Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 апр. 2010, 21:15 ч.

Френски език

 • 18 051
 • 114
 •   1
Отговори

Анкета

Изучават ли децата ви френски език

Опции:

# 75
 • В центъра, до Общината!
 • Мнения: 274
Не,"драга",за твое съжаление не говоря за Плевенската,а за 33 в София/което има претенции,че е втора френска/.
Но това е така в повечето френски гимназии/както и в 9/Не знам в 9 какви оценки им пишат,но знам,както вече казах,че във френската филология те са най-слабите студенти!Както и оценките с които влизат.И все пак /за неразбралите/в никакъв случай не казвам,че всички до един са такива/винаги има изключения/,но говорим за по-голямата част!!!!!!!!!!!!!
Просто е факт,че по-голямата част от учениците,които са във френски гимназии,са там заради това,че са изпаднали от всички възможни класации,следователно нямат никакъв стимул да учат!!!!И това отново не са само мои впечатления/но..........каквото и да кажа,ще бъда обвинен,че си измислям/
А такива резултати от "национални изпити и състезания" по френски Sick не знам къде си мислиш че стоят,за да ти ги показвам аз Sick Даваш ми пример с ДЗИ hahaha за теб това национален изпит и/или състезание ли е?Тия матури по френски ги има май втора или трета година,не съм запознат с тях,признавам си.Там едва ли им дават нещо,което да ги затруднява!А ако са толкова добри......защо после на приемния в СУ по стар обичай има 30-40% двойки?

# 76
 • Sofia
 • Мнения: 820


С П И С Ъ К
на предложените участници от областния кръг
на олимпиадата по френски език на 27.03.2010 г.
на вниманието на Националната комисия София – град№   Трите имена   Училище    Клас    Брой точки
1   Светла Стефанова Ганева   9 ФЕГ   8   100
2   Евгения Владимирова Русинова   9 ФЕГ   8   97,5
3   Калина Калинова Шавльова   9 ФЕГ   8   92
4   Мадлен Иванова Драгоева   9 ФЕГ   8   97
5   Анастасия Мирославова Петрова   9 ФЕГ   8   92,5
6   Ралица Веселинова Дончева   9 ФЕГ   8   90
7   Галена Николаева Добрева   9 ФЕГ   9   94
8   Мартин Венелинов Вандев   9 ФЕГ   10   92
9   Васил Венелинов Вандев   9 ФЕГ   10   97
10   Мишел Найденов   9 ФЕГ   10   90
11   Виолета Веселинова Табакова   9 ФЕГ   10   95
12   Филип Димитров Пампулов   133 СОУ   11   90
13   Лолита Ивайлова Николова   9 ФЕГ   11   90
14   Велина Красимирова Велинова   9 ФЕГ   12   91
15   Люлиета Раджаил Шабани   9 ФЕГ   12   91
16   Диана Петрова Бахнева   9 ФЕГ   12   91
17   Зорница Бойкова Рушкова   9 ФЕГ   12   94
18   Искра Людмилова Тодорова   9 ФЕГ   12   90
19   София Константинова Попниколова   9 ФЕГ   12   95
20   Костанца Сашкова Рангелова   133 СОУ   12   91

Момичето със 100 точки го познавам лично  Heart Eyes

# 77
 • София
 • Мнения: 9 662
Не разбрах само кои  са всичките тези класации, от които са  изпаднали "горките тъпачета", учещи в 9-та ФЕГ.Ти някога справка за балове поглеждал ли си? Mr. GreenЕ, ако децата попаднали в езиковите гимназии с висок бал, нямат стимул да учат, то кои според теб са онези ученици, които го имат..Може би завършилите твоето училище. WinkВсичко написано дотук от теб   намирисва на озлоблението на човек, неприет преди време именно във френска гимназия и завършил в последствие училище с някакво разширено изучаване на френски.

# 78
 • В центъра, до Общината!
 • Мнения: 274
Омръзна ми да споря с крайно незапознат с фактите човек Sick
9 фег съвсем не е 91,където наистина няма никой,който да е там,щото не са го приели другаде.
По отношение на последното ти изречение-отново си в грешка,за твое нещастие.Аз изобщо не съм учил в софия,за да си мислиш такива нелепици hahaha И освен това,ако бях там,щях да се запиша в Класическата Naughty Сега по-спокойна ли си?

# 79
 • София
 • Мнения: 9 662
Ти май не можеш и да вникваш в прочетеното, аз никъде в поста си не съм предположила, че  9-та ФЕГ е тази, в която не са те приели, а  по принцип някоя  френска гимназия , находяща се в твоя град или в най-близкия, която се води за елитната в района WinkСхвана ли разликата?

# 80
 • There I was on a July morning ...
 • Мнения: 2 992
Май са го приели Френска филология, тъй като е отпаднал от всички други класации във ВУЗ.   Mr. Green

# 81
 • В центъра, до Общината!
 • Мнения: 274
Ще престанете ли да разводнявате темата с вашите несъстоятелни заяжданици Sick
Има хора,които четат темата и едва ли им е приятно Naughty

# 82
 • София
 • Мнения: 9 662
Дори и да има четящи темата, те очакват в нея да намерят мнението на хора за приложението на френския  в наши дни и за местата у нас, на които той може да бъде научен на добро ниво.Едва ли някой очаква в подобна тема, в поредица от постове, пишман разбирач да му  втълпява , че направеният избор е погрешен.Ти така и не разбра, че всичко е строго индивидуално - като тръгнем от избора на език , минем през мястото за изучаването му и стигнем до резултатите от обучението.Целта на подобни теми е споделянето на впечатления по тези въпроси, а не насаждането на криворазбрани истини.

# 83
 • В центъра, до Общината!
 • Мнения: 274
Дори и да има четящи темата, те очакват в нея да намерят мнението на хора за приложението на френския  в наши дни и за местата у нас, на които той може да бъде научен на добро ниво.
И кой по-добре от един учител по френски/макар и пишман разбирач да е за теб/може да го стори???????
Училищата ги обсъдихме вече.А относно приложението му в България-то е доста зле,"богатият" избор на човек с френски се свежда до кол центровете в прехвалената софия Sick И това,разбира се,е изцяло заради англопоклонниците Naughty
Сега доволна ли си?

Цитат
Целта на подобни теми е споделянето на впечатления по тези въпроси, а не насаждането на криворазбрани истини.
Абсолютно споделих впечатления от първа ръка!!!Не виждам какъв ти е проблемът Naughty
И не знам как някъде,където се говори с факти,може да има "криворазбрани истини"

# 84
 • София
 • Мнения: 9 662
Кои са подкрепените с доказателство твои твърдения?Би ли ги цитирал, моля!
Къде обсъди приложeнието на френския, без същевременно по най-груб начин да замесиш английския?Къде като виден ерудит и учител по френски  в т.н  втора френска (нищо, че въпросното училище няма статут на такава) сподели с читателите на темата впечатленията си от места за изучаване на езика? Всичките си усилия напразно  хвърли в оплюването на хората, избрали да учат английски и тези, спрели се на изучаването на френски в 9-та ФЕГ.Сред постовете ти това са двете основни точки на обсъждане.Не виждам, с какво дискусията по тях би била полезна на хората.
И, да, какво са ти виновни англоговорящите за това, че на нашия пазар преобладават фирмите, работещи с английски.Да си го учил и ти! Wink А за добре владеещите френския, но пак в комбинация с английски, работа се намира, повярвай ми, при това не в Call център. Mr. GreenКазвам го от преки наблюдения върху близки хора.А колкото до френската филология, най-вероятно там наистина влизат хора с ниски резултати през последните години.Това важи и за другите филологии- немска, английска и т.н.Знаещите добре езика в днешни дни, по-рядко се ориентират към тази спициалност, тъй като тя ги ограничава до работа в областта на образованието, която е силно неблагодарна и слабо заплатена.Изключение, разбира се, правят нетрадиционните езици като китайски, арабски и др.,които дават шансове на завършилите да работят не преди всичко като учители, а и като търсени преводачи по редки езици. PeaceТа хората, научили добре френския или друг западен език, се ориентират  през последните години  като чи ли повече към завършването  на икономически, правни, медицински и технически специалности.Завършването на подобен ВУЗ, в комбинация с доброто владеене на омразния ти английски и още един западен език, отваря пред тях повечко врати, отколкото се отварят пред един филолог.Подчертавам, че нямам нищо против филолозите, особено към тези ,завършили преди време, когато входящата цедка в СУ за филологиите беше на далеч по-високо ниво. Peace

# 85
 • Мнения: 361
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
цирк
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 86
 • София
 • Мнения: 3 029
already stubborn, никът ти приляга Simple Smile
Аз се отказах - вече не виждам смисъл в дискусията, няма развитие в темата. Наистина говорим на различни езици с автора й. Същевременно разбирам огорчението му от сегашната му реализация и пожелавам успех в бъдеще.
 

# 87
 • Мнения: 13 089
Наистина говорим на различни езици с автора й.
Тъй ами! Като не си учила френски навремето.... rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Форестър, защо след като френският е " езикът на езиците", според теб, задавал ли си въпроса, защо " "богатият" избор на човек с френски се свежда до кол центровете в прехвалената софия "?( далеч не съм убедена, че е така).
Едва ли е само заради " англопоклонниците".

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 17:26 от Дидева

# 88
 • Мнения: 5 373
Здравейте,тъй като ми се налага,пускам тази тема.Споделете дали вашите деца изучават френски език,за да видим каква е ситуацията.Също така ме интересуват и децата,които все още не изучават чужд език,но родителите им са решили,че децата им ще учат френски в бъдеще Crazy/това ще са най-интелигентните родители Crazy/
Покрай гласуването може и да споделите мнението си за френския език Wink
Merci d`avance Crazy
Ето ме. Синът е на 5 години, след 2 години е първи клас, аз съм с френска филология, но не защото съм 'втора ръка', а защото така реших на времето, в далечната 1990 година. Факт е, че човек, който първо е учил френски, после много по-лесно влиза в час с английския. 

# 89
 • София
 • Мнения: 9 662
Не тази вечер, Жозефина!!!
Никой от нас не оспорва избрания от някого ред за изучаване на чужди езици, нито пък нечие желание да  изучава френски.Но в ответ и Мосю Форестър, авторът на темата, следва да приеме избора на предпочелите да изучават английски и да не струпва всичките си негативи на англоговорящите. Wink
Подозирам, че това "втора ръка" си поставила в отговор на моя пост, че през последните години се наблюдава тенденция във филологиите да влизат хора с по-малки познания по езика в сравнение с тези от преди години.Това си има своето логично обяснение с оглед на ситуацията  в България.Изобщо не може и да става дума  според мен за сравнение между кандидатстването сега и това през 90-та за специалности като филологиите или разните видове педагогика. WinkПросто хората сякаш умишлено отбягват тези специалности напоследък  и това дава шанс на тези с по-слаба езикова подготовка да се доберат до места, които преди години биха били трудно достижими за тях.Така че вмъкването на това определение "втора ръка" ми се струва  съвсем неуместно, още по-малко за човек като теб, завършил през 90-те години. PeaceИ все пак ,ако се чувстваш по някакъв начин засегната от казаното, моля да ме извиниш! PeaceСъвсем се изместихме от темата.Не че в болшинството си страници тя не  е кривнала пак сериозно  от правия път.. Mr. Green
мързеланка, казваш, че никът ми подхождал.. bowuuАми тъй като смятам да се отегля от дискусията в този й безполезен вид, излиза, че ще трябва да го променя.. hahaha

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт