Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Vienna

Мнения: 223
В началото бях малко скептична, но рибата стана божествена и за нула време

Филе от сьомга се посолява (много малко) и се поръсва с черен пипер. После с малко остро ножче се правят дупки, в които се слагат малки парченца чесън. Слагат се в тавичка намазана с малко олио и се поливат със соев сос и сусамово олио (от азиатски магазин). Слагат се във предварително загряна фурна и се пекат до готовност (някъде 15 мин.).

Снимки стъпка по стъпка са тук: http://derstandard.at/1219725100035/Lachs-a-la-Sigi
Ние я ядохме със салатка.
Цитирай

DE

Мнения: 2 806
Непременно ще я пробвам и така. Интересна рецепта, благодаря! МНого обичаме сьомга в къщи, до сега съм я правила само печена със сметана, както и на сос за паста.
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Облак, мерси за рецептата  bouquet

Аз съомгата все по рецептата на Сбъдваща мечти със сметана я прявя, сега ще опитам и тази.

Имам едно орехово олио и се чудя дали може да замести сусамовото  newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 504
Аз си я пека без чесъна, нещо риба и чесън...  Rolling Eyes Поръсвам филетата с тандури и с малко олио и пека, става супер  Smile
Цитирай

Vienna

Мнения: 223
Сусамовото олио има много особен вкус, не знам какво е ореховото.
Аз си я пека без чесъна, нещо риба и чесън...  Rolling Eyes
И аз така си мислих, но останах изненадана.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 504
Щe пробвам другия път, сигурно е хубаво, мерси  Hug
Цитирай

на третия етаж

Мнения: 1 497
Нещо напоследък риба с подправки много-много не правя. Промиват й вкуса рибешки, а вкъщи точно той е на почит. Но ще пробвам, че обичам сьомга, а аз си я правя само по един-единствен начин. Филе от сьомга се поръсва само с естрагон, увива се във алуминиево фолио и се пльосва на 180 градуса във фурната. Без мазнина, че си е мазничко. Поднася се с лимонено масло, в което съм сложила и сол (масло, лимонена кора, сол).
Цитирай


Мнения: 378
А може ли рецептата на Сбъднати мечти, че ми се прияде чак като си я представих.... Wink Laughing
Цитирай

DE

Мнения: 2 806
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267142.msg6515613#msg6515613
 Embarassed
Цитирай


Мнения: 378
Благодаря ти.  Peace Днес ще е риба на вечеря, но следващия път сьомга по твоята рецепта, направо превъзходно изглежда.
Цитирай


Мнения: 7 104
Доста вкусно звучи! bouquet
Цитирай


Мнения: 1 806
Облак, мерси за рецептата   :bouquet:

Аз съомгата все по рецептата на Сбъдваща мечти със сметана я прявя, сега ще опитам и тази.

Имам едно орехово олио и се чудя дали може да замести сусамовото  newsm78

Ореховото масло не е подходящо за термична обработка.
Подходящо е за салати и таратор примерно.

Цитирай

На няколко крачки от брега

Мнения: 54
Доживях и аз да се разпиша в готварския Mr. Green

Сьомгата е на голяма почит у нас и я правя по 2 начина, и 2та мн.бързи:

1) в едно празно бурканче от лютеница напр. слагам 1с.л.горчица,2 стълкани чесънчета,сокът от 1 лимон,1 малка чашка за кафе б.вино,сол,затварям с капака и разклащам енергично, заливам рибата с тая смес и.после във фурната за 20мин

2)смесвам бучка масло с копър,намазвам сьомгата ,малко лимон,увивам в хартия и хаиде пак във фурната Very Happy

Опитайте и няма да съжалявате  Peace и разбира се за гарнитура картофена салата  :bouquet:
« Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 23:47 от aledora »
Цитирай

София

Мнения: 3 210
За бърза сьомга бикновено купувам филе от частта към опашката- така избягвам мазния момент. Слагам го малка тавичка, почти с размера на филето. Намазвам от двете страни със сос от две равни лъжици мека дижонска горчица, 100 грама хубаво сухо бяло вино /ако е с по- ароматен букет би било най- подходящо/, няколко лъжици заквасена сметана и естрагон. Ако купувате естрагона в България можете да сложите по- голямо количество, но ако е от странство- само няколко листенца. Пече се между 15-25 минути в умерена, предварително загрята фурна. /времето зависи от качествата на самата фурна и от програмата, на която се пече/. Сервирам с ориз басмати.
Цитирай


Мнения: 341
 [Цитат] Непременно ще я пробвам и така. Интересна рецепта, благодаря! МНого обичаме сьомга в къщи, до сега съм я правила само печена със сметана, както и на сос за паста.
[/ цитат]Аз пък искам да помоля за рецептата за соса който правите за паста bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора