Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 май 2010, 00:03 ч.

Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 26

 • 56 628
 • 745
 •   1
Отговори

Анкета

Любовта в Листопад и в живота има различни лица. Кое от тях най-много ви харесва?

Опции:

 • Мнения: 19


Художествено оформление - Али Ръза и Ледена кралица
Информация ББ - Magosniwa и mery popins
Техническо изпълнение и анкета - самата аз, soya-fen
Flutter

Сериалът е по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин - един от най-известните класически автори и драматурзи, известен  с бестселърите си "Чучулигата" и "Мелодия на сърцето".

Семейната драма разказва за Али Ръза Текин и съпругата му Хайрие, които отглеждат петте си деца в малък град, като ги възпитават в уважение към моралните ценности. Семейството решава да се премести в Истанбул, след като една от дъщерите (Неджля) е приета в университет там, без да знае какво ще им донесе бъдещето. Модерният начин на живот и икономическите трудности постепенно отслабват силните връзки между членовете на семейството. Всеки тръгва по своя път, докато Али Ръза започва да губи контрол над нещата. Ще успее ли главата на семейството да сплоти семейството отново?

"Листопад" е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои - Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) - са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. "Листопад" печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.
Значения на имената на турски
Джеврие означава-жестокост, болка,зло, страдание, мъка; Тахсин означава - въодушевен, очарователен, пленителен, обещаващ; Фикрет означава - 1. идея, разсъждение, 2. цел, намерение; Джейда означава - 1. добър човек 2. хубава жена с дълга шия; Яман означава - всяващ страх, смел, силен; Али означава - величествен, огромен, извисен; Ръза означава - герой, владетел, господар; Лейля - персийски произход, означава - нощна светлина,светлина в тъмната далечина; Неджля - арабски произход - означава много неща, зависи от смисъла -  дете, син, семейство; Шефкет означава копнеж; Дениз - море; Ферхунде - името е с персийски произход означава - благословен,щастлив; Хайрие - арабски призход, означава - носещ щастие; Гюлшен - персийски произход, означава - градина с рози; Оуз - означава - 1.сътворен чист и добър 2. силен, стабилен; Айше - означава - тази която живее в спокойствие и хармония, тази която ще ти се притече на помощ - името произлиза от думата [AY] - луна; Ахмет - означава - някой, който е хвален много; Нехир - арабски произход, означава - светлина, слънце, светъл, ярък, бляскав.

ЕПИЗОДИТЕ В TORRENTS MASTERS
ЕПИЗОДИТЕ В NİTROBG
EПИЗОДИТЕ В LAPACHE
EПИЗОДИТЕ В YOUTUBE
EПИЗОДИТЕ ВЪВ VBOX7
EПИЗОДИТЕ ВЪВ VBOX7
4-ТИ СЕЗОН НАЖИВО ПО KANAL D (СРЯДА 20-22ч)

За нетърпеливите - епизодите в оригинал  

За българите в чужбина - безплатна българска телевизия на живо по Интернет. SunglassesМУЗИКА: ТОЙГАР ЪШЪКЛЪ
SOUNDTRACK (DİZİ MÜZİKLERİ)

Toygar Işıklı - Yaprak dökümü (Листопад)
Toygar Işıklı - Sonunda (Накрая)
Toygar Işıklı - Uzak (Далече)
Toygar Işıklı - Tebessüm (Усмивка)
Toygar Işıklı - Tutsak (Ако удържим)
Toygar Işıklı - Sonbahar (Есен)  
Toygar Işıklı - Kızım (Момичето ми)
Toygar Işıklı - Neden (Зaщо?)  
Toygar Işıklı - Bekleyiş (Очакване)
Toygar Işıklı - Koza (Пашкул)
Toygar Işıklı - Hayat bir umut (Животът е надежда)
Toygar Işıklı - Yoksun (Няма те)
Toygar Işıklı - Gözyaşı (Сълза)
Toygar Işıklı - Yalnızlık (Самота)

SOUNDTRACK - TORRENT
ПРЕВОД НА НЯКОИ ОT ПЕСНИТЕ НАПРАВЕН ОТ Mishel_ TУК, TУК, TУК, TУК

НАЗАД КЪМ TEMA 1,TEMA 2, TEMA 3, ТЕМА 4, ТЕМА 5,  ТЕМА 6,   ТЕМА 7,  ТЕМА 8, ТЕМА 9, ТЕМА 10, ТЕМА 11, ТЕМА 12, ТЕМА 13, ТЕМА 14, ТЕМА 15,ТЕМА 16, ТЕМА 17, ТЕМА 18, ТЕМА 19, ТЕМА 20, ТЕМА 21, ТЕМА 22, ТЕМА 23, ТЕМА 24, ТЕМА 25
Преразказ на Ледената кралица за това какво става в книгата
= = = = = = ЛИСТОПАД - книгата = = = = = =

Действието започва с монолога на един двадесет и няколко годишен младеж, който обяснява на бившите си колеги защо е напуснал работа и как парите са най-важното в живота. Разсъжденията му са точно като на Оуз в първите серии на филма и явно от тук сценаристите са създали и образа на Оуз, защото такъв човек липсва в романа. Али Ръза е помогнал на приятелска дъщеря да започне работа във фирмата, в която и той работи (май беше Златолист АД Mr. Green, опасен превод на български), но девойката е завързала роман с шефа и сега е изпаднала в деликатно положение. Али Ръза отива да говори с началника, който е бивш негов ученик, но след отказа му да се ожени за девойката нашия герой решава, че не може повече да работи за такъв неморален човек и напуска Златолист АД. По същото време Шефкет получава назначение в банката и стария човек поне за малко си мисли, че семейството му ще е материално осигурено, защото те определено живеят много бедно и с непрекъснати лишения. Фикрет и тук е умислена, мълчалива и леко начумерена, а освен това има лек недъг на едното око. Лейля и Неджля са си все същите кухи лейки като в сериала и единственото им предимство пред умната Фикрет е красотата им. Хайрието е същото мрънкало и вайакщо се същество, на което никога не му достигат парите. Децата са възпитавани строго и държани на въже, но с порастването си Лейля и Неджля искат да ходят по забави, да се издокарват в нови и скъпи дрехи, но... няма пари, а и бащата не им позволява неморално поведение.

Докато един ден Шефкет не им сервира новината, че ще се жени за колежка - машинописка в банката, която била женена вече, но му завъртяла главата, мъжа и разбрал за изневярата и изгонил неверницата. И сега сакън, ама трябвало да се погрижат за това нещастно момиче, та давай Шефкет да я взима за жена. Али Ръза дълго време се опъва на това, но в крайна сметка склонява на женитбата, не и без непрекъснатите атаки и тормоз от страна на жена си (това го видяхме вече във филма #Crazy). Ферхунде влиза в дома им и от вратата започва да недоволства, а двете сестрички са много щастливи, защото в нейно лице виждат човек, който ще внесе малко разнообразие и веселие в дома им.

И така и става - веселието се изразява в организиране на непрекъснати вечеринки с танци и музика в дома им - вярно, че нямат дори какво да ядат, но за купоните все отнякъде намират мезета и пиене, обличат си новите дрехи и до сутринта купон до дупка. На тези приеми идва кой ли не - и сульо, и пульо - но като цяло все гуляйджии и непристойни хора. Цяла седмица къщата е като бойно поле - викове, крясъци, кой на кого сърдит или ядосан, гладни  боси ходят, но дойде ли деня за забава - всичко корено се променя - всички са много добродушни, усмихнати и щастливи... Фикрет и Али Ръза са отвратени от такова двуличие и фалш, но какво могат да сторят - двамата са сами в тази тиха война срещу Лейля, Неджля, Ферхундела и Хайрие, която все нарежда, че така щели да намерят подходящи женихи за щерките си... Но не би - на който и да се спреше Али Ръза, все се оказваше или дребен мошеник, или човек със съмнителен морал... нищо поне малко подходящо за щерките му.

Фикрет все по-трудно издържа напрежението вкъщи и един ден съобщава на баща си, че се е омъжила. Съседката Неийр имала далечен роднина, вдовец с три деца, който си търсел жена... Така се откъсва първото листо - Фикрет заминава за Адапазаръ... Шефкет бачка неуморно, но заплатата му е недостатъчна да изхранва семейството и да задоволява капризите на жена си и сестрите си и постепенно заборчлява към кого ли не. Дори ипотекират къщата с цел да купят зимни дрехи на децата, дърва и въглища за огрев и хранителни запаси за зимата, но Хайрие и щерките с широките им пръсти похарчват почти всички пари за глупости - копринени рокли, мазила и помади, чорапи и лъскави обувки ooooh! Стария Али Ръза едва успява да се вреди и да купи малко дърва и храна за зимата.

Една вечер Шефкет не се прибира у дома - на сутринта става ясно, че е арестуван. Баща му отива в полицейското управление и разбира, че синът му е злоупотребил с пари на банката и ще лежи година и половина зад решетките. Няма и месец след като го опандизват Ферхундето си събира багажа и се изнася уж у познати, но праща писмо на свекър си, че иска развод от Шефкет. Учудващо за Али Ръза Шефкет спокойно приема тази новина и казва, че отдавна трябвало да се реши на развод, но нямал сили... С излизането на Ферхунде от къщата власта за малко се връща в ръцете на Али Ръза - купоните са преустановени, на Лейля и Неджля им е забранено да излизат навън - трябва да се запушат устите на хората, които все повече говорят, че двете щерки са с непристойно поведение...

Заради тези приказки двете момичета трудно ще си намерят подходящи женихи, но като на късмет Лейля в един момент има едновременно трима кандидати. Първо един добре възпитан и заможен лекар, който в последния момент отказва годежа. Оказва се, че кандидат свекъра е разбрал за недотам примерното минало на снахата и категорично отказва да се обвърже с такова семейство. След лекаря Лейля има втори кандидат, богаташ и дори по-красив от лекаря господин, но патката го отхвърля заради третия кандидат-жених - сириец. По онова време сириец или арабин да си намериш за съпруг значело да се къпеш в охолство и пари. Заради това и Лейля отхвърля втория мъж, но според мен тук и беше най-голямата грешка в живота (еми то хората са го казали - лаком г*з, кръв с*ре Crazy). Сириеца започва да я ухажва, води я на разходки, купува и туй-онуй (парцалки, накити и прочие) и на кухата лейка колко и трябва, за да си повярва, че е кралица. Един ден и купува палто (прословутото палто Mr. Green) и Лейля се фръцка из къщи, доволна и щастлива. И тогава казва на сестра си, че когато сирицът и купи кожено палто ще и даде това тя да го доизноси. Това жегва жестоко Неджля и тя доста време се сърди на сестра си. Обаче един ден, докато се разхождат по брега Лейля и сириецът се срещат с няколко човека от групичката, събирала се преди на купоните у Али Ръза и Лейля се спира и се заговаря с тях като им представя и бъдещия си съпруг. Само че след като двамата остават насаме се скарват жестоко за това поведение на Лейля и сириецът праща хабер до родителите и, че повече не я иска за жена, след като има такова непристойно поведение. Обаче, понеже разбираш ли той много уважавал Али Ръза #Cussing out, та за да не ги обидел щял да вземе за жена малката им дъщеря Неджля. Хайрието, въх сакън, да я даваме, поне тя да се уреди в живота, Неджлято - и тя проста овца - щом ме иска, да ме взима, но тайничко се кефи, че по този начин ще натрие носа на сестра си като и отнеме богатия жених... (патка, само ако знае къде се натриса Naughty)... И така - прекрачвайки за пореден път принципите си, Али Ръза склонява и дава по-малката си дъщеря за жена на сириеца. Обаче Неджля остава с пръст в уста - вместо големи палати и охолен живот, в Сирия се оказва, че ще дели един покрив на схлупена къщурка със стария и злобен баща на сириеца плюс двете му други съпруги и една сюрия дечурлига...Пише писма до родителите си да дойдат и да я приберат, но баща и я отрязва - това е мъжът ти, който ти си го избра, това е неговия дом - оправяй се, няма мърдане, там ще си седиш...

Лейлята леко откача като заминава сестра и, Али Ръза продава къщата, с част от парите покрива някои от заемите, а с остатъка успява да купи малка къщурка в друг квартал на Истанбул, в която се нанасят той, Хайрие, Айше и кукуто Лейля. Докторите казват, че за да оздравее трябва добра храна, чист въздух и спокойствие - осигуряват и ги с много лишения и постепенно тя се възстановява. Обаче свободата, която е получила докато се възстановява и се услажда и тя продължава да си скитори както на нея и е кеф. Докато един ден в кафенето, където Али Ръза редовно ходи, един негов познат му споделя, че Лейля е тръгнала по криви пътеки - била станала любовница на един адвокат, женен, с дете... Али Ръзато побеснява, избухва и я изгонва от вкъщи. Но от голямата емоция получава инсулт и леко се парализира - устата му остава леко крива, фъфли и заваля някои думи, единия крак го влачи... Така и третото листо се откъсва и в малката схлупена къщурка остават родителите и малкото Айше.

Али Ръза и Хайрие хич не се разбират, с дни не си говорят, а жена му прави няколко опита да сдобри баща и дъщеря, но Али Ръза е непреклонен - той вече няма дъщеря на име Лейля. Един ден съпрузите се скарват жестоко и той си грабва торбата и заминава за Адапазаръ. Обаче прекарва едва няколко седмици при Фикрет след което, разбирайки че и там е нежелан (Фикрет, Тахсин, трите деца, злата свекърва + етърва с две деца.... пълна къща #Crazy), се връща в Истанбул, но не се прибира в дома си, а като скитник се лута из града. Разболява се и лежи в болницата когато там го откриват Хайрие и Лейля. Междувремено Хайрието и Айшето са отишли да живеят в апартамента на Лейля (осигурен и от адвоката, който всяка седмица и дава по няколкостотин лири и общо взето трите си живеят доста добре и охолно). Двете го прибират при тях и след кратко време той успява да оздравее. Осигуряват му слънчева стая с изглед към морето, изкарват го на разходка с файтон, хранят го добре... От време на време адвоката организира вечеринки в апартамента на Лейля, на които присъства и Али Ръза - живуркащ и преживяващ последните си дни от живота, потъпкал всичките си морални ценности, оставил се на течението на живота...

= = = = = = К Р А Й = = = = = =

КАКВО СЕ СЛУЧВА НАПРЕД В СЕРИАЛА С БЕЛИ БУКВИ.
Който иска да ги прочете трябва да маркира текста.
... Джем прощава на Неджля и въпреки неодобрението  на семейството му, се жени за Неджля. Арестуват Шефкет . Ферхунде разбира ,че е бременна и прави аборт .Ферхунде си намира работа и става любовница на шефа си .Една вечер Хайрие ги вижда и започва да дърпа косата на Ферхунде. Всички разбират ,че  Ферхунде има любовник. Шефкет се развежда с Ферхунде . Оуз го пускат от затвора и той отива да живее при Джейда. Оуз отива при Яман в кабинета му, там среща отново Лейля .Срещата с Оуз отново  разстройва  Лейля и тя решава ,да влезе в психиатрията. Лейля излиза от там и Неджля я запознава  с един приятел на Джем. Лейля се сгодява за приятеля на Джем. Оуз наема старото си жилище и се мести .Заради Ферхунде се разваля годежа на Лейля. Лейля започва работа на друго място, а там всеки ден получава букет с цветя от Оуз. Постепенно с Оуз се сдобряват и се събират, но връзката им въобще не се приема от Али Ръза. Бившия годеник на Лейля катастрофира, после се оправя и заминава за Америка. Шефкет и Седеф започват да се срещат и дори Шефкет е готов да и предложи брак, но вижда Седеф с друг и се отказва . Фикрет и съпруга й се влюбват един в друг. Нехир се жени за собственика на кафето. На сватбата  Фикрет съобщава, че е бременна . Али Ръза продава къщата, но семейството остава да живее там. Али Ръза и Шефкет започват да се занимават със строежа на някаква сграда. Ферхунде се жени за собственика на къщата и гони семейството на Али Ръза. Седеф заминава за Италия. Лейля отива да живее при баща си ,но продължава да се среща с Оуз тайно. Оуз предлага брак на Лейля. Шефкет отмъщава на Ферхунде. Тя в замяна подпалва строежа на Али Ръза и Шефкет. Али Ръза е вътре и за малко не пострада. Джем умира от сърдечна криза. Неджля започва работа в семейната фирма .Там Али започва да я ухажва. Лейля разбира ,че е бременна и се връща в дома на Оуз. Фикрет ражда син. Ферхунде я арестуват, а Седеф се връща от Италия. Пускат Ферхунде от затвора. Ферхунде се развежда със съпруга си. Оуз купува къщата на Али Ръза. Оуз става момче за всичко на един мафиот. Тахсин и Фикрет са скарани. Ферхунде наема апартамент срещу къщата на Али Ръза.Фикрет напуска Тахсин. По нататък Фикрет решава да се върне отново при Таксин и точно в този момент ,без да знае ,че Фикрат се връща вкъщи Таксин спи с певицата от бара. Оуз се опитва да се отърве от онзи мафиот от затвора, но мафиотът отвлича сина му и той е принуден отново да работи за него. Фикрет се връща при Таксин ,но май той  няма смелост да и каже ,че е изневерил. Али Ръза е много ядосан на Неджля, вероятно във връзка с това че се среща с Али. Седеф сега пак е в Италия и където и да иде среща един симпатичен младеж, с когото много си приличат. С него са много сладка двойка обаче още нищо не е станало между тях. Ферхунде  говори с Али за Неджля.
Фикрет се съмнява в Таксин и отива при певицата от бара. Тя явно казва ,че няма нищо между нея и Тахсин. Отношенията между Джеврие и Фикрет се стоплят. Тахсин вижда как се разбират и се разплаква от вина и Фикрет го вижда. Али Ръза е много ядосан на Неджля и дори си събира багажа и си тръгва. Отива в кафенето на Ахмет и буквално спи седнал на една маса, защото Ахмет го няма. Неджля отива при Али и преспиват заедно.
Хайрието отива да прибере Али Ръза, но той й казва, че би се развел с нея отколкото да се върне там..Хайрието си тръгва разстроена и я блъска минаващата кола на Ферхундето...Слава богу, отървава се самос един счупен крак...Али Риза се прибира за да се грижи за нея. Докато той е в кафето, Нежлята води Али вкъщи и го запознава с майка си. Междувременно на Оуз шефъt- мафиот му инсценира обир, като му устройва засада и му взема доста голяма сума пари. Тахсин се опитва да каже на Фикрет за изневярата си, но не успява тъй като майка му непрекъснато вика Фикрет.
Ферхунде дава пари на Али Риза за да не повдигнат обвинение срещу нея заради катастрофата. Той се ядосва много и отива да й ги върне - в този момент вижда Лейля и Оуз да разтоварват новите мебели за къщата.
Али Ръза връща парите на Ферхунде, с които тя се опитва да ги подкупи и не вижда камиона, който е паркирал пред старата му родна къща...чува се гласа на Лейля, която вика Оуз...Али Ръза чува гласа й и се обръща...тъжна сцена...в миг извърта глава, казва на Ферхунде повече да не се занимава със семейството му и си тръгва...Лейля тръгва след него, викайки: Татко, татко...но той дори и не се обръща...Лейля изкарва яда си на Ферхунде, но Оуз я спира и се прибират в къщата...Лейля му споделя, че е мислела че като се върне в "кулата си" ще е щастлива но усеща празнина....следва сцена, в която Фикрет говори с майка си и най накрая майката си признава грешките...че ако не е накарала тогава Неджля да се ожени за Джем, само и само всички да са добре, нещата са щели да придобият съвсем друго развитие...Неджля и Али разговарят...идва Ферхунде и се усмихва мазно на Неджля...въпреки всичко, най накрая Неджля, изгонвайки Ферхунде решава да признае всичко на Али и да разкаже историята си.
Неджля след като разказва цялата си история, казва на Али, че това е Неджля и да избере иска ли да е с нея или не! Ферхунде звъни на Али и почва да му обяснява, че той трябва да й даде втори шанс, тъй като е убедена че Неджля я е наклеветила, при което той категорично й казва, че не иска повече да работи с нея! Следва сцена, в която Али отива в къщата на Неджля и й казва, че не го интересува историята й и би искал да създадат своя такава! Поисква благословията на Али Риза да се оженят...Али Риза с празен поглед казва, че решенията на Неджля вече не го интересуват и няма да вземе отношение и им казва само Честито! Неджля разговаря с баща си и се опитва да му обясни, че така ще бъде щастлива, че ако Джем беше жив тя щеше да бъде негова жена до като е жив, но ето съдбата й е пратила Али! Али Риза казва,че щастието на децата му е най важно, но когато те имат нужда от него го носят на ръце, а когато не им е угоден стъпкват думите му.....Тахсин признава за изневерята с певицата на приятеля си, който беше залитнал по същата певица....
152 еп. След като Тахсин признава на Фикрет за изневярата си, тя изпада в нервна криза...почва да реве неудържимо, и Джеврието решава, че се е побъркала като Лейля и звъни на Хайрие...Али Риза телефонира на Тахсин за да разбере какво се е случило и Тахсин нали е гузен сам му разказва всичко. Али Риза няма да му прости това което е направил... първоначално решава да тръгне за Ада Пазаръ но после се отказва, защото нищо не може да направи и оставя Фикрет сама да реши. Междувременно Хайрието разпитва Неджля какво ще стане с къщата като се омъжи за Али, а тя невинно й казва ще я пусна под наем..Лейля се запознава с мафиота, който е шеф на Оуз и му казва повече да не го води в къщата им ... Митат Кара предупреждава Шефкет че Оуз отново върти нечестен бизнес и да наблюдава сестра си ... Лейля се досеща, че Оуз не е изкарал толкова много пари по честен начин, но си затваря очите...

обновено на 3 май 2010
Следва продължение ...
N.B. Моля коментарите в темата, които се отнасят до предстоящи епизоди, да се изписват с бели букви. Благодаря. bowuuПоследна редакция: пн, 03 май 2010, 13:35 от soya-fen

# 1
 • Мнения: 0
 Добре дошли в най-най-най- прекрасната тема!!!!!!!!!!!  newsm51 за всички, които се трудят за нашето удоволствие!

# 2
 • Мнения: 3 045
  bouquet Страхотно оформление както винаги Hug

В анкетата гласувах за Фикрет и Тахсин, от изброените смятам, че те наистина се обичат, макар и да има какво още да се желае и техният начин да изразяват любовта си най ми допада за сега Wink

# 3
 • Мнения: 19
Добре дошли в най-най-най- прекрасната тема!!!!!!!!!!!  newsm51 за всички, които се трудят за нашето удоволствие!
sinite o4i печели състезанието за първи скок в новата тема и подарък аватар и/или подпис по избор!   ideauu
Сега мога да си легна спокойно! Лека нощ и приятни любовни сънища!  luvbed newsm76 smile3524

# 4
 • Мнения: 427
               Hug  bouquet

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 3
Да се запиша в темата, за да мога да я следя Hug

Анкетата е много добра, лично аз гласувах за любовта между Фикрет и Тахсин - с разбирателство, компромиси и доверие може да се изгради една наистина здрава връзка!  Heart Eyes

Засега толкова - време е за сън, утре повече писане и разсъждения ще има  Peace Лека нощ!

# 6
 • Мнения: 746
Цопкам на първа страничка Party немога да повярвам

Ей соня -Бравоооо    bouquet  bouquet  bouquet

# 7
 • Мнения: 0
ейййййй колкото и да гледам не мога да се нагледам на темичката ни!
анкетата е супер! гласувах за Тахсин и Фикрет
че и награда спечелих  Laughing
Приятна нощ на нощната смяна!  Wink

# 8
 • У ДОМА
 • Мнения: 20
Аз смятам че Тахсин и Фикрет страшно много си пасват като партньори!Просто си личи че са  един за друг!Разбират се!Страхотно  биха си живели ако я нямаше  оная дърта проклета бабичка Джеврие!Жалко че Тахсин и Фикрет се събраха по странно стечение на обстоятелствата- това разбира се няма как да не повлияе на връзката им!Просто не протече по нормалния начин така да се каже.Още повече че и двамата са много сдържани и не разкриват лесно чувствата си.За радост тази взаимопомощ прерастна във взаимно уважение, привличане а после и обич

Лека нощ!Радвам се че ви е харесала темичката Hug

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 01:48 от АЛИ РЪЗА

# 9
 • Майничка
 • Мнения: 6 665
Прекрасно оформление!
Анкетата също е много добре формулирана. Още един глас за Тахсин и Фикрет.

# 10
 • Мнения: 7 110
Добро утро.
Да ви  е сладко.

Страхотно оформление на темата. Благодаря на всички, които са го направили. Heart Eyes
Гласувах за Фикрет и Тахсин.
Според мен Неджля още обича Оуз, но тяхната любов е по-скоро невъзможна.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 07:38 от Snejkata

# 11
 • Мнения: 1 296
скок и аз, колко бързо изписахме предишната тема, и тази е изпипана - браво  bouquet
в анкетата - гласувах за Неджля и Джем, мисля, че всеки, макар и сгрешил има право на поправяне на грешките и на щастие

# 12
 • Мнения: 106
Благодарности за прекрасната тема  bouquet
Гласувах така:
Ахмет и Нехир - никога не е късно.

# 13
 • София
 • Мнения: 311
 Peace

# 14
 • Мнения: 2 902
soya-fen

Страхотно оформление! Благодарности!  Hug

Много ми е трудно да избера една опция от анкетата. В различни периоди от живота, човек възприема любовта по различен начин, но винаги е едно приятно, неописуемо чувство. Гласувах за Таксим и Фикрет, защото там всичко тръгна от нищото - нямаше планове, амбиции, задни мисли. Просто оставиха нещата да се случват.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт