«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора

там н€къде

ћнени€: 320
¬ъпроса ми е породен от това, че вчера една колежка идва на работа след отпуска и нали знаете почваме да говорим ко€ къде била и какво е €ла и какво е сготвила и т.н. та т€ казва, че била €ла "“орта јгнес" и съответно ние /аз и още две колежки/ € гледаме с учудване понеже нито една от нас не бе чувала за тази торта, а т€ още по-учудена пита как така не само че не сме €ли, ами не сме и чували за тази торта, ко€то била стршно вкусна и т.н. и т.н.  иии срам, срам гол€м срам Blush и аз веднага реших да се образовам и питам чичко √угъл за тази торта, но излиза като сладкиш, а не торта, н€къде е јгнес, другаде јгнеса, та това сега € кажете вие торта ли е сладкиш ли е, јгнес ли е или јгнеса?
ƒавайте мнени€, рецепти, снимки, всичко за да не се излагаме друг път  Rolling Eyes

PP: —амо в един сайт на н€каква сладкщарница излезе снимка на торта јгнес, но за съжаление н€ма рецепта  Crossing Arms
÷итирай


ћнени€: 7 462
¬ руски сайтове съм срещала торта јгнес, с повече блатове, много добре и много вкусно изглеждаща, май беше наречена на н€каква жена. ўе потърс€, ако € намер€, ще сложа линк.

≈то тук € има.

ј ето и снимки, оказа се, че е немско изобретение. Peace




“ази първата е с целувчени блатове с €дки и мока крем, а за другите пише, че са от орехова основа, бисквитени блатове, целувчени и маслен крем с мока-нотка. Ќе знам дали точно това е хапвала тво€та позната, но ако е това, да дава рецептата. Peace bouquet
« ѕоследна редакци€: вт, 11 май 2010, 23:31 от labrex »
÷итирай

UK

ћнени€: 1 245
јз го знам като јгнес, за първи път чувам за торта јгнес(а). ѕрав€ го по рецептата на …оана, мо€та е едно към едно с нейната, но € знам от майка ми:
http://www.kulinarno-joana.com/2010/04/agnesi/
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 389
јз си ги знам и обичам от детството като агнески! ѕак са на ромбчета, но ми се струва, че са по-скоро сладки, отколкото сладкиш, по-тънички са, по-различни..
—коро даже се б€х сетила за т€х и мислех да искам рецепта от майка ми, че не съм €ла от много години. ѕо-късно ще € попитам и ще постна рецептата, за да сравним, но определено ще пробвам и другите варианти като сладкиш.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 405
јз го знам като јгнес, за първи път чувам за торта јгнес(а). ѕрав€ го по рецептата на …оана, мо€та е едно към едно с нейната, но € знам от майка ми:
http://www.kulinarno-joana.com/2010/04/agnesi/


“ака го прав€ и аз.ћнооого вкусен сладкиш.ќт дете не мога да му се на€м.

 newsm78 иииии,как не се сетих .ƒругата седмица за бала на детето мога да го направ€,и без това се прави предварително. chef
÷итирай

там н€къде

ћнени€: 320
Ћабрекс, тортичките на снимките изглеждат страхотно, но ако можеш и да преведеш рецептите цена н€ма да имаш  Peace
Ljoli, колежката каза, че е јгнес, а не јгнеса и обеща утре да ми даде рецептата, така че ще сравним с твойта  Peace
—иси, питай и ти майка си за рецептата  Hug
ri4ko, прави се предварително, за да попи€т блатовете ли  newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 389
≈то агнеските на майка ми:
4 €йца (отдел€т се жълтъци от белтъци)
200 гр. масло
10 с.л. смлени орехи
9 с.л. брашно
8 с.л. пудра захар за жълтъците
4 с.л. пудра захар за маслото
4 с.л. кристална захар за белтъците
2 ванилии
кора от лимон

4-те белтъка се разбиват 4 с.л. захар на сн€г. ¬ друг съд се разбива маслото с 4 с.л. пудра захар до побел€ване, прибав€ се брашното, орехите, ванили€та, кората лимон.  ъм сместа се прибав€т постепенно и разбитите белтъци.  ѕече се тънък блат, след като изстине се покрива с крем от 4 жълтъка и 8 с.л. пудра захар. ’убаво е да посто€т поне н€колко часа преди консумаци€, а най-добре на следващи€ ден.
“ези дни ще направ€.
÷итирай


ћнени€: 1 389
—иси, и майка ми ги прави като сладки и все съм си мислела, че са сладки, а не сладкиш  Laughing  рецептата е същата, само и отгоре им ръси орехи.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 405
јлекс,нищо не попива в блатовете.ѕросто заливката е от жълтъци-сурови разбити с пудра захар.“а те тр€бва да стегнат ,нещо като коричка.јко те интересува мога като пропорции да ти прат€ мо€та рецепта.Ќаистина гарантирам мноооого вкусен сладкиш.ƒори децата все им е малко като прав€ и веднъж малки€ ми каза,че като се ожени ще кара всеки ден жена му да прави такъв и ще €де по една тава на ден. 35 35 35  —амо,че говорим варианта сладкиш.“орта не съм правила,но не е лоша иде€ да направ€ стига да знам какъв е крема между блатовете.
÷итирай


ћнени€: 93
Toчно преди около 2 седмици правих агнеси (аз така ги знам или сладкиш агнес). ѕонеже рецептата ко€то имам е с 6 €йца - аз ги правих по рецептата на «вездев с 4 €йца ( б€ха ми кът) и стана много добре chef Mr. Green «а торта с такова име май не съм чувала - ще ми е интересно да € опитам Wink
÷итирай

там н€къде

ћнени€: 320

............ƒори децата все им е малко като прав€ и веднъж малки€ ми каза,че като се ожени ще кара всеки ден жена му да прави такъв и ще €де по една тава на ден. 35 35 35  .....
–азсм€ ме наистина, гол€м сладур   35 35 35
Ќ€ма да е лошо да напишеш и твойта рецепта, за да сравним  Peace

arkady, рецептата на «вездев и понеже е придружена със снимки изглежда много добре, само едно ме притесн€ва тези сурови жълтъци ааа н€ма ли н€каква опасност или н€ма страшно понеже пише, че се изсушава във фурната, загр€та на 50-60 градуса, за 10 мин  newsm78
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 405
јз € прав€ така:
1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч.ситно смлени орехи
1 ч.ч. захар кристал
2 ванилии
2 п.краве масло
4 €йца
200гр. брашно
–азбивам маслото със кристалната захар до побел€ване-като кремче,добав€м  1 ванили€ и орехите.ѕосле като бъркам леко добав€м разбитите на п€на белтъци и накра€ брашното.ѕека блата в намазана с олио и набрашнена тава   до златисто. ато изстине съвсем, заливам с разбитите жълтъци с пудра захар и другата ванили€. ато жълтъците разбивам с миксер на висока скорост.—тава много гъст крем. ато намажа остав€м 24 часа н€къде скрито,че......едвам изтрайвам и аз.«а тези които не са правили агнеса-не се притесн€вайте от жълтъка.» между другото не суша във фурна.≈,да ви е сладко. chef
÷итирай


ћнени€: 93
alex_og97 - н€ма  за какво да се притесн€ваш Cool ѕо рецептата на «вездев със сушенето всичко е ок, но и при рецептата от баба ми без сушене пак всичко е ок - става страхотно Wink —ега като се замисл€ май баба малко ги остав€ше да престо€т( но не съм много сигурна защо или просто не ни е давала веднага да ги унищожим Blush)
÷итирай


ћнени€: 1 312
ћоже ли маслото да се замести с олио, понеже паз€ безмлечна диета?
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 513
ћоже ли маслото да се замести с олио, понеже паз€ безмлечна диета?

—ложи маргарин, пак е растителен, но мирише на масло  Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора