кантарът й отчитал повече и й дължа още пари и за всеки случай ако и миналото лято бил повреден и за тогава да доплатя. Нали е налудничаво? Защо аз да плащам за грешка в техен електромер и кой ще гарантира, че не се е повредил час преди проверката, а че точно 6 месеца е отчитал по-малко? Подадох жалба, звънях, звънях да питам за резултата, казаха, че ще се забави отговорът и да не предприемам нищо докато не получа отговор и един ден тока е спрян. Оказа се, че отговор бил излезнал, но куриерът не ме намерил и писмото е върнато, съответно не съм уведомена за решението, въпреки това токът е спрян поради това, че дължа тези 480 лв. Аз изискках всички документи, свързани със случая. За мен това е рекет. Че те утре ще кажат, че електромерът не работи и дължа 5 хиляди лева и ще ми спрат тока и няма да го пуснат докато не платя. А аз от къде да знам, че те не си променят настройките на този елетромер и нарочно да го повреждат, после да си преизчисляват допълнителна сума назад във времето.

# 11
 • София
 • Мнения: 993
Работих като стажант в адвокатска кантора, занимаваща се само с дела срещу ЧЕЗ и Топлофикация. Слушай какво ти казват момичетата. Всичко, което пишеш е в твоя полза, но в крайна сметка решава съда. Кантората, в която работех печелеше на 98% процента делата си, но представи си, че може ти да си в тия 2%. Винаги отсъждат и по някое дело в полза и на тия дружества. Иначе за какво ли ще работят юристконсултите им. Не знам защо се получаваше така, но е си е факт. Имай го предвид и успех в делото!

# 12
 • Мнения: 2 945
Не вярвам другата страна да има други документи, освен моите и не виждам какво може да се обърка, че да не спечеля.

Решението за избор на адвокат е само твое. Позволих си да ти подскажа как би следвало да прецениш колегата, към когото си се насочила, и как би трябвало да постъпва един уважаващ себе си и знанията си юрист.  Успех в търсенето на такъв, който ще ти даде 100% гаранция за изхода на делото.
ПП В процеса освен документи, могат да бъдат представени и други доказателства - свидетелски показания, експертизи. Могат да се правят и възражения. До известна степен те са предвидими, но само толкова.

# 13
 • Мнения: 324
Благодаря за отговорите. Адвокатът каза, че имам три години да мисля дали да заведа дело, така че ще премислям и като ми останат свободни пари, ще ги вложа в тази работа.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 901
По повод на забавеният отговор на твоята жалба, мога да ти кажа как беше при нас. На мен ми изгърмя компютъра в къщи, в следствие на подадено по- високо напрежение след възстановяване на електрозахранването. Пуснах си жалба с приложен протокол от сервиз за ремонт на компютри. 2 години и малко, чаках отговор на жалбта, но така и не я дочаках. По договор, Е-он дължат неустойки за всеки просрочен ден след изтичането на едномесечния срок за отговор. Това с куриера, дето не те е намерил са пълни глупости. Длъжни са да намерят начин да те уведомят и да ти връчат отговора. Това беше по старите им договори. По новите също имат някакво задължение, но не знам точно какво. Консултирай с адвокат и дано успееш да ги осъдиш. Ужасно нагли са и разчитат на това, че хората нямат излишни пари, за да водят дела и си правят каквото и скимне. Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт