«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ќсновно и средно образование
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 114 отговора

јнкета

»зучават ли децата ви френски език

¬ъведи тво€ глас

¬ центъра, до ќбщината!

ћнени€: 115
Ќе,"драга",за твое съжаление не говор€ за ѕлевенската,а за 33 в —офи€/което има претенции,че е втора френска/.
Ќо това е така в повечето френски гимназии/както и в 9/Ќе знам в 9 какви оценки им пишат,но знам,както вече казах,че във френската филологи€ те са най-слабите студенти! акто и оценките с които влизат.» все пак /за неразбралите/в никакъв случай не казвам,че всички до един са такива/винаги има изключени€/,но говорим за по-гол€мата част!!!!!!!!!!!!!
ѕросто е факт,че по-гол€мата част от учениците,които са във френски гимназии,са там заради това,че са изпаднали от всички възможни класации,следователно н€мат никакъв стимул да учат!!!!» това отново не са само мои впечатлени€/но..........каквото и да кажа,ще бъда обвинен,че си измисл€м/
ј такива резултати от "национални изпити и състезани€" по френски Sick не знам къде си мислиш че сто€т,за да ти ги показвам аз Sick ƒаваш ми пример с ƒ«» hahaha за теб това национален изпит и/или състезание ли е?“и€ матури по френски ги има май втора или трета година,не съм запознат с т€х,признавам си.“ам едва ли им дават нещо,което да ги затрудн€ва!ј ако са толкова добри......защо после на приемни€ в —” по стар обичай има 30-40% двойки?
÷итирай

Sofia

ћнени€: 817


— ѕ » — Џ  
на предложените участници от областни€ кръг
на олимпиадата по френски език на 27.03.2010 г.
на вниманието на Ќационалната комиси€ —офи€ Ц градє   “рите имена   ”чилище     лас    Ѕрой точки
1   —ветла —тефанова √анева   9 ‘≈√   8   100
2   ≈вгени€ ¬ладимирова –усинова   9 ‘≈√   8   97,5
3    алина  алинова Ўавльова   9 ‘≈√   8   92
4   ћадлен »ванова ƒрагоева   9 ‘≈√   8   97
5   јнастаси€ ћирославова ѕетрова   9 ‘≈√   8   92,5
6   –алица ¬еселинова ƒончева   9 ‘≈√   8   90
7   √алена Ќиколаева ƒобрева   9 ‘≈√   9   94
8   ћартин ¬енелинов ¬андев   9 ‘≈√   10   92
9   ¬асил ¬енелинов ¬андев   9 ‘≈√   10   97
10   ћишел Ќайденов   9 ‘≈√   10   90
11   ¬иолета ¬еселинова “абакова   9 ‘≈√   10   95
12   ‘илип ƒимитров ѕампулов   133 —ќ”   11   90
13   Ћолита »вайлова Ќиколова   9 ‘≈√   11   90
14   ¬елина  расимирова ¬елинова   9 ‘≈√   12   91
15   Ћюлиета –аджаил Ўабани   9 ‘≈√   12   91
16   ƒиана ѕетрова Ѕахнева   9 ‘≈√   12   91
17   «орница Ѕойкова –ушкова   9 ‘≈√   12   94
18   »скра Ћюдмилова “одорова   9 ‘≈√   12   90
19   —офи€  онстантинова ѕопниколова   9 ‘≈√   12   95
20    останца —ашкова –ангелова   133 —ќ”   12   91

ћомичето със 100 точки го познавам лично  Love
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 001
Не разбрах само кои  са всичките тези класации, от които са  изпаднали "горките тъпачета", учещи в 9-та ФЕГ.Ти някога справка за балове поглеждал ли си? Mr. GreenЕ, ако децата попаднали в езиковите гимназии с висок бал, нямат стимул да учат, то кои според теб са онези ученици, които го имат..Може би завършилите твоето училище. WinkВсичко написано дотук от теб   намирисва на озлоблението на човек, неприет преди време именно във френска гимназия и завършил в последствие училище с някакво разширено изучаване на френски.
÷итирай

¬ центъра, до ќбщината!

ћнени€: 115
ќмръзна ми да спор€ с крайно незапознат с фактите човек Sick
9 фег съвсем не е 91,където наистина н€ма никой,който да е там,щото не са го приели другаде.
ѕо отношение на последното ти изречение-отново си в грешка,за твое нещастие.јз изобщо не съм учил в софи€,за да си мислиш такива нелепици hahaha » освен това,ако б€х там,щ€х да се запиша в  ласическата Naughty —ега по-спокойна ли си?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 001
Ти май не можеш и да вникваш в прочетеното, аз никъде в поста си не съм предположила, че  9-та ФЕГ е тази, в която не са те приели, а  по принцип някоя  френска гимназия , находяща се в твоя град или в най-близкия, която се води за елитната в района WinkСхвана ли разликата?
÷итирай

There I was on a July morning ...

ћнени€: 1 865
ћай са го приели ‘ренска филологи€, тъй като е отпаднал от всички други класации във ¬”«.   Mr. Green
÷итирай

¬ центъра, до ќбщината!

ћнени€: 115
ўе престанете ли да разводн€вате темата с вашите несъсто€телни за€жданици Sick
»ма хора,които четат темата и едва ли им е при€тно Naughty
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 001
Дори и да има четящи темата, те очакват в нея да намерят мнението на хора за приложението на френския  в наши дни и за местата у нас, на които той може да бъде научен на добро ниво.Едва ли някой очаква в подобна тема, в поредица от постове, пишман разбирач да му  втълпява , че направеният избор е погрешен.Ти така и не разбра, че всичко е строго индивидуално - като тръгнем от избора на език , минем през мястото за изучаването му и стигнем до резултатите от обучението.Целта на подобни теми е споделянето на впечатления по тези въпроси, а не насаждането на криворазбрани истини.
÷итирай

¬ центъра, до ќбщината!

ћнени€: 115
ƒори и да има чет€щи темата, те очакват в не€ да намер€т мнението на хора за приложението на френски€  в наши дни и за местата у нас, на които той може да бъде научен на добро ниво.
» кой по-добре от един учител по френски/макар и пишман разбирач да е за теб/може да го стори???????
”чилищата ги обсъдихме вече.ј относно приложението му в Ѕългари€-то е доста зле,"богати€т" избор на човек с френски се свежда до кол центровете в прехвалената софи€ Sick » това,разбира се,е изц€ло заради англопоклонниците Naughty
—ега доволна ли си?

÷итат
÷елта на подобни теми е сподел€нето на впечатлени€ по тези въпроси, а не насаждането на криворазбрани истини.
јбсолютно споделих впечатлени€ от първа ръка!!!Ќе виждам какъв ти е проблемът Naughty
» не знам как н€къде,където се говори с факти,може да има "криворазбрани истини"
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 001
Кои са подкрепените с доказателство твои твърдения?Би ли ги цитирал, моля!
Къде обсъди приложeнието на френския, без същевременно по най-груб начин да замесиш английския?Къде като виден ерудит и учител по френски  в т.н  втора френска (нищо, че въпросното училище няма статут на такава) сподели с читателите на темата впечатленията си от места за изучаване на езика? Всичките си усилия напразно  хвърли в оплюването на хората, избрали да учат английски и тези, спрели се на изучаването на френски в 9-та ФЕГ.Сред постовете ти това са двете основни точки на обсъждане.Не виждам, с какво дискусията по тях би била полезна на хората.
И, да, какво са ти виновни англоговорящите за това, че на нашия пазар преобладават фирмите, работещи с английски.Да си го учил и ти! Wink А за добре владеещите френския, но пак в комбинация с английски, работа се намира, повярвай ми, при това не в Call център. Mr. GreenКазвам го от преки наблюдения върху близки хора.А колкото до френската филология, най-вероятно там наистина влизат хора с ниски резултати през последните години.Това важи и за другите филологии- немска, английска и т.н.Знаещите добре езика в днешни дни, по-рядко се ориентират към тази спициалност, тъй като тя ги ограничава до работа в областта на образованието, която е силно неблагодарна и слабо заплатена.Изключение, разбира се, правят нетрадиционните езици като китайски, арабски и др.,които дават шансове на завършилите да работят не преди всичко като учители, а и като търсени преводачи по редки езици. PeaceТа хората, научили добре френския или друг западен език, се ориентират  през последните години  като чи ли повече към завършването  на икономически, правни, медицински и технически специалности.Завършването на подобен ВУЗ, в комбинация с доброто владеене на омразния ти английски и още един западен език, отваря пред тях повечко врати, отколкото се отварят пред един филолог.Подчертавам, че нямам нищо против филолозите, особено към тези ,завършили преди време, когато входящата цедка в СУ за филологиите беше на далеч по-високо ниво. Peace
÷итирай

софи€

ћнени€: 360
 35 35 35 35 35 35 35 35 35
цирк
 35 35 35 35 35 35 35 35 35
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 934
already stubborn, никът ти прил€га Smile
јз се отказах - вече не виждам смисъл в дискуси€та, н€ма развитие в темата. Ќаистина говорим на различни езици с автора й. —ъщевременно разбирам огорчението му от сегашната му реализаци€ и пожелавам успех в бъдеще.
 
÷итирай


ћнени€: 6 194
Ќаистина говорим на различни езици с автора й.
“ъй ами!  ато не си учила френски навремето.... rotfImbo rotfImbo rotfImbo
‘орестър, защо след като френски€т е " езикът на езиците", според теб, задавал ли си въпроса, защо " "богати€т" избор на човек с френски се свежда до кол центровете в прехвалената софи€ "?( далеч не съм убедена, че е така).
≈два ли е само заради " англопоклонниците".
« ѕоследна редакци€: ср, 28 апр 2010, 17:26 от ƒидева »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 5 374
«дравейте,тъй като ми се налага,пускам тази тема.—поделете дали вашите деца изучават френски език,за да видим каква е ситуаци€та.—ъщо така ме интересуват и децата,които все още не изучават чужд език,но родителите им са решили,че децата им ще учат френски в бъдеще Crazy/това ще са най-интелигентните родители Crazy/
ѕокрай гласуването може и да споделите мнението си за френски€ език Wink
Merci d`avance Crazy
≈то ме. —инът е на 5 години, след 2 години е първи клас, аз съм с френска филологи€, но не защото съм 'втора ръка', а защото така реших на времето, в далечната 1990 година. ‘акт е, че човек, който първо е учил френски, после много по-лесно влиза в час с английски€. 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 001
Ќе тази вечер, ∆озефина!!!
Ќикой от нас не оспорва избрани€ от н€кого ред за изучаване на чужди езици, нито пък нечие желание да  изучава френски.Ќо в ответ и ћосю ‘орестър, авторът на темата, следва да приеме избора на предпочелите да изучават английски и да не струпва всичките си негативи на англоговор€щите. Wink
ѕодозирам, че това "втора ръка" си поставила в отговор на мо€ пост, че през последните години се наблюдава тенденци€ във филологиите да влизат хора с по-малки познани€ по езика в сравнение с тези от преди години.“ова си има своето логично об€снение с оглед на ситуаци€та  в Ѕългари€.»зобщо не може и да става дума  според мен за сравнение между кандидатстването сега и това през 90-та за специалности като филологиите или разните видове педагогика. Winkѕросто хората с€каш умишлено отб€гват тези специалности напоследък  и това дава шанс на тези с по-слаба езикова подготовка да се доберат до места, които преди години биха били трудно достижими за т€х.“ака че вмъкването на това определение "втора ръка" ми се струва  съвсем неуместно, още по-малко за човек като теб, завършил през 90-те години. Peace» все пак ,ако се чувстваш по н€какъв начин засегната от казаното, мол€ да ме извиниш! Peace—ъвсем се изместихме от темата.Ќе че в болшинството си страници т€ не  е кривнала пак сериозно  от прави€ път.. Mr. Green
мързеланка, казваш, че никът ми подхождал.. bowuuјми тъй като см€там да се отегл€ от дискуси€та в този й безполезен вид, излиза, че ще тр€бва да го промен€.. hahaha
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 114 отговора