«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 люкарник
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора

—офи€

ћнени€: 1 077
ўе продавам апартмент в —офи€ и искам да знам какво тр€бва да направ€ при продажбата, какви документи..
÷итирай

при палмите и алигаторите,FL

ћнени€: 864
—вържи се с нотариус, при който ще изпов€дате сделката той ще ви отговори най добре.ћисл€ че искаха данъчна оценка на апартамента и квитанцийте за платени данъци, но не съм на 100% сигурна.
÷итирай

Outside the Matrix

ћнени€: 1 580
јктуална данъчна оценка; платени данъци; удостоверение за местонахождение; удостоверение за семейно положение на собственика; удостоверение за наследници, ако се налага; удостоверение за тежести върху имота. «а друго не се сещам.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 077
Ѕлагодар€ много, мол€ само да ми кажете и къде се издават
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 561
ƒанъчната оценка се издава след платен данък и такса смет в общината. јко платиш данък до кра€ на 2010 г и оценката важи до тогава. јко платиш за 3, 6, 9 месеца - важи до следващата вноска по данъка. ”достоверение за наследници и за семейно положение - също там. Ќотариални€ акт на имота - предполагам, че си го имаш.
 упувачът на мо€ апарт. преди години реши да се направи на интересен и искаше - документи за строежа на блока. Ѕрокерката го отсвири, че не е наше задължение.
÷итирай


ћнени€: 433
Ќа мен ми поискаха и кадастрална скица, издава се в јгенци€та по кадастър на ул. "ћусала" 1, в ѕавлово (отстрани на високата сграда на Ќјѕ, в малката уличка). јко за конкретни€ район още н€ма одобрен кадастрален план - дава се удостоверение за това. »ма и бърза услуга, 30 лв. за 3 дена, бавната беше за десетина.
ѕовечето услуги имат и бърз вариант с доплащане в 2 или 3-ен размер, зависи от спешността.
ћоже да потр€бват и други документи според особеностите на имота, но това го уточн€ват брокерите или нотариуса, ти н€ма как да го разбереш предварително.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 077
Smile ние май ще го продаваме сами без брокер и затова не са ми €сни нещата
значи повечето неща се издават в общината:
-дан.оценка и удостоверение за наследници и за сем . положение
, тр€бва да се плат€т и данъците

÷итирай

Outside the Matrix

ћнени€: 1 580
» местонахождението е в общината, а удостоверението за тежести - в агенци€та по вписвани€та.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 192
јко жилището е в Ћюлин или ћладост - кадастрална скица.
ƒанъчната оценка тр€бва да включва и мазе, таван, ид. части, ако има такива прилежащи към имота. —ъщо така тр€бва да фигурират и двамата собственици, ако имотът е придобиван по време на брак и не е наследен. ќбръщам внимание на това, тъй като корекци€та отнема 14 дни и отделно още 3 дни за експресно издаване.
јко жилището е старо и е купувано със заем, много веро€тно е ƒ—  да не са вдигнали ипотеката. “€ н€ма никаква обезпечителна стойност, ако не е поднов€вана, но може и да лъсне в удостоверението.
Ќаистина най-добре е да се отиде при конкретни€ нотариус, при който ще се изпов€два сделката, за да си каже той какво иска да види.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора