Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора
значи скоро ще имам рожден ден и съм решила да се развихря, специално откъм предястия...
искам да пробвам тази рецепта
Пълнени краставици (Франция)
Обелете и нарежете на кръгове, дебели 1 см, 1 голяма краставица или няколко по-малки. Изрежете семенната им част. Пуснете ги във вряща подсолена вода да омекнат. Извадете ги, отцедете ги и ги оставете да изстинат. Разбийте 1 пакетче прясно масло (125 г) и прибавете 200 г риба консерва („Тон" или друг вид), смачкана и обезкостена. Бийте сместа, докато стане на гладка маса. Наредете кръговете от краставицата в чиния и запълнете празнината в средата им със сместа от масло и риба. Залейте ги след това с майонеза, към която по желание можете да прибавите 1 лъжичка доматено пюре, и ги поръсете със ситно нарязан магданоз. Украсете ги с резенчета от лимон.


обаче как да разбия това пусто масло. дайте акъл плс.
Освен това в клуба намерих една рецепта за пълнен кашкавал
дето се слага в плик и се вари около 10 мин, после се разстила, слага се плънка, навива се и после се реже...
ако някой го е правил да каже с какъв кашкавал става
 Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 750
Ама ти сериозно ли питаш?!!!

Пъровначално помислих, че питаш как да избиеш масло от мляко, но явно не е това!  Wink

Просто е! Вадиш маслото от хладилника да омекне съвсем. След това го плясваш във висок и по възможност по-тесен съд, хващаш миксера и разбиваш, докато стане по-пухкаво. Обикновено са ти нужни 3-4 минути. ПОсле добавяш рибата тон, продължаваш разбиването и така ...
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Спаска ти е каzала zа маслото. Лесно е, не се притеснявай.
За коя точно рецепта с кашкавал питаш, zащото и аz съм правила една, но дали е същата?
Цитирай
Спаска, съвсем сериозно питам... щото аз отскоро съм се отворила на подвизи в кухнята Rolling Eyes и наистина нямах идея как се разбива маслото, мерси много ще пробвам
а иначе мислите ли, че тая пълнена краставица ще стане добре newsm78  chef
Цитирай
Спаска ти е каzала zа маслото. Лесно е, не се притеснявай.
За коя точно рецепта с кашкавал питаш, zащото и аz съм правила една, но дали е същата?
Freya,  ами аз не си записах рецептата, ама звучеше горе-долу като в първия ми постинг.
във вряща вода се потапя парче кашкавал, поставено в наилонов плик, така 10 мин докато омекне и се разточва, после се слага плънка по желание, навива се на руло, охлажда се в хладилник и после се реже на филийки....
ама все си мисля, че може да се разтече в плика, знам ли... има толкова видове кашкавал...
дай ми друга идея, ако тази мислиш, че няма да я направя добре...
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
това с краставиците ми звучи много добре  Party
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
а иначе мислите ли, че тая пълнена краставица ще стане добре newsm78  chef
Ами zащо да не стане. Не е от най леките яденета Wink с това масло и майонеzа.
Аz съм правила нещо подобно, но като хапки с краставици и смес от риба тон. Но не с масло, а  с топено сирене и май иzвара.
Цитирай
това с краставиците ми звучи много добре  Party
Party ще дам всичко от себе си, какво ме прихвана тая година нинам ooooh!
Цитирай
но не мислите ли, че ще е по-добре да не се варят краставиците? а и как ще напълня самите резенчета краставица? newsm78 Thinking
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
варена краставица не съм яла  newsm78
защо не пробваш да свариш малко и да видиш как е на вкус? без да правиш плънка, просто да видиш каква е технологията  Wink
семенната част нали се издълбава? на нейно място слагаш сместа.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
ама все си мисля, че може да се разтече в плика, знам ли... има толкова видове кашкавал...
дай ми друга идея, ако тази мислиш, че няма да я направя добре...
Не, не мисля, че няма да я направиш добре. Щом човек има желание, нещата стават. Wink Значи аz преди време правих рецепта с сиренето Моцарела. Едно правоъгълно парче, май беше някъде около половин кило. Завираш водата, махаш от котлона и слагаш парчето да се стопли добре, така че да може да се моделира. След това раzточваш и пълниш. Завиваш на руло с проzрачното фолио и го оставяш в хладилника, zа да се стегне отново.

Преz почивните дни правих едно вкусно предястие руло, пълнено с пушена сьомга и топено сирене.  Хубавото е, че може да го приготвиш предварително и да го държиш 2 дена в хладилника, тогава и вкуса става по интенzивен.

Опитай да приготвиш предварително, колкото се може повече неща, така че да може да праzнуваш на спокойствие, а не да сновеш или стоиш само в кухнята. Smile
Какво ще ти е основното ядене?

Цитирай
Ако нямаш време да чакаш маслото да омекне, можеш да го нарежеш на парченца и да го поставиш в съд, предварително облят с гореща вода. След 1 - 2 минути можеш да пуснеш миксера.
Цитирай
[Какво ще ти е основното ядене?
Embarassedпланирам да няма основно ястие, защото ще сме 13-14 души... а у дома дори няма къде всеки да си сложи чиния и да хапва нормално, пък и като другите от компанията правят купони, винаги се набляга на мезета, салати, предястия и торта....
аз съм планирала няколко салати, пълнена франзела, палачинкова торта, мини сандвичи много, нещо с бутер тесто - едни охлювчета намерих тук, хареса ми идеята, евентуално кашкавала-руло и пълнените краставици, харесах си и един солен кейк със синьо сирене... Искам да има много неща, да има избор. ако някоя идея се прецака - набучени на клечка сирена с плодове... абе, ровя из темите като откачена и трупам идеи....
Цитирай
Ако нямаш време да чакаш маслото да омекне, можеш да го нарежеш на парченца и да го поставиш в съд, предварително облят с гореща вода. След 1 - 2 минути можеш да пуснеш миксера.
мерси, много е ценно това.... леле каква работа ме чакаааааааа, вълнувам се отсега Party
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
един съвет за кашкавала:ако успееш да ги накараш в магазина да ти отрежат едно парче кашкавал от цялата средна част на голямата пита-диагонала(с такъв кашкавал  от големите пити става по-хубаво) ,ще бъде добре за да може да имаш едно почти правоъгълно парче кашкавал, което после ще можеш да разточиш  и навиеш на роло по-лесно.Дебелината на парчето да е около1,5-2см най-малко иначе ще бъде прекалено тънко за разточването.по-нататък, слагаш парчето кашкавал върху хартия за печене(понякога аз съм използвала целофан),слагаш го във по-големичка тава и го пъхаш във фурната,но държиш вратичката отворена и не го изпускаш от очи.Като видиш,че започва да се затпля и омеква го вадиш ,слагаш на плота поръсен с брашно,поръсваш малко брашно и на горната част и започваш да точиш,докато получиш големината ,която те устройва(но все пак следиш и да не скъсаш кашкавалена кора).Плънката,която е приготвена предварително се слага веднага,докато кората е още топла и се завива на роло.Зада ти е по-лесно навиването,може преди да започнеш разточването отдолу да си сложиш фолио или направо както е схартията за печене за да си помогнеш с навиването,защото ако е направо на плота става по-трудно,защото и плънката натежава.Ами това е!На външен вид става като фабричното кашкавалено роле,което се продава по магазините.Моята плънка беше от шунка,нарязана на филии и подредена да покрие плътно цялата кора,сирене и извара по равни части,масло,гъби мариновани,маслинки,печена червена чушка и варено яйце настъргано,мариновани краставички,но малко само за вкус,чер пипер(чесън на прах,ако обичате).За подреждането на плънката-първо слагаш от сместа,после пласт шунка,и довършваш с останалата смес.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора