Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 287
Вчера отивам аз в месарския магазин от където винаги пазарим месо и се познаваме с двете очарователни месарки - майка и дъщеря. След като разбраха, че нямам точна концепция какво да сготвя вечерта ми предложиха рецепта за "Капитански пържоли" - ето как ги направих:

ПРОДУКТИ:

5 пържоли ( аз изпозвах 3 вратни-за мъжовете и 2 котлетни за мен Wink )
кисели краставички (4-5 броя)
морков (1-2 броя)
гъби ( около 300-400 грама)
бяло вино ( 2 водни чаши)
лук ( 1-2 по-големи глави)
олио
подправки за месото
галета

В тавичка се нареждат овкусените пържоли по ваш вкус.
Аз лично им сложих по-стандартни подправки - сол, чубрица, чимен, черен пипер и малко шарена сол
Върху всяка пържолка нарязани на шайбички - краставичка и морков.
После гъбките и лук нарязан на шайби.
Отгоре капвате малко олио.
Сипвате виното и покривате хубаво с алуминиево фолио.
Печете докато всичко хубаво се задуши докато почти остане само на мазнина.
Отвивате от фолиото
Минутки преди да е готово поръсвате с галета.

за гарнитура аз приложих картофена салата със зелен лук.

Да ви е сладко!
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
 eat  мечтая си тайно да съм ПУФчо
Цитирай

In transit

Мнения: 1 667
Как ме улесни за довечера Wink
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Аз ги направих днес и мога да кажа че бяха направо супер smile3521
Само че аз нямах кисели краставички,гъбки и моркови,но пак стана вкусно.Сложих малко пиперки нарязани на шайби.
А морковите сурови ли се слагат?











 
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Аз тъкмо си преписах рецептата да ги направя тая ве4ер. И на мен ми беше интересно дали да сложа гъбите и морковите сурови.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Сетих се,а дали може месото да е пилешко,вместо свинско?
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Гвендолин, благодаря за 4удесната рецепта! Направих ги тази ве4ер, само 4е микс - телешко и свинско. Много вкусно, бързо и лесно.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Е Ди с сурови моркови и гъби ли стана?
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Сурови моркови и гъби и малко понамалих виното. Наистина много хубави станаха - опитай!
Цитирай

USA

Мнения: 179
ПРОДУКТИ:

5 пържоли ( аз изпозвах 3 вратни-за мъжовете и 2 котлетни за мен Wink )
кисели краставички (4-5 броя)
морков (1-2 броя)
гъби ( около 300-400 грама)
бяло вино ( 2 водни чаши)
лук ( 1-2 по-големи глави)
олио
подправки за месото
галета

В тавичка се нареждат овкусените пържоли по ваш вкус.
Аз лично им сложих по-стандартни подправки - сол, чубрица, чимен, черен пипер и малко шарена сол
Върху всяка пържолка нарязани на шайбички - краставичка и морков.
После гъбките и лук нарязан на шайби.
Отгоре капвате малко олио.
Сипвате виното и покривате хубаво с алуминиево фолио.
Печете докато всичко хубаво се задуши докато почти остане само на мазнина.
Отвивате от фолиото
Минутки преди да е готово поръсвате с галета.

за гарнитура аз приложих картофена салата със зелен лук.

Да ви е сладко!

Определено интересна рецепта, преписах си я . Само би ли казала каква е целта на галетата ?
Мерси !
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Извинете за закъснелия ми отговор:

Морковите и гъбките са сурови, както и лука Smile

Целта е месото хубаво да се покрие със зеленчуците и да се задуши под тях Smile

За виното - аз сложих една водна чаша, но като махнах фолиото почти всичкта течност се беше изпарила и добавих още една чаша бяло винце докато се запичаше открито ястието.

Галетата да си призная идея нямам каква точно и е целта - може би да обере мазното... незнам,

но стават наистина вкусни - радвам се, че са ви харесали.

Месото няма да има проблем да е всякакво според мен - и пилешко и телешко и свинско - дори си мисля, че един микс от всички меса не би бил лош Smile

Написах ви рецептата така както ми я казаха на мен - всякакви вариации са добре дошли разбира се Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
 Sick Лелей, що не прочетох по-рано това великолепие? Вчера, в това топлото, мъж ми тръгнал да пече вратни пържоли на скарата, нямаше грам вятър, а скарата му се надяваше на комин, който не теглеше пушек и тъй цялата къща се вмириса на гостилница...  Crazy
Гвен, вкуснотията ти ще приготвя скоро, благодаря!
Цитирай

Ямбол

Мнения: 224
Само като я прочетох и реших, че това е моята рецепта за пържолки!!!Незнам някога дали ви се е случвало да търсите някаква рецепта - и вие да не знаете точно каква, и като видите нещо и да разберете че това е"тя". Точно каквото търсех - сега ги оставих малкичко да се наквасят във винцето и ги мушкам във фурната. А да ми каже някой, който ги е правил колко време долу-горе се пекат?Виждам че темичката е пусната преди доста време  ,но дано някой който ги е правил да я види и да ми каже:(. По принцип знам за печено месо-на бавно около 3-4 часа-но след като има фолио предполагам че няма да му пречи и по-силна фурна(хем да станат по-бързо де).Няма да ви казвам какво е станало,защото съм сигурна че ще са префектни:) Благoдаря Gvendolin !!!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Тея,

аз лично ги пекох на силна фурна (около 200 градуса) с включен вентилатор за около час. После след махането на фолиото около 20 мин.

Това печене по 3-4 и повече часа е за цели парчета меса, за пържолите не е нужно толкова дълго печене Smile
Радвам се, че рецептата ти е харесала Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Гвен, вчера ги готвих за обяд, обаче забравих гъбите. Ама такиви вкусни станаха, безобразно вкусни и красиви даже с тия красатвици и моркови отгоре. Чудеса!
Мая си облиза пръстите!  Crazy
Пекох  ги с фолио към 50 минути, после към 15 открити, докато хванат загар. Вълшебни!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.