Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 69 отговора
НЕКА СЪБЕРЕМ В ТАЗИ ТЕМА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ НА ЛЮБИМИТЕ НА СЕМЕЙСТВАТА НИ СИРОПИРАНИ СЛАДКИШИ...НИЕ ЛИЧНО ГИ ОБОЖАВАМЕ НО ПРАВИМ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО...РЕВАНЕ И БАКЛАВА...
Цитирай


Наскоро правих този сиропиран какаов сладкиш на Марулка, останах очарована.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9366733#msg9366733

Иначе от турските правя най често баклава, реване, правила съм и този.
Шамбали сладкиш или турски ориентки

За блата: 1ч.ч. захар, 1 1/2 ч.ч. грис, 1 ч.ч. кисело мляко , 1/2 ч.ч. брашно, 1 пак. бакпулвер, 1 пак. ванилия

За сиропа : 3 ч.ч. захар , 2 1/2 ч.ч. вода, 1 ч.лъж. лимонов сок

Продуктите за блата се разбъркват в купа, сместа е гъста. Изсипва се в правоъгълна тавичка 20 на 30 см. или овална форма 26 см./ но казва че който иска блата му да е по висок да ползва от 24 см/. Тавичката е намазнена и посипана с 1 суп. лъж. захар. Сместа в тавичката се заглажда. Отгоре се нареждат обелени сурови бадеми/лесно се белят като се накиснат в гореща вода/. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 мин.Проверява се с клечка ,бодната да излезе суха.Отгоре да се зачерви като нар.Сиропа се започва 15-20 мин. след като сте сложили блата да се пече. Слагате водата и захарта да се варят,бъркате докато захарта се разтопи,след като заври добавяте лим.сок и след 1-2 мин. сваляте от огъня.
Блата като се извади от фурната,веднага се залива с горещия сироп,но лъжица по лъжица/или черпак/ навсякъде да попие.Отгоре се покрива и се оставя за около3-4 часа или най-добре да се хапне на следващия ден.

Иначе по темата искам много да пробвам и домашна саралия, но нямам формички.
За пробване са ми плодовото реване на Мамето и една баница с локум, мисля че беше на Макс мама, ама не съм сигурна.

Абе ако зависи от мен бих сиропирала всичко сладко що излиза от фурната  35 35 hahaha
Ще следя темата с интерес, мерси на авторката   bouquet
Цитирай


Този е вкусен , а е много лесен за приготвяне :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html

Тази баклава е разкошна, но е малко по- трудоемка :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_18.html

Тази баница с халва също я препоръчвам горещо :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
Цитирай


мхмммм.. Аелис  сиропираният черен сладкиш изглежда страхотно...ще се пробва задължителноооо......
Lindita благодаря и на теб за сладкиша на Марулка.....ти имаш ли снимка на това страхотно звучащо и изключително вкусно предполагам творение Шамбали сладкиш или турски ориентки

Цитирай


Не се стърпях и направих сиропираният черен сладкиш на Аелис. Аелис- страхотен е  Peace И е толкова лесен и бърз, че чак не е за вярване. Надявам се, нямаш нищо против, че го моделирах малко по мой вкус- не сложих мазнина, а брашното заместих със смес от овесени трици и ядки. Стана един път  kiss
Цитирай


Umbria , чуден ти е станал сладкиша Hug.Разбира се, че нямам нищо против моделирането, то в това е смисъла на кулинарията - взимаш за основа една рецепта и добавяш нещо от себе си Love.Това не съм го измислила аз, чух го от Жак Папен  Wink.
Цитирай


Момичета страхотни сте.....кейка изглежда страхотен.....Във фурната и аз в момента пека един кеик подобие на фъч,но не баш.........по късно ще кача и снимков матерял.....за сега мирише ужасно вкусно..мхмммммммммм



вече завършен моя фъч......и изяден 1/3 хахааааа....мъжа ми каза страшен е.....
« Последна редакция: Пет., 21 Май 2010, 19:18 от medunka320 »
Цитирай


мхмммм.. Аелис  сиропираният черен сладкиш изглежда страхотно...ще се пробва задължителноооо......
Lindita благодаря и на теб за сладкиша на Марулка.....ти имаш ли снимка на това страхотно звучащо и изключително вкусно предполагам творение Шамбали сладкиш или турски ориентки



Имам я Mr. Green
Всичко преди да достигне до устите ни първо се документира 35 35
Шамбали татлъсъ или турски ориентки


Ух, много сте лоши сега с тая тема, тамън мислех да намалям сладкишите а то точно с тема с любимите ми сиропирани сладкиши отворена сега Crossing Arms Mr. Green
Цитирай


 Lindita сладкиша наистина изглежда страхотен...........ще се пробва 100 на 100.......... Hug Hug Hug
Цитирай


Lindita ,чудно изглежда сладкиша  Hug.
Цитирай


Благодаря ви момичета  bouquet
Рецептата за този сладкиш ми я даде едно момиче от турската тема, Севи Нил, защото ми беше харесала снимката на сладкиша в един турски сайт и я помолих за превод.
Дала ми е и още една рецепта пак на същия сладкиш, но с по различни пропорции, уж ставал по сладък, но аз реших да направя  варианта, който е на снимката.
Пак тя ми е давала и оригинални преведени от турски рецепти на реванета, имам 2 рецепти, но аз реването си го правя по рецепта на Берина, става точно както си го спомням от едновремешните сладкарници, вече никъде не правят подобни реванета.
Аелис, твоят сиропиран черен сладкиш ме заинтригува и като гледах продуктите е същия както негърското дупе на Марулка, което правих мин. седмица, единствената разлика е канелата в твоя. Откъде имаш рецептата?   Hug bouquet
Цитирай


Една рецептичка за реване с кисело мляко, не претендира за оригинална

Реване с кисело мляко

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1. ч.ч. олио
2. ч.ч. брашно
1 с.л. сода

Всичко се разбърква добре.
Сместа се пече около 30 минути.

Сироп:
2 и половина ч.ч захар.
2 ч.ч. вода
2 ванилии

Сиропа трябва да бъде студен, когато реването се залива

Може и да го пробвам събота и неделя, казах ви аз че сега с тая тема само разбунихте духове, дето трябвяше да спят поне до настъпването на есента. Blush Mr. Green

Това е реването по рецепта на Берина


И една баклава от новогодишните теми с баклавите Mr. Green
« Последна редакция: Пет., 21 Май 2010, 23:54 от Lindita »
Цитирай


   Шоколадов кекс "Панадолко". Днес ще го правя за пореден път.  Smile

 
Цитирай


Lindita , рецептата за черният сладкиш е от " старите тефтери".Бях поискала от една колежка няколко рецепти, а тя направо ми донесе цялото й тефтерче , в което е събирала рецепти повече от 15 години - та много неща си преписах от там, включително и черният сиропиран сладкиш.Негърското дупе на Марулка и аз съм го правила, много е вкусно, но е различно като вкус, въпреки , че продуктите са сходни, има си заливка все пак , която изцяло променя вкуса Wink.Пробвай черният сладкиш и ще разбереш какво имам предвид Hug.Ах,това реване е много съблазнително bouquet.

Селма, много вкусно изглежда Панадолко Hug.

Цитирай


страхотния сладкиш Панадолко също беше високо оценен от моя любим съпруг....
Цитирай


1-14 от 69 отговора