Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
705-719 от 733 отговора

в дядовата ръкавичка

Мнения: 612
Estell- заповядай рецептата на nordina - http://nanita-nordina.blogspot.com/2009/06/blog-post_3770.html  Много са вкусни картофките .  Love

пеп- 4о- благодаря ти  Hug при теб , както винаги всичко изглежда страшно апетитно.... chef  bouquet .

Венета- чуден кекс .  Love
Цитирай

На небето

Мнения: 5 465
Estell- заповядай рецептата на nordina - http://nanita-nordina.blogspot.com/2009/06/blog-post_3770.html  Много са вкусни картофките .  Love

пеп- 4о- благодаря ти  Hug при теб , както винаги всичко изглежда страшно апетитно.... chef   :bouquet: .

Венета- чуден кекс .  Love

Благодаря, интересно имам тази рецепта, но картофите не изглеждаха така на снимката.  newsm78 Благодаря, явно има само 1 вид гръцки картофи, но са ужасно вкусни.
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 185
ЕЕЕЕЕЕЕЕ, ама не така, вие само знаете да съблазнявате, а ние със слабите ангели....  #Crazy  ooooh!  Wink

И както винаги на първа линия пак Пеп-4о, Венета, Пепика, bliznacite2004 ,ilrai78 ,asyalein....   Hug

ябълково охлювче, но с бутер тесто   по рецепта на Лабрекс. За теб една голяма  Hug и  Love

          

Моля за извинение, но качеството на моите снимки е на светлинни години от вашето, но пък вкуса на охлювчето е превъзходен.

Още веднъж голямо благодаря от името на цялата фамилия за Лабрекс. Твоите рецепти са напълно по наш вкус и няма такава до сега, която да не ни е харесала. Много целувки
!!!! newsm51    smile3525

Успешна седмица на всички!    Laughing
Цитирай

от точка К до точка С и обратно

Мнения: 76
Добър ден и от мен!
Момичета, страхотни сте! Благодарение на вас тук е толкова уютно, приятно и вкусно! Истински развъдник на кулинарни идеи сте! За всички по един голям  bouquet!
И аз като много от вас бях изкушена от сладкиша на ilrai78. И се поддадох на изкушението - наистина е страхотен и с прекрасен вкус! Пекох във форма с 26см., стана дебеличък, черешките ми не потънаха и в средата не се изпече много добре. Но изглеждаше толкова апетитно, че фамилията си изрязваше открая неравни парчета и се наслаждаваше. Та ще помоля ilrai78 да сподели в каква форма пече сладкиша и на какви градуси, защото допускам, че грешката може и от печенето да е, а в рецептата това не е споменато! Благодаря предварително!
 Извинете ме за многословието, сега по същество:
Салатата по рецепта на Звездев                  Панирано пилешко филе със сусам          



Сладкиша на ilrai78                                                                            кекса в микровълнова
                                                                                             (забъркан от страх да не останат без десерт)

 

Момичета, смених монитора и снимките ми се струват доста ярки и вие ли ги виждате така?
Цитирай

сред люляците

Мнения: 658
Гуинет ,пекох на 180*. Не смятам, че ти се е получил дебел. Моя беше  по-дебел от твоя. 26 см форма е добре. Аз в случая го пекох в две малки продълговати форми. А моите череши потънаха на дъното, пък аз исках да са по средата някъде...
Съжалявам, че не се е получил... Sad
Цитирай

София

Мнения: 2 173
  Снимките са разкошни!А в какво печете в микровълновата? И на кое?
Цитирай

от точка К до точка С и обратно

Мнения: 76
ilrai78, не съжалявай - изяден е вече! Laughing А аз със сигурност пак ще го направя, защото е много вкусен! Peace Благодаря ти за бързия отговор!  :bouquet:
 Тайна,  благодаря за отзива - моята микровълнова е 700W. Пекох кекса в намазана силиконова форма 10мин. на максимална степен. За две седмици трети път го правя вече  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 173
ilrai78, не съжалявай - изяден е вече! Laughing А аз със сигурност пак ще го направя, защото е много вкусен! Peace Благодаря ти за бързия отговор!  :bouquet:
 Тайна,  благодаря за отзива - моята микровълнова е 700W. Пекох кекса в намазана силиконова форма 10мин. на максимална степен. За две седмици трети път го правя вече  Peace
 Ще трябва да се пробвам, но първо с нещо малко, че нямам силиконова форма за кекс! Дали да не пробвам с мъфини?Ама аз защо, все си мисля,че тестото ще си остане сурово? Гуинет, твоя кекс по коя рецепта е правен?
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 185
Ще трябва да се пробвам, но първо с нещо малко, че нямам силиконова форма за кекс! Дали да не пробвам с мъфини?Ама аз защо, все си мисля,че тестото ще си остане сурово? Гуинет, твоя кекс по коя рецепта е правен?

  Моля за извинение, че се намесвам, тъй като въпроса е към Гуинет, но аз пека в иенска тенджера с диаметър 20 см и височина 8 см., моята МВ е 800W и пека 8 мин., след сухата клечка оставям около 5 минути вътре в МВ при полуотворена вратичка.
 
Когато правя като кекс в  средата слагам чаша с вода пълна до половината. Това го пише в рецептата на Лабрекс.

Правила съм без чаша в средата по рецепта на Наталина и ползвах като блатове, след като  срязах на три,  за тортичка с плодове и сметана, след като сиропирах за да не сухо. А миналия ден "Маковия за 6 минути" на Лабрекс, но по тази рецепта като кекс с чаша в средата и залях с шоколад.

Лабрекс има и рецепта за малки кексчета пак в МВ., но тях не съм пробвала още. Иначе редовно правя кекс в чаша за 3 минути в МВ.

За лятото предпочитам леки и бързи сладкиши, с които да имровизирам в момента, както и различни кремчета с плодове, като този на Nya.

Успех Тайна ! Laughing И да покажеш.
Цитирай

София

Мнения: 2 173
   Тутулина, благодаря за подробните обяснения! Аз, както винаги, всички наопъки, аз на терсене - и йените ми са елипсовидни и не се събират в микрото. Сега ще поразгледам, какво може да стане за микровълновата.
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 185
   Тутулина, благодаря за подробните обяснения! Аз, както винаги, всички наопъки, аз на терсене - и йените ми са елипсовидни и не се събират в микрото. Сега ще поразгледам, какво може да стане за микровълновата.

 Тайна, може да пробваш с някоя купа от дебело стъкло, но не си спомням как се проверяваше дали е термоустойчива в МВ  newsm78. Дано някой да даде пояснение... Wink
Може и купа от термоустойчива пластмаса да се ползва.
Цитирай


Мнения: 370
Аууу, заинтригувахте ме с тези кексчета в микровълнова! А дали има тема с рецепти за такива! Предварително се извинявам за мързела ми , но ако почна да се ровя в темите, ще искам да наготвя един  милион неща и ... разбрахте ме  Blush

Междудругото само да кажа, вчера направих онези гръцки картофки, за рецептата на които сърдечно благодаря!  bouquet Станаха супер вкусни, но не успях да снимам, че гладът беше на първо на място  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 82
Гуинет,  и снимките и всичко ,което си приготвила е прекрасно.Аз когато пека такъв плодов сладкиш и не искам плода да падне долу ,набрашнявам ...вишните например.
Цитирай

София

Мнения: 2 173
   ooooh! Опитах, в една силиконова форма кученце. Ама това не е за мен. Едно,че фурната ми е малка, второ формата влиза плътно  от край до край и не се върти, трето на места се изпече, на места остана сурово.Допекох го във фурната, но пък не ми се отлепи от формата. Embarassed Ще си карам по бавния начин. Hug Ето нещо като нищо!Но за ядене става, нищо,че е без вид. hahaha 35

http://media.snimka.bg/6370/018995491.jpg
« Последна редакция: пн, 31 май 2010, 14:32 от Тайна »
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 185
Аууу, заинтригувахте ме с тези кексчета в микровълнова! А дали има тема с рецепти за такива! Предварително се извинявам за мързела ми , но ако почна да се ровя в темите, ще искам да наготвя един  милион неща и ... разбрахте ме  Blush

Kölsches Mädel ,

това е на Наталина  

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg501.html#msg501

а това на Лабрекс

 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241916.195  пост 207 и 209
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
705-719 от 733 отговора