Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
810-824 от 1 475 отговора
  Да стомана са моите, но са лекички. Имат вече доста вдлъбнатини като ги изпускат, но иначе нямам забележки.
Цитирай


Стоманените нямат проблем, чета, че ако алуминиевите се изпуснат вече не стават за нищо ... Но все пак, ако някой има инф. моля да я сподели  bouquet
Цитирай


Здравейте!Искам да попитам дали някои използва съдовете delimano и CERAMIKA MONETA и дали попадат в категорията безвредни съдове.
Обзавеждаме кухня и ми се иска всичко,което взема наистина да си струва.Ако може да ми препоръчате определена марка или серия и т.н.
Цитирай


В Мол Сердика в магазина за тенджери (името беше нещо Море... не помня точно обаче newsm78) правят отстъпка 15% на тиганите, взех си един керамичен тиган на Баларини, продавачът беше много любезен. Още не съм го пробвала, но мисля утре да го сефтосам. Smile Каза, че са италиански тигани, на пипане бяха леко грапави, но обясни, че това е по-добрият вариант от напълно гладките.
Някой ползва ли от тези тигани Баларини?
Цитирай


здравейте! аз ползвам съдове на Цептер и съм много доволна. материала е хром-никел 18/10 (от този материал се правят хирургичните инструменти). готви се без мазнина и без вода (с изключение на супите), на средна степен на котлона, всичко става много бързо и вкусно и най-важното - здравословно. малко са скъпи, но в момента фирмата има годишнина и имат добри отстъпки. Smile 
Цитирай


В Мол Сердика в магазина за тенджери (името беше нещо Море... не помня точно обаче) правят отстъпка 15% на тиганите, взех си един керамичен тиган на Баларини, продавачът беше много любезен. Още не съм го пробвала, но мисля утре да го сефтосам. Каза, че са италиански тигани, на пипане бяха леко грапави, но обясни, че това е по-добрият вариант от напълно гладките.
Някой ползва ли от тези тигани Баларини?

Честито!
От Нова година имам този тиган



и повече друг не съм ползвала.
Става и за печене във фурната - страхотно!
Цитирай


Следя темата, и често се обърквам.
Кажете сега какъв тиган с незалепващо покритие и какви тенджери да си купя  newsm78
realist дава добри съвети, но скоро не е писала ...
Цитирай


Следя темата, и често се обърквам.
Кажете сега какъв тиган с незалепващо покритие и какви тенджери да си купя  newsm78
realist дава добри съвети, но скоро не е писала ...

Мър-мау , конкретни марки няма да ти препоръчвам, защото съм попадала на различни, които са еднакво качествени. Ще ти дам обаче няколко препоръки:
1. Относно тигана: търси с по-едрозърнесто покритие - от досегашния ми опит (сменила съм точно три) съм стигнала до извода, че се поддържат по-лесно и по-малко се захабяват. Не вземай такъв със сгъваема дръжка, която се прибира вътре в тигана - удобни са при съхранение, но не и при миене. Търси дебело дъно, по възможност с улейчета за равномерно разпределяне на топлината - ще е от полза, ако готвиш на котлон с по-малък диаметър от този на тигана. Има обаче и тигани с напълно подвижна дръжка - те си заслужават много, защото дръжката стои достатъчно стабилно, а ако се налага след пърженето да допичаш, трябва само да махнеш дръжката и да "хвърлиш" тигана във фурната. Имам такъв модел и ми е много удобен.
2. Относно тенджерите: дебела стомана е най-добрия (поне за мен) вариант. Най-важно е дъното да ти е дебело, за да не загарят ястията. После ще ти е по-лесно и с почистването. Стъкленият капак е предимство - позволява да наблюдаваш храната в съда по време на готвенето, без да се налага да отваряш. За мен също така е предимство, ако дръжките са "облечени" с пластмаса или друг материал, който изолира топлината. Ако купуваш комплект тенджери, можеш да си потърсиш такъв, в който има тенджерка за спагети или други варива. Различава се от останалите по това, че ръбът на капака е вдаден навътре в тенджерката, има борд, който е перфориран, а самата тенджерка има отгоре една "човчица", която позволява изливане на течността без подливане. Перфорацията по ръба на капака пък дава възможност течността да се излее, без варивата да изпадат навън.
Дано съм успяла да помогна! Успех в избора и после да се похвалиш с новите придобивки!  Peace
Цитирай


Повечето професионални готвачи по кулинарните телевизии готвят в тенджери и тигани от стомана. Затова и аз окончателно се ориентирах към тях.
Цитирай


Здравейте!Искам да попитам дали някои използва съдовете delimano и CERAMIKA MONETA и дали попадат в категорията безвредни съдове.
Обзавеждаме кухня и ми се иска всичко,което взема наистина да си струва.Ако може да ми препоръчате определена марка или серия и т.н.

Аз имам тиган на Делимано с керамично покритие.....Много съм доволна засега....Без забележки!
Цитирай


                               Скоро в т-маркет имаше промоция на керамични съдове - бели кръгли и правоъгълни таби, купички.. някой знае ли марката?
Цитирай


Инка, благодаря ти! Твоят тиган също ни го предложиха, но исках да е по-малък тиган, да мога да мятам палачинките. Laughing И на теб да си го ползваш с кеф! Smile

Относно съдовете - продавачът ми каза, че независимо за какъв съд говорим е много важно да не се подлага на температурни разлики, например нагрят тиган от печката да се охлажда със студена вода, било много вредно за самия материал. Също и да ври вода със сол без да има нещо в нея, говоря за тенджерки примерно.

svet116, далеч не са Цептер най-добрите, много са, прочети темата по-напред, има много коментирано. Smile
Цитирай


Повечето професионални готвачи по кулинарните телевизии готвят в тенджери и тигани от стомана. Затова и аз окончателно се ориентирах към тях.


Благодаря за съветите Windy, и аз се ориентирам към стоманени съдове и по-точно тенджери. Както разбрах от прочетеното до тук обаче, те са подходящи само за приготвяне на храната, но не и за съхранение. Доста марки имат такива от висококачествена стомана. Харесах Beka и Fiskars, а има и други фирми.
Чуденката ми е за тиган с възможно най - безвредно незалепващо покритие - какво ще кажете за чугунен?
 
Silit Durado ми е вариант, но какво друго за палачинки или яйца на очи например?
« Последна редакция: Пон., 01 Авг. 2011, 15:20 от Мър-мау »
Цитирай


Малко встрани от темата, но някой да е срещал силиконовa цедка? Има разни пластмасови, но аз си държа на силикона.
Цитирай


след всичко изчетено до тук - мисля да си купя делимано съдове. притеснява ме това, че след година е възможно да се надраска и промени керамичното покритие.  Някой има ли толкова стаж с тази марка? Smile
Цитирай


810-824 от 1 475 отговора