«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
810-824 от 1 474 отговора

—офи€, ћладост 4

ћнени€: 7 097
  ƒа стомана са моите, но са лекички. »мат вече доста вдлъбнатини като ги изпускат, но иначе н€мам забележки.
÷итирай

под Ќеговото крило

ћнени€: 1 168
—томанените н€мат проблем, чета, че ако алуминиевите се изпуснат вече не стават за нищо ... Ќо все пак, ако н€кой има инф. мол€ да € сподели  bouquet
÷итирай


ћнени€: 26
«дравейте!»скам да попитам дали н€кои използва съдовете delimano и CERAMIKA MONETA и дали попадат в категори€та безвредни съдове.
ќбзавеждаме кухн€ и ми се иска всичко,което взема наистина да си струва.јко може да ми препоръчате определена марка или сери€ и т.н.
÷итирай


ћнени€: 5 905
¬ ћол —ердика в магазина за тенджери (името беше нещо ћоре... не помн€ точно обаче newsm78) прав€т отстъпка 15% на тиганите, взех си един керамичен тиган на Ѕаларини, продавачът беше много любезен. ќще не съм го пробвала, но мисл€ утре да го сефтосам. Smile  аза, че са италиански тигани, на пипане б€ха леко грапави, но об€сни, че това е по-добри€т вариант от напълно гладките.
Ќ€кой ползва ли от тези тигани Ѕаларини?
÷итирай


ћнени€: 0
здравейте! аз ползвам съдове на ÷ептер и съм много доволна. материала е хром-никел 18/10 (от този материал се прав€т хирургичните инструменти). готви се без мазнина и без вода (с изключение на супите), на средна степен на котлона, всичко става много бързо и вкусно и най-важното - здравословно. малко са скъпи, но в момента фирмата има годишнина и имат добри отстъпки. Smile 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 940
¬ ћол —ердика в магазина за тенджери (името беше нещо ћоре... не помн€ точно обаче) прав€т отстъпка 15% на тиганите, взех си един керамичен тиган на Ѕаларини, продавачът беше много любезен. ќще не съм го пробвала, но мисл€ утре да го сефтосам.  аза, че са италиански тигани, на пипане б€ха леко грапави, но об€сни, че това е по-добри€т вариант от напълно гладките.
Ќ€кой ползва ли от тези тигани Ѕаларини?

„естито!
ќт Ќова година имам този тиган



и повече друг не съм ползвала.
—тава и за печене във фурната - страхотно!
÷итирай


ћнени€: 187
—лед€ темата, и често се обърквам.
 ажете сега какъв тиган с незалепващо покритие и какви тенджери да си куп€  newsm78
realist дава добри съвети, но скоро не е писала ...
÷итирай

¬елико “ърново

ћнени€: 444
—лед€ темата, и често се обърквам.
 ажете сега какъв тиган с незалепващо покритие и какви тенджери да си куп€  newsm78
realist дава добри съвети, но скоро не е писала ...

ћър-мау , конкретни марки н€ма да ти препоръчвам, защото съм попадала на различни, които са еднакво качествени. ўе ти дам обаче н€колко препоръки:
1. ќтносно тигана: търси с по-едрозърнесто покритие - от досегашни€ ми опит (сменила съм точно три) съм стигнала до извода, че се поддържат по-лесно и по-малко се захаб€ват. Ќе вземай такъв със сгъваема дръжка, ко€то се прибира вътре в тигана - удобни са при съхранение, но не и при миене. “ърси дебело дъно, по възможност с улейчета за равномерно разпредел€не на топлината - ще е от полза, ако готвиш на котлон с по-малък диаметър от този на тигана. »ма обаче и тигани с напълно подвижна дръжка - те си заслужават много, защото дръжката стои достатъчно стабилно, а ако се налага след пърженето да допичаш, тр€бва само да махнеш дръжката и да "хвърлиш" тигана във фурната. »мам такъв модел и ми е много удобен.
2. ќтносно тенджерите: дебела стомана е най-добри€ (поне за мен) вариант. Ќай-важно е дъното да ти е дебело, за да не загар€т €сти€та. ѕосле ще ти е по-лесно и с почистването. —тъклени€т капак е предимство - позвол€ва да наблюдаваш храната в съда по време на готвенето, без да се налага да отвар€ш. «а мен също така е предимство, ако дръжките са "облечени" с пластмаса или друг материал, който изолира топлината. јко купуваш комплект тенджери, можеш да си потърсиш такъв, в който има тенджерка за спагети или други варива. –азличава се от останалите по това, че ръбът на капака е вдаден навътре в тенджерката, има борд, който е перфориран, а самата тенджерка има отгоре една "човчица", ко€то позвол€ва изливане на течността без подливане. ѕерфораци€та по ръба на капака пък дава възможност течността да се излее, без варивата да изпадат навън.
ƒано съм усп€ла да помогна! ”спех в избора и после да се похвалиш с новите придобивки!  Peace
÷итирай

Ќа зем€та, ко€то е всъщност звезда.

ћнени€: 1 031
ѕовечето професионални готвачи по кулинарните телевизии готв€т в тенджери и тигани от стомана. «атова и аз окончателно се ориентирах към т€х.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 994
«дравейте!»скам да попитам дали н€кои използва съдовете delimano и CERAMIKA MONETA и дали попадат в категори€та безвредни съдове.
ќбзавеждаме кухн€ и ми се иска всичко,което взема наистина да си струва.јко може да ми препоръчате определена марка или сери€ и т.н.

јз имам тиган на ƒелимано с керамично покритие.....ћного съм доволна засега....Ѕез забележки!
÷итирай


ћнени€: 2 772
                               —коро в т-маркет имаше промоци€ на керамични съдове - бели кръгли и правоъгълни таби, купички.. н€кой знае ли марката?
÷итирай


ћнени€: 5 905
»нка, благодар€ ти! “во€т тиган също ни го предложиха, но исках да е по-малък тиган, да мога да м€там палачинките. Laughing » на теб да си го ползваш с кеф! Smile

ќтносно съдовете - продавачът ми каза, че независимо за какъв съд говорим е много важно да не се подлага на температурни разлики, например нагр€т тиган от печката да се охлажда със студена вода, било много вредно за сами€ материал. —ъщо и да ври вода със сол без да има нещо в не€, говор€ за тенджерки примерно.

svet116, далеч не са ÷ептер най-добрите, много са, прочети темата по-напред, има много коментирано. Smile
÷итирай


ћнени€: 187
ѕовечето професионални готвачи по кулинарните телевизии готв€т в тенджери и тигани от стомана. «атова и аз окончателно се ориентирах към т€х.


Ѕлагодар€ за съветите Windy, и аз се ориентирам към стоманени съдове и по-точно тенджери.  акто разбрах от прочетеното до тук обаче, те са подход€щи само за приготв€не на храната, но не и за съхранение. ƒоста марки имат такива от висококачествена стомана. ’аресах Beka и Fiskars, а има и други фирми.
„уденката ми е за тиган с възможно най - безвредно незалепващо покритие - какво ще кажете за чугунен?
 
Silit Durado ми е вариант, но какво друго за палачинки или €йца на очи например?
« ѕоследна редакци€: пн, 01 авг 2011, 15:20 от ћър-мау »
÷итирай


ћнени€: 903
ћалко встрани от темата, но н€кой да е срещал силиконовa цедка? »ма разни пластмасови, но аз си държа на силикона.
÷итирай

Varna, Bulgaria

ћнени€: 3
след всичко изчетено до тук - мисл€ да си куп€ делимано съдове. притесн€ва ме това, че след година е възможно да се надраска и промени керамичното покритие.  Ќ€кой има ли толкова стаж с тази марка? Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
810-824 от 1 474 отговора