«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Vienna

ћнени€: 221
¬ началото б€х малко скептична, но рибата стана божествена и за нула време

‘иле от сьомга се посол€ва (много малко) и се поръсва с черен пипер. ѕосле с малко остро ножче се прав€т дупки, в които се слагат малки парченца чесън. —лагат се в тавичка намазана с малко олио и се поливат със соев сос и сусамово олио (от азиатски магазин). —лагат се във предварително загр€на фурна и се пекат до готовност (н€къде 15 мин.).

—нимки стъпка по стъпка са тук: http://derstandard.at/1219725100035/Lachs-a-la-Sigi
Ќие € €дохме със салатка.
÷итирай

DE

ћнени€: 2 791
Ќепременно ще € пробвам и така. »нтересна рецепта, благодар€! ћЌого обичаме сьомга в къщи, до сега съм € правила само печена със сметана, както и на сос за паста.
÷итирай

Vienna, AUT

ћнени€: 533
ќблак, мерси за рецептата  bouquet

јз съомгата все по рецептата на —бъдваща мечти със сметана € пр€в€, сега ще опитам и тази.

»мам едно орехово олио и се чуд€ дали може да замести сусамовото  newsm78
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
јз си € пека без чесъна, нещо риба и чесън...  Rolling Eyes ѕоръсвам филетата с тандури и с малко олио и пека, става супер  Smile
÷итирай

Vienna

ћнени€: 221
—усамовото олио има много особен вкус, не знам какво е ореховото.
јз си € пека без чесъна, нещо риба и чесън...  Rolling Eyes
» аз така си мислих, но останах изненадана.
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
ўe пробвам други€ път, сигурно е хубаво, мерси  Hug
÷итирай

на трети€ етаж

ћнени€: 1 463
Ќещо напоследък риба с подправки много-много не прав€. ѕромиват й вкуса рибешки, а вкъщи точно той е на почит. Ќо ще пробвам, че обичам сьомга, а аз си € прав€ само по един-единствен начин. ‘иле от сьомга се поръсва само с естрагон, увива се във алуминиево фолио и се пльосва на 180 градуса във фурната. Ѕез мазнина, че си е мазничко. ѕоднас€ се с лимонено масло, в което съм сложила и сол (масло, лимонена кора, сол).
÷итирай


ћнени€: 313
ј може ли рецептата на —бъднати мечти, че ми се при€де чак като си € представих.... Wink Laughing
÷итирай

DE

ћнени€: 2 791
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=267142.msg6515613#msg6515613
 Embarassed
÷итирай


ћнени€: 313
Ѕлагодар€ ти.  Peace ƒнес ще е риба на вечер€, но следващи€ път сьомга по тво€та рецепта, направо превъзходно изглежда.
÷итирай


ћнени€: 6 889
ƒоста вкусно звучи! bouquet
÷итирай


ћнени€: 1 802
ќблак, мерси за рецептата   :bouquet:

јз съомгата все по рецептата на —бъдваща мечти със сметана € пр€в€, сега ще опитам и тази.

»мам едно орехово олио и се чуд€ дали може да замести сусамовото  newsm78

ќреховото масло не е подход€що за термична обработка.
ѕодход€що е за салати и таратор примерно.

÷итирай

Ќа н€колко крачки от брега

ћнени€: 54
ƒожив€х и аз да се разпиша в готварски€ Mr. Green

—ьомгата е на гол€ма почит у нас и € прав€ по 2 начина, и 2та мн.бързи:

1) в едно празно бурканче от лютеница напр. слагам 1с.л.горчица,2 стълкани чесънчета,сокът от 1 лимон,1 малка чашка за кафе б.вино,сол,затвар€м с капака и разклащам енергично, заливам рибата с та€ смес и.после във фурната за 20мин

2)смесвам бучка масло с копър,намазвам сьомгата ,малко лимон,увивам в харти€ и хаиде пак във фурната Very Happy

ќпитайте и н€ма да съжал€вате  Peace и разбира се за гарнитура картофена салата  :bouquet:
« ѕоследна редакци€: пт, 23 апр 2010, 23:47 от aledora »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 211
«а бърза сьомга бикновено купувам филе от частта към опашката- така изб€гвам мазни€ момент. —лагам го малка тавичка, почти с размера на филето. Ќамазвам от двете страни със сос от две равни лъжици мека дижонска горчица, 100 грама хубаво сухо б€ло вино /ако е с по- ароматен букет би било най- подход€що/, н€колко лъжици заквасена сметана и естрагон. јко купувате естрагона в Ѕългари€ можете да сложите по- гол€мо количество, но ако е от странство- само н€колко листенца. ѕече се между 15-25 минути в умерена, предварително загр€та фурна. /времето зависи от качествата на самата фурна и от програмата, на ко€то се пече/. —ервирам с ориз басмати.
÷итирай


ћнени€: 341
 [÷итат] Ќепременно ще € пробвам и така. »нтересна рецепта, благодар€! ћЌого обичаме сьомга в къщи, до сега съм € правила само печена със сметана, както и на сос за паста.
[/ цитат]јз пък искам да помол€ за рецептата за соса който правите за паста bouquet
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора