Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 148
Здравейте мили домакини,
Така се получи, че ми подариха голям буркан с фастъчено масло с парченца фастъци вътре, а аз преди това си бях купила също такова масло и сега имам много, но както забелязвам нещо не се яде намазано на филийка, а аз не знам нито една рецепта, която се приготвя с него. Така, че моля за вашето съдействие и идеи как да употребя този продукт. Знам, че "на запад" фастъченото масло е много разпространено и разчитам мамите в чужбина да се включат активно.
Благодаря предварително и чакам предложенията ви!

П.П. Не знам дали има сладко фастъчено масло, но моето не е такова, така че предполагам може да се използва не само в сладкиши.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Здравей,
Освен на филия за сина ми, аз го слагам в рецепти в които се слага фъстъчено олио като заместител, напр. в разни китайски манджи.
А за сладкиши може да ползваш като го разбиеш с пудра захар.
Цитирай
Разбий хубаво фъстъченото масло с мед - страхотно е за филийки. Опитай !
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Пробвай това, ако искаш. Рецептата ми даде една добра кулинарка, но аз лично още не съм я пробвала / може би защото нямам фъстъчено масло, а и напоследък все внимавам какво ям  Embarassed /
2ч.ч. какаови бисквити( натроешени или смлени) се объркват добре с 1 пакетче масло и се оформят като основа на сладкиша.2/3ч.ч. фъстъчено масло се разбърква с 1/2ч.ч. кондензирано подсладено мляко+1/3 карамелов топинг( мисля,че може и със шоколадов).Към тази смес се прибавя 1 ч.ч. бита сметана разбърква се добре и след като поеме се прибавя още 1 ч.ч.. Тази смес се излива върху бисквитите престоява няколко чаша в хладилник за да стегне и поеме.Залива се с карамеловия топинг на хоризонтални ивици и с клечка за зъби изтегляш вертикални такива за украса.Много е лесен и мнооооооооооооого калоричен
Цитирай


Мнения: 6 142
Моето предложение е най-просто - мажи го на бисквити. Синковеца ги яде на килограм такива. Ако си избереш от маслените бисквитки, става много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Цитат на: anomalia
Пробвай това, ако искаш. Рецептата ми даде една добра кулинарка, но аз лично още не съм я пробвала / може би защото нямам фъстъчено масло, а и напоследък все внимавам какво ям  Embarassed /
2ч.ч. какаови бисквити( натроешени или смлени) се объркват добре с 1 пакетче масло и се оформят като основа на сладкиша.2/3ч.ч. фъстъчено масло се разбърква с 1/2ч.ч. кондензирано подсладено мляко+1/3 карамелов топинг( мисля,че може и със шоколадов).Към тази смес се прибавя 1 ч.ч. бита сметана разбърква се добре и след като поеме се прибавя още 1 ч.ч.. Тази смес се излива върху бисквитите престоява няколко чаша в хладилник за да стегне и поеме.Залива се с карамеловия топинг на хоризонтални ивици и с клечка за зъби изтегляш вертикални такива за украса.Много е лесен и мнооооооооооооого калоричен


Малиииии що калории...... Smile

Момичета, да внимавате с фъстъченото масло, защото е ужасно калорично, само вижте на буркана колко калории е една СУПЕНА ЛЪЖИЦА и ще се хванете за главата.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ужааасно много са, да  Embarassed Аз защо мислите още не съм пробвала рецептта  Crying or Very sad А междувременно изрових още нещо, копнато от някой клуб:
Фъстъчени бисквити
-----------------------------------------------------------------------------------------

• 120 гр масло
• 120 g de azucar  - идея си нямам какво животно е това
• 80 кафява захар
• 1 ч.л. ванилия
• 125 гр фъстъчено масло
• 1 яйце
• 175 гр брашно
• 2 ч.л. мая
• Щипка сол
• 80 гр запечени и накълцани на едро фъстъци
• Запечени фъстъци за украса

1. Разбива се маслото с двата вида захар до образуване на крем. Прибавят се ванилията и фъстъченото масло и яйцето.
2. След като се разбие добре, се добавя брашното, маята, солта и фъстъците.
3. Полученото тесто се покрива с фолио/найлон и се оставя да престои в хладилник поне един час (може и повече)
4. Загрява се фурната , а тавата покрива с намаслена хартия. Оформят се топчета или се разточва тестото, нарязва се на квадратчета и се прехвърля в тавата. Набождатсе с вилица и се пекат 12-15 минути, докато придобият златист цвят.
Цитирай
• 120 g de azucar  - идея си нямам какво животно е това
не е животно това,а е захар Laughing
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Цитат на: Anonymous
• 120 g de azucar  - идея си нямам какво животно е това
не е животно това,а е захар Laughing

Аааа-ха, благодаря  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.