Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 окт. 2005, 10:07 ч.

Локсации

 • 674
 • 10
 •   1
Отговори
 • Радомир
 • Мнения: 25
Здравейте мами,
Наскоро една позната, която има бебе на 6м. ми каза че е препоръчително да отведа Миро на ортопед  в Горна баня за профилактичен преглед за локсации. Искам да попитам дали някоя мама знае реда за това там?

# 1
 • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
 • Мнения: 969
Здравей!
Аз все още съм кандидат мама бременилка, но мисля, че поне телефоните ще ти свършат работа. Имаше преди и сайт, но нещо не го намерих.
За профилактичният преглед е много важно да се направи и е хубаво, че поне някой ти е споменал. В момента всички педиатри би трябвало да изпращат за такъв преглед, но както обикновенно се правят на разсеяни или просто смятат, че са специалисти по всичко. Аз страдам от това заболяване и ти гарантирам, че в началото много трудно се хваща от неспециалист, а после когато е вече видимо е направо кошмар борбата с него..../на никого не пожелавам това, което е изтърпяла майка ми с мен в тази болница/

Специализираната болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев” - университетска

Адрес: София Горна Баня бул."Никола Петков" № 56 п.код 1614
Управител: д-р Евгений Медникаров д.м.
Има договор с НЗОК.
Телефон: 02/9554310 02/5684274 факс: 02/9555312

# 2
 • София , Младост 1
 • Мнения: 257
да..ние ходихме на 5-ия месец...оба4е не в горна баня , а в медицинска академия при д-р ДРАГАНОВ..препоръ4аха ни го и е много добър..записва се предварително 4ас по тел. , а не като отиде6 и да висиш с 4асове...първо ни дръпна една лекция около 10 мин. . ,след това прегледа бебо на ехограф , показа ни няколко упражнения за укрепване на мускулатурата на кра4етата..

направление за ортопед трябва да си поискаш от педиатъра и то важи 1 месец...

# 3
Ето координатите на Д-р Драганов http://911.bg/a2/firm.asp?id=3107   Препоръчвам ти го Grinning

# 4
 • София
 • Мнения: 145
Аз лично не ти препоръчвам д-р Драганов!

Ужасно съм недоволна от него!
Искара детето ми с луксация!
Все пак имах достатъчно акъл да отида при специалистите в Горна баня за още едно мнение!
И двамата доктори, при които отидохме за консултация казаха, че дъщеря ми е абсолютно здрава! когато им казах, че идвам от Драганов само се спогледаха и се засмяха! Стана ми ясно какво мнение имат за него!
Между другото въпросният доктор ни се беше разгневил, защото малко закъсняхме за прегледа, поради задръстването в дъждовния ден! развика се как така си водим детето чак в ТРЕТИЯ месец!
Изкара ни болни и ни препоръча някакви ортопедични гащи от точно определена аптека .... и разбира се пак да отидем, но без направление, а да си платим таксата!
Не се заяждам! Само споделям как беше при нас!
Все пак най-добрите специалисти са в горна баня!
Там се работи и със здравна каса!
нищо не губиш, само ще спечелиш!
Успех!

# 5
 • Някъде там...
 • Мнения: 5 784
Нашето педи ни даде направление за ортопед още на първата консултация, когато бебка беше на 1 месец. Тогава тя ми обясни, че такъв преглед бил задължителен, но някои лекари си правят оглушки. Ние ходихме при един лекар, чието име не си спомням за съжаление, но работи във ВМА в поликлиниката и има договор със здравната каса. Искам да кажа, че този преглед го плаща здравната каса.

# 6
 • Мнения: 1 250
Сега да си кажа мойта песничка.

Дъщеря ми се роди с луксация и нямаше никакво съмнение за това, защото човек с нормални стави не може да си сложи петата на корема.

Имах избор - Горна Баня или д-р Драганов, който приемаше в св Панталеймон, до МА. Детето беше на 2дена - отидох при д-р Драганов, за да не го разхождам от единия до другия край на София.

Значи дисплазията има много степени, като крайната е луксация - чисто изкълчване. Ако е вродена, до 3тия месец крачето ще се е скъсило и завъртяло навън от мускулите и сухожилията. Ако в последствие е получена, предполагам, че болките са големи и детето ти ще да е поревало доста в момента на луксиране (изкълчване). По слабите степени на дисплазия са или плитка става или широка (леглото в таза е по-широко от главичката на бедрената кост). ВЕроятно има и други.

Д-р Драганов ни правеше ехография и редовно ни даваше разпечатка - пазя си ги в къщи. Като стана на 2 години отидох в Горна Баня, защото съм чела, че трябва да се направи контролна снимка, въпреки убеждението от Драганов че ставите вече са чудесни. В Горна Баня ми се развикаха, че съм ходила при Драганов и че не е възможно само за 3 месеца да се излекува вродена луксация и че на детето му няма нищо. Думите му бяха "вие знаете ли как изглежда вродената луксация". Ами знам - ставните връзки бяха толкова разтегнати, че крачето дори висеше 5см по-дълго от другото, една сестра в родилния дом ме пита "имате ли куци в рода си". Педиатърката ни изглеждаше притеснена като видя бебето. Но в Горна Баня отидох с направление и ми отговориха, че САМО ПРЕГЛЕДА е безплатен, а ехографа или снимката трябва да платя отделно. Само погледна снимката, нищо не измери. Но това ми стигаше да се успокоя, че всичко е наред.

За всеки случай като стана на 4 години отидох със снимката при д-р Алексиев. Погледна снимката, измери ъглите и ми обясни, че ставите са много добре (дащото имаше и луксираща се става на другото краче от раждането).

Изчела съм методическото указание за ранна диагностика на исплазията, също и напътствията от проф. Владимиров, за важонстта на ранното откривате, и за "златната седмица" - първата след раждането.

НЕ мога да кажа че никой от тези, при които сме ходили не разбира, но има голямо съперничество между д-р Драганов и Горна Баня.

# 7
 • София , Младост 1
 • Мнения: 257
НЕ мога да кажа че никой от тези, при които сме ходили не разбира, но има голямо съперничество между д-р Драганов и Горна Баня.
аз съм ходила при д-р драганов, защото много хора ми го препоръ4аха...останах доволна... рядко някой лекар ми е отделял такова внимание- на мене и на бебето ми...има договор със здравната каса ,което е голям плюс..и ехографа НЕ се заплаща, както някой е написал за горна баня...

# 8
 • софия
 • Мнения: 7 282
много съм доволна от д-р Евтимов от Горна баня. Преглежда с направление или срещу заплащане, който иска координати, да ми пише на ЛС.
Препоръчително е прегледът-ехо на тазобедрените стави да стане колкото е възможно по-рано-най-добре още 1 мес. Джи-пи то е длъжно да даде талон!, особено на деца с повишен риск-фамилно обременени, родени със секцио, особено момиченца, преждевременно родени и другите за съжаление не помня.

# 9
 • sofia
 • Мнения: 5 140
 newsm10 за д-р Ефтимов от Горна Баня

# 10
 • София
 • Мнения: 118
На нас не ни дадоха направление казаха ми че се плащало за да ти обърнат внимание JP-то ни препоръча др. В. Алексов в Горна баня за ехо на тазобедрените стави.Та сега ще се обаждам да си запиша час.

       сл. тел. 02/5684347
        GSM:0889/238190

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт