Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 окт. 2005, 18:40 ч.
  • Преглеждания  3 137  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 4 819
Бих желала да получа съвети как да употребя всичките функции по предназначение на на фурната ми Горение. Инфраред, вентилатори, нагреватели, бла-бла.. То пише в утпъпването кое къде да го сложа и сготвя, обаче пък аз чак толкова много не се впускам в кулинарии, пък и самото утъпване търся где съм затрила...
Ползвате ли всички функции на фурната и при готвенето на какво? Някакви хитрини, нещо си?
Споделе опит, молим!  Blush

Реклама
# 1
  • Мнения: 6 142
И моята е Горене, краставичке Grinning
Има сигурно сто функции, но аз ползвам тези:
- първо завъртане - само лампа - като я чистя Wink
-второ завъртане - нагряване отдолу и отгоре като в конвенционална фурна - като приготвям 99% от храната
- трето завъртане - инфрачервени лъчи отгоре - за сандвичи
- не помня кое поред завъртане - вентилатор с горещ въздух - като готвя по две или три неща едновременно във фурната и за стерилизиране на буркани

чат-пат пускам и другите, но погрешка

(имам упътване, ако искаш, ще ти го пратя по пощата)

# 2
  • Варна
  • Мнения: 4 819
 Crazy Хапке, дай пример колко много работи и какви готвиш наведнъж!?
А бутерки примерно, с коя функция би било функционално да се функционират?!

# 3
  • Мнения: 1 349
Аз се излъгах на няколко пъти и пекох разни тестени чудеса на вентилатор и все ми изсъхват  Embarassed И оттогава само обикновеното печене отгоре и отдолу  Peace Пък за вентилатора и аз знам, че е за печене на нива. Иначе имаше и някакъв фокус вентилатор и температура на мах за самопочистване на фурната, ама не съм го пробвала, че трябва 2 ли 3 часа да гори тва чудо  Rolling Eyes И после като ми дойде сметката за тока   #Sniper Banghead Иначе съм много доволна, че може  да се програмира кога да се включва и колко време да пече. Слагам си сандвичите от вечерта и сутринта са ми топли-топли smile3508 И баница съм пекла така, и разни джвъчки като имам гости, да не се въртя около печката да ми се стопля ракията  Wink

# 4
  • Мнения: 6 142
бутерки бих пекла на конвенционалната функция.
Самопочистването не го пускам по причината, посочена по-горе - по-ми е евтино да напръскам с пяната и да я избърша, отколкото да държа печката пусната 3 часа.
А нивата ги използвам относително рядко - ако ще имаме гости, например. Или по Коледа. Ми каквото ми се налага да готвя в две или три тави. Правя го, ако ми трябва много ядене наведнъж, например месото в едната тава, картофите в другата, нещо такова. Аз повечето ядене го готвя с фолио и отвивам само да хване коричка, та не съм забелязала да имам проблем с изсъхването, ама сигурно е така, щом аномалия има наблюдения.

Много интензивно ползвам часовника на фурната като кухненски "брояч". Не знам как му е точно името на тая функция, ама така си засичам минутите за варене на яйцата, или за сандвичи, че да не ги изгоря - настройвам си там 2 минути, наприме, и то писва. Така и мъжете вкъщи участват в "готвенето"  Grinning

# 5
аз на инфрачервения нагревател, на 3то завъртане, мисля, пека пържолки, стават много бързо....
вчера с пияното пиле пусках вентилатора, защото за него пише да се ползва с големи парчета месо, за да се изпекат отвсякъде. Яд ме е , че няма функция - печене само отдолу, има печене отдолу с вентилатор...

# 6
  • под течащия покрив
  • Мнения: 95
       Искам да попитам как се стерилизират буркани във фурната?

# 7
  • Мнения: 282
И моята и Горение и открих, че има реотан за печене само отдолу - на функцията за почистване - прочетете в книжката.

# 8
  • Мнения: 6 142
       Искам да попитам как се стерилизират буркани във фурната?
Трябва да погледна в книжката, не го помня тоя номер, че го ползвам изкл. рядко.

Моята със сигурност няма функция печене само отдолу. Има такава, но с вентилатор.

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Мойта не е Горение, но аз вентилатора го ползвам само като претоплям нещо.
Може и да се лъжа, ама имам чувството че става по-бързо.
Инфрачервените реотани - за сандвичи и вообще за препичане отгоре.
Готвене - стандартно на горна и долна фурна.
Много неприятно, че на повечето съвременни фурни, няма функция само за горно или долно печене. На мен редовно ми изгарят разни теста отдолу /особено бутерките Wink и разни баници/
Някой да знае някой трик, за да не става така? Аз съм бутнала най-отдолу във фурната, голямата тава, която е в комплекта с печката, но пак няма полза.

# 10
  • Мнения: 1 349
Ами печи на средното ниво, може и температурата да е прекалено висока. Аз последно правих един солен кекс в йена, сложих и капака отгоре и ми се наду страхотно. Стана и мекичък, без твърди кори.

# 11
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176

Много неприятно, че на повечето съвременни фурни, няма функция само за горно или долно печене. На мен редовно ми изгарят разни теста отдолу /особено бутерките Wink и разни баници/
Някой да знае някой трик, за да не става така? Аз съм бутнала най-отдолу във фурната, голямата тава, която е в комплекта с печката, но пак няма полза.
Как да няма бе мила. Моята е Conegliano, но си е чисто Горение и имам само горно или само долно печене.

# 12
  • Мнения: 6 142

Много неприятно, че на повечето съвременни фурни, няма функция само за горно или долно печене. На мен редовно ми изгарят разни теста отдолу /особено бутерките Wink и разни баници/
Някой да знае някой трик, за да не става така? Аз съм бутнала най-отдолу във фурната, голямата тава, която е в комплекта с печката, но пак няма полза.
Как да няма бе мила. Моята е Conegliano, но си е чисто Горение и имам само горно или само долно печене.
Ами твоята сигурно има  Grinning, ама моята е вече петгодишна и със сигурност няма. Има поне пет вида вентилатори, но не и това Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт