Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 621
мами може ли да ми кажете как  се прави?
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Житото се залива с вода,захлупва се с капак и се оставя през нощта да попие водата(става и без това накисване Smile).Вари се на умерен огън,като пропорцията е 1:3...да има около 5-6см вода над житото.Житото е готово,когато зърната се пукнат.След това се измива на течаща студена вода и се оставя върху тензух или дом.кърпа да изсъхне за около 30мин.Ако житото е варено без преди това да е киснато от вечерта,след сваряването му е добре да се покрие с ленена кърпа(нагънат чаршаф,покривка)и да престои 4-5часа.
Прибавят се орехи,захар или мед на вкус,щипка канела,настъргана лимонова кора.Тук може и да се поимпровизира Smile с портокалови корички,може да се сложат и стафиди,малки бонбончета "Детска радост".Ако орехите са били накиснати предварително в прясно мляко стават много вкусни.
Изсипва се в голяма чиния(или на малки порции),поръсва се с пудра захар и може да се украси с нарязани на филийки ябълки или друг плод.
  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 452
Още идеи:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4803.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29151.0

Цитирай
Като го свариш, става и за арабска салата с домати, лук и много магданоз...ама дали беше фатуш или табуля, не помня
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.