Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BG

Мнения: 614
Момичета, в петък имам рожден ден  dance и искам да впечатля гостите си(както всяка домакиня), моля ви дайте ми интересни идеи за менюто. Благодаря ви предварително  Very Happy
Цитирай
аз не съм кой знае каква фурия в кухнята, ама да се включа и аз...
зависи колко гости ще имаш, ако са повече наблегни на предястията - солена торта, всякакви хапки, от бутер тесто могат да станат интересни, хапки със синьо сирене и плод, ананас например от консерва... няколко вида салати и си готова, иди във виртуалната готварска книга пълна е с невероятни рецепти на можещите дами от клуба...
аз вече пробвах няколко рецепти, невероятни са...
благородно завиждам на жените, които имат въображение и им спори готвенето....
весело изкарване
Цитирай

София

Мнения: 750
ще те посъветвам да заложиш на вече многократно изпитани от теб рецепти. В такъв момент не е удачно да залагаш на нещо, което не си правила поне веднъж, независимо колко опитни готвачи, на които имаш доверие ще ти дадат рецептата. Всичко се случва и ако не се получи, ще си навлечеш излишнитревоги и неприятни емоции.

Тържествеността на вечерята идва не само от храната, но и от оформлението на масата. Съчетай вкусните ястия с елегантно сервиране, свещи и цветя и всичко ще е ОК!

Много весело празнуване!
Цитирай


Мнения: 1 629
Спаска те е посъветвала чудесно, наистина не е удачен момента да експериментираш. Ако ти се иска да е нещо ново и имаш време, направи пробно готвене. А инак, и аз съм за повечко и разнообразни  предястия с ефектен изглед. Успех!
Цитирай
давам идея за две лесни и вкусни салати.
1. с карфиол
вземаш една глава и накъсваш розичките на карфиола, да не са супер големи, колкото за една хапка, в една купа към карфиола добавяш малко накълцан на дребно чесън, копър, сол и освкусяваш с олио и оцет. много добре вързи като мезе.
1. саряваш макарони, може от тези с по-шантавите форми да е интересно. като се сварят макароните, го обливаш със студена вода.
в купа към макароните добавяш една кутия майонеза, един буркан грах (на СТОРКО), кисели краставички нарязани на дребо, малко соев сос и чер пипер. Бъркаш.

много са ми любими и двете...

хрумва ми още една идея. БАнички с интересна плънка.
пропорции не знам, всичко е на око, сори.
сваряваш гъби, нарязваш ги.
отделно запърваш кайма, с лук и настърган морков. добавяш гъбите, чер пипер и чубрица.

вземаш готови кори за баница. вземаш 2 пласта и ги навиваш да стане с ширина около половин педя (леле, как го описвам Embarassed) слагаш малко от плънката и завиваш така че плънката да се окаже в средата. Слагаш отгоре парче кашкавал и запичаш във фурната в леко намаслена тавичка, докато кашкавала се запече....
дано си успяла да ме разбереш, за първи път пускам рецепти тук, досега нямах смелост то се вижда защо - не мога да обяснявам hahaha
Цитирай

BG

Мнения: 614
Благодаря ти Деsка-Пеsка >Very Happy< харесаха ми рецептите ти и ще ги приготвя. Обещавам да пиина една водка и за твое здраве Wink
Цитирай

BG

Мнения: 614
Деска, а карфиола варен ли е???
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Една идея за основното ястие:

Вземаш голям гювеч и редиш : Свински пържоли (бут), леко начукани с черен пипер и сол, топено срене (да не е пушено), гъби, пилешки бутчета и най отгоре кърначета или нещо от сорта- с повечко подправки. Вода - съвсем малко ( може и чаша вино) . Всичко това се пече за около 1 час на силна фурна, а след това колкото време имаш на около 150градуса. Аз обикновено го пека цял ден и изключвам фурната преди да сервирам.
 Предимството е, че си заета с готвене не повече от 15мин.
Цитирай
Деска, а карфиола варен ли е???
съвсем сурови Very Happy едни хрупкави, ти казвам, с лек привкус на чесън. мммм - фентъзи, ако имаш добави няколко капки бадемов оцет...
и да не прекалиш с чесъна....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.