Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 285
 • Варна
 • Мнения: 90
Да продължа за лъчетерапията сега:

Единственият ускорител за България е в София, но той много често се разваля и трудно се поддържа заради ограничения бюджет. Налага се често започнато лечение да се прекъсва. Използва се предимно за труднолечими тумори.
Обикновен гама-лъчев апарат е напълно достатъчен за лъче при рак на гърдата.
Но всичко зависи от "задкормилното устройство"
т.е. както казва един познат "не са важни конете под капака, а магарето зад волана".

# 286
 • София
 • Мнения: 4 162
Не бих казала, че си права.
Зависи от вида на ТУ, пак повтарям .

# 287
 • В царството на игрите:)
 • Мнения: 1 490
ЕЕЕЕ, писах, писах един пост и май не съм го изпратила и сега почвам наново. Та, много сте писали, но изчетох всичко. Добре дошли на Маргич  и на Ени, които бяха зачезнали някъде. Добре дошла и на Нанастеф, макар, че както казва Хули това не е много за "Добре дошла" Mr. Green Нанстеф, ти къде си оперирана?
Сега да викажа, че постовете на Даная относно лъчетерапията имат основание, защото, когато аз се явявях на онкокомитет, който трябваше да реши дали да имам или не лъчетерапия чух изречението, че това, че гърдата ми била дясна улеснявало нещата newsm78 Но аз така или иначе нямах лъчетерапия! както и да е - лъчетерапевтите си знаят. Като чувам за проблемите на Нана стеф за направленията се зачудих защо аз никога не съм имала този проблем newsm78 Ами защото на мен вливките ми никога не са били на 21 ден Rolling Eyes Иначе мен проблеми не ме подминават със здравната система Joy
Сега да ви питам дали във вторник на ТЕЛК а могат да ми откажат болнични? Че нито съм на работа в момнета , нито в болнични и въобще мога да я закъсам Shocked Rolling Eyes

# 288
 • BG
 • Мнения: 21
Милми, споко -болнични няма да ти откажат и ще" текат "от датата на подаване на протокола,но има две възможности :временна нетрудоспособност или трайна .Може да ти предложат избор и си обмисли нещата .В единия случай ще ходиш на всеки два месеца до ТЕЛК за ново решение и после до ЛКК за издаване на болничен лист и сумата е в размер на 80% от осигурителния ти доход. , а в другия - да те "пенсионират" за определено време и да получаваш пенсия ,която ще е зависима от % нетрудоспособност ,но можеш да работиш ,ако се чувстваш готова за това и спират да ти одържат осигуровки

# 289
 • BG
 • Мнения: 21

[/quote]
май множко става. newsm78
Но в един момент мисълта за болестта започна да се превръща в идея-фикс и си казах КРАЙ!  #2gunfire
Но винаги има нещо ново, което се явява, за да ме изненада.
. Моето мнение е, че аз като здравноосигурена следва да получа Заветното направление /второ за този месец, следващия ще е само 1 !/, за да получа услугата. Друг е въпросът, че онкодиспансера Няма да ме върне, ако отида  без направление.
[/quote] newsm78Много зациклихме!!
Не казах ,че в онкодиспансерите не вършат достатъчно и дори смятам ,че дейността им е много по - тежка от на другите специалности ...Но не познавам нито един онкоболен който да тича до джипито си за направение 7с  клинична пътека

# 290
 • Мнения: 1 567
Добрютрю,  Mr. Green момичета...
Едно хладно, дъждовно добро утро... Hug
Мъж и деца са се увили като пашкули и сладко спят... а аз си пия кафето на спокойствие... Mr. Green и ви чета...

Маргич и Хули са най-прави. За да се проведе лъчетерапията, се събира комисия от хирург, онколог, лъчетерапевт. На базата на хистологията се определя и терапията. Взимат се под внимание и редица странични фактори - евентуален диабет, проблеми със сърцето, други хронични заболявания. Всичко горно се обсъжда и се взима решение за максимално най-добрата терапия. Та, в този смисъл, всеки клиничен случай е самостоятелен, различен.

Както знаете, с органоспасяваща операция съм на дясна гърда. Реално съм оперирана от двете страни на гърдата - там, където беше осмокракото Whistling и от другата страна, където имах кисти. (всичко се махна с една интервенция).  Имам 25 дълбоки облъчвания на мястото на тумора и отделно още 25 на мястото на кистите. Отделно, че ги правих заедно...
Защо така, не знам, и не искам да знам. Комисията от лекари, така е преценила, така е решила. За мен е важното, че съм провела терапия.

Тук вилнее някакъв гастроентерит. В детската няколко деца са болнички. За сега се разминахме само с две повръщания. Обилни. И естествено прах чаршафи, възглавници, завивки, пижами....каквото се сетите...и едно килимче ме чака, ама тъпо време дъждовно... Crossing Arms няма къде да съхне...Сега е добре. Давам й препечен хляб, много сирене и ябълки...Да чукна на дърво вече е по-добре..

Баткото, дава изпити...

Ето, дадох пълен отчет за мен и децата... Mr. Green Mr. Green Hug Hug

# 291
 • гр.София
 • Мнения: 67
момичета,и аз да кажа нещо.Не съм такъв специалист като вас,но щерка разказваше,че понеже при нея е отляво и са засегнати 4 лимфни възела,са й правели радиографията един ден на две места,друг ден-на други две места и е по-щадяща заради сърцето.

# 292
 • BG
 • Мнения: 21
Здравейте!!
По принцип съм съгласна с написаното от всички ви.Исках само да помогна и да поясня ,че има по - съвременна техника на олъчване ,която не е допустима за лява гърда.
Ако знаех ,че ще внеса дискомфорт щях като Лукреция да  премина само на четене. Naughty

# 293
 • При свекървата...
 • Мнения: 934
Здравейте!!
По принцип съм съгласна с написаното от всички ви.Исках само да помогна и да поясня ,че има по - съвременна техника на олъчване ,която не е допустима за лява гърда.
Ако знаех ,че ще внеса дискомфорт щях като Лукреция да  премина само на четене. Naughty


Ей,я споко... Crossing Arms Приятелите понякога спорят,обсъждат проблемите и търсят най-правилното решение... Това ,че не сме винаги на едно и също мнение ,не означава ,че не се уважаваме взаимно...  Peace

# 294
 • Варна
 • Мнения: 92
Eeee, много сте набърборкали тука, бе! Не мога да ви изчета  Blush

Имам питанка.  Party Смътен спомен ми се върти в главата, че при РМЖ не се препоръчва приемането на вит.С.  Някой сеща ли се, май тук го обсъждаха назад в темите. 
Аз настинах и цяла седмица се тъпках яко с въпросния витамин. И след дъжд качулка се сетих да питам.  Party

Малей, Сиско, истина ли е това? 9 кг/месец и половина ?!!

# 295
 • София
 • Мнения: 417
Привет на всички момичета!
Боранка няма нищо страшно че си пила вит С. Аз се лекувам при простуда по същия начин - 5 дражета витС+ 1 аспирин сутрин и вечер. Ефект обаче има само ако се започне веднага щом се усети неразположението! Пресича само за два три дни!!!!!!!!
Сиско ама ти как си започнала да ваеш снага, няма да те познаем като те видим! newsm10

# 296
 • гр.София
 • Мнения: 67
Danaya14,точно това е хубаво за нашия форум,че всеки може да пише за своя опит и мнение,уважаваме всички еднакво!
borana ,вит. "С" даже е много полезен.Има едно алтернативно лечение,когато вит "С" вкарват направо във вените в големи дози и спасяват хората при ІV-а степен на рака.Само,че винаги казват,че витаминът трябва да е натурален,а не синтетичен,а какъв е натурален...не зная.

# 297
 • София
 • Мнения: 4 162
С малко уточнение към поста на Даная - ако си пенсионирана по болест с право на работа, както е в нашите случаи, СЕ дължи осигуровка.
Имаш право на болнични, но не и по причини на заболяването, поради което си пенсионирана.
А за вит.С - аз съм по-зле и от вас. Като почувствам, че иде неразположението, приемам ударна доза - 10 т. вит.С и един парацетамол, два пъти дневно.

# 298
 • Мнения: 247
здравейте Simple Smile
Бях писала по рано и вече не си спомням дали ,когато писах баща ми имаше окончателна диагноза или  беше предположението ,както и да е та диагнозата е Са пулмонис декстра.Карциноматозен плеврит в дясно .Статус пост ВАТС декстра ,плевродеза с талк.Т3NxM1-хепар плевра - IV кл. стадиий .а на оперативния протокол : ВАТС декстра , биопсия плевре, плевродеза кум талк .Интароперативно се визуализира Ту формация на десен долен белодробен дял , дифузна ендродуларна карциноматоза , умерено изразен карциноматозен плеврален излив около 900 мл . Извърши се плеврална биопсия  с гефрир , процеса се прецени като неоперабилен , извърши се талкова плевроза .Хистологичен резултат - карциноматоза на плеврата от ниско диференциран аденокарцином това пише на епикризата и казаха ,че ще започне химиотерапия .
Имам няколко въпроса :
-по време на химиотерапия дали може си пие лекарства за сърцето и за кръвното
- другия ми въпрос  е може ли по време на химиотерапията да приема : колактив 3 , суперантиоксидант , вит ц, вит е и селен
- какво представлява химиотерапията и колко време трае
- някой подлагал ли се е на билколечение
Толкова съм объркана и се хващам като удавник за сламка

# 299
 • BG
 • Мнения: 21
]
[/quote]

Ей,я споко... Crossing Arms Приятелите понякога спорят,обсъждат проблемите и търсят най-правилното решение... Това ,че не сме винаги на едно и също мнение ,не означава ,че не се уважаваме взаимно...  Peace
[/quote]
Сиси ,приемам забележката и даже ти благодаря за нея  bouquet  bouquet
ППНаистина се внасят 8% здравни осигуровки ,но пенсионните мисля ,че се спират newsm78,но и болнични се полагат за друга диагноза?? newsm78Трябва да проверя дали не се дпират само за неработещите Naughty-Беше добър жокер! bowuuЕл. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт