Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2005, 10:03 ч.

За юфката???

  • 5 563
  • 10
  •   1
Отговори
  • Den Haag
  • Мнения: 1 423
Здравейте, искам да ви питам правите ли си за закуска юфка и как я приготвяте, много ми се дояде, но за жалост не си спомням моята баба как я правеше, като бях малка Embarassed. Предварително ви благодаря Heart Eyes.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 3 210
Не знам на кое казваш юфка. Аз правя 2 вида, домашна юфка (представлява нещо като натрошени кори за баница) и тип макорони. И двата вида, слагам да заври вода с малко сол и олио, като заври, пускам да се вари юфката. После прецеждам и слагам масло и сирене на око, винаги по много. Да се задуши 5-10мин. в тенджераата под капак и готово. Има и друг вариант с прясно мляко и захар, но то е най-вече за кускус. Моите не го ядат.

# 2
  • Den Haag
  • Мнения: 1 423
Не знам на кое казваш юфка. Аз правя 2 вида, домашна юфка (представлява нещо като натрошени кори за баница) и тип макорони. И двата вида, слагам да заври вода с малко сол и олио, като заври, пускам да се вари юфката. После прецеждам и слагам масло и сирене на око, винаги по много. Да се задуши 5-10мин. в тенджераата под капак и готово. Има и друг вариант с прясно мляко и захар, но то е най-вече за кускус. Моите не го ядат.
Става въпрос за тази натрошените кори от баница, благодаря ти за рецептата, а колко горе долу трябва да ври ?

# 3
аз слагам юфката във вряща вода (ама малко вода) и когато водата поизври добавям прясно мляко, защото ако първо сложа млякото, то като ври 10ина минути и загаря, после така с млякото изспивам в чиния и слагам захар и сирене и малко масълце. Ври около 10-12 мин.
много обичам. Правя го и с макарони...

# 4
  • Den Haag
  • Мнения: 1 423
аз слагам юфката във вряща вода (ама малко вода) и когато водата поизври добавям прясно мляко, защото ако първо сложа млякото, то като ври 10ина минути и загаря, после така с млякото изспивам в чиния и слагам захар и сирене и малко масълце. Ври около 10-12 мин.
много обичам. Правя го и с макарони...
Благодаря ти ще я пробвам.  bouquet

# 5
  • Мнения: 1 348
Аз пък я приготвям както се прави попара - натрошено сирене, масло, юфка и поливам с вряла вода. Захлупвам и след 5-6 мин е готова. Не варя.

# 6
  • Мнения: 1 412
Аз пък се сетих за една рецепта за макарони, не много едри - сваряват се в подсолена вода, отделно 20-30 парченца сурови се запържват в олио и се добавят при отцедените сварени макарони. Добавя се сирене или захар на вкус.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 3 210
Става въпрос за тази натрошените кори от баница, благодаря ти за рецептата, а колко горе долу трябва да ври ?

не повече от 3-4мин.

# 8
  • Мнения: 13 929
Аз пък юфката я правя само на
                   МЛЕЧНА БАНИЦА
Изсипва се 1 пакет юфка в тавата, отгоре се нареждат парченца масло(около 1 пакет, но може и половин) и се запича на 200 градуса, като се разбърква от време на време, докато порозовее. В това време се разбиват 4 яйца с 1(1 и 1/2) ч.ч. захар, прибавят се 1-2 ванилии и 1 л прясно мляко. С тази смес се залива юфката и се оставя да престои и поеме около 1 час. После се пече в сгорещена фурна. След изпичането се вади, оставя се да поизстине и се реже на парчета.
Да ви е сладко!  chef

# 9
  • София
  • Мнения: 3 537
Домашна юфка,много я обичаме.Баща ми я меси,и аз мога но нещо не ми се занимава ,а и с това дете Mr. Green
Значи във вряща подсолена вода слагам юфката да се свари.Ката се свари добавям масло и това е.После отделно всеки си я подправя с каквото иска,щото аз я ям само със сирене,а мъжа ми и слага и захар.Та така
Става и вкусно на млечна баница,точно така както ти е казала вече Как`Сийка
Изсипва се 1 пакет юфка в тавата, отгоре се нареждат парченца масло(около 1 пакет, но може и половин) и се запича на 200 градуса, като се разбърква от време на време, докато порозовее. В това време се разбиват 4 яйца с 1(1 и 1/2) ч.ч. захар, прибавят се 1-2 ванилии и 1 л прясно мляко. С тази смес се залива юфката и се оставя да престои и поеме около 1 час. После се пече в сгорещена фурна. След изпичането се вади, оставя се да поизстине и се реже на парчета.
Да ви е сладко!  chef
newsm10 newsm53

# 10
  • Мнения: 772
Домашна юфка,много я обичаме.Баща ми я меси,и аз мога но нещо не ми се занимава ,а и с това дете Mr. Green
Значи във вряща подсолена вода слагам юфката да се свари.Ката се свари добавям масло и това е.После отделно всеки си я подправя с каквото иска,щото аз я ям само със сирене,а мъжа ми и слага и захар.Та така
Става и вкусно на млечна баница,точно така както ти е казала вече Как`Сийка
Изсипва се 1 пакет юфка в тавата, отгоре се нареждат парченца масло(около 1 пакет, но може и половин) и се запича на 200 градуса, като се разбърква от време на време, докато порозовее. В това време се разбиват 4 яйца с 1(1 и 1/2) ч.ч. захар, прибавят се 1-2 ванилии и 1 л прясно мляко. С тази смес се залива юфката и се оставя да престои и поеме около 1 час. После се пече в сгорещена фурна. След изпичането се вади, оставя се да поизстине и се реже на парчета.
Да ви е сладко!  chef
newsm10 newsm53


Домашно приготвената юфка няма нищо с тази по магазините.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт