Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора
Здравейте,имам нужда от съвет.Дъщеря ми,която е на 3 г и 5м тези дни тръгна на градина.До сега я взимах на обяд и не е спала там.Днес ще й бъде първото спане в градината,но съм притеснена - леглата са на два етажа и свободно на първия няма.Тя спи доста буйно и много се страхувам да не падне,горните легла нямат дори минималния борд,който съм виждала по принцип на двуетажните легла.Има ли някакви изисквания за безопасност,някой знае ли?Аз до сега рових,но нищо не успях да открия.Ще се радвам,ако имате инфо или просто споделите опит Hug
Цитирай


В градината, която посещава детето ми, леглата не са двуетажни. Поне за възрастта, която сте посочили. За по-горните групи нямам наблюдения.

Относно изискванията вижте Наредба № 3/2007г. за здравните изисквания към детските градини.

Чл. 15. Спалнята се оборудва с легла, които лесно се почистват, удобни са за обслужване и са на достатъчна височина от пода. За всяко дете се осигурява индивидуален шкаф.

Цитирай


Би трябвало да са с решетка.
Цитирай


Леглата в нашата група са с една тръба отпред.И аз останах втрещена като разбрах съвсем слу4айно от дъщеря ми 4е спяла " на горния етаж" Shocked Беше  полудяла от щастие, а аз се побърках от притеснение до следващия ден.Отидох, питах госпожата, тя направо ме покани да ги видя и ми каза, 4е ако ме притеснява ще я свалят на долно.На горно, от към пространство и проветрение е по-добре.А и те( г-жите) седят при тях докато спят.Особено в на4алото, наблюдават кое дете как спи, и , разбира се, ако се върти или спи неспокойно, няма да го оставят горе.За свое собствено спокойствие за миг си помислих да им кажа да я преместят, но, тя беше толкова щастлива  и горда от новото си място, 4е реших да преодолея себе си. Вече цяла година ползва" горното" легло и няма проблеми( чук- чук Wink ).
МОят съвет е- отиди и виж на място.СПодели с госпожите притесненията си.АКо наистина е толкова въртеливо детето ти, все ще го сменят с някое друго от долните легла.Едва ли  ще ги оставят да падат като круши Wink А и леглата не са толкова високи, колкото си мислех поне аз
Цитирай


абсурдно е да няма борд на горният етаж  - било то цял, тръба, решетка или друг вид Shocked Това е задължително за двуетажните легла - на долният може и да не се сложи, ако детето е достатъчно голямо, но на вторият етаж трябва да има. Ами то дори на възрастен човек може да му се случи да падне от легло  Rolling Eyes Съпругът ми е мебелист и честно казано до сега детско легло без предпазен борд не е правил, особено пък при двуетажно, а и като се замисля и по всички мебелни магазини такова чудо не съм виждала.
Цитирай


На много места има двуетажни легла. Със стълбички и с по една преградка през средата, като на всички дветажни, нещо такова
Цитирай


Ето как изглеждат в нашата градина,преценете сами дали е безопасно.Аз не съм от страхливите,но това ми се струва неразумно.


Иначе още преди да започна да я оставям там да спи,предупредих учителките,че спи буйно и по този повод още не сме махнали решетката в къщи.Казаха ми,че няма свободно легло на първия ред и не могат да правят размествания,защото другите майки щели да се сърдят.Не знам как да постъпя
Цитирай


Ако бях на твое място, щях да ида при директорката и да я помоля да сложат борд на всички горни легла. Това на снимките е опасно и неразумно. Поставя децата в излишен риск.

Ако нямат бюджет или не-знам-какво-си, просто бих настояла, (без да се заяждам, но достатъчно категорично и спешно) вие сами да сложите преграда на леглото на вашата дъщеря - дали ще дадете пари и те ще извикат дърводелец, или вие ще го намерите, или ще купите от готовите - както се разберете, но преграда трябва да има. Чудя се колко от другите родители всъщност знаят, че децата им спят така.

В градината на сина ми също са с легла на етажи, но си имат преградка, децата даже много харесват да са горе. Но все пак възрастните трябва да им осигурят елементарна безопасност.
Цитирай


Едни прости летви от Бриколяж ще ви излезнат по няма и левче едната - съберете се родителите, съберете си пари, купете ги и настоявайте да ги зачукате. Не мисля, че някои ще откаже, пада се по левче на родител, а така наистина е безумно! Аз лично ако бях - въобще не бих пускала теми, а отдавна да съм купила ако трябва всичките.
Цитирай


Благодаря за отговорите. bouquet И аз мисля да постъпя така - ще говоря с учителките и директорката и се надявам да решим проблема.Просто исках да разбера дали не се тревожа твърде много,явно ,че съм права да се притеснявам
Цитирай


 #Crazy

А те госпожите на какво разчитат? Ами ако някое дете Недай си Боже падне и си счупи нещо? Кой поема отговорност след това?
Цитирай


#Crazy

А те госпожите на какво разчитат? Ами ако някое дете Недай си Боже падне и си счупи нещо? Кой поема отговорност след това?
Е, като всичко останало - ми аз съм една, а децата 30 - съжалявам.
И ти като си снимала вече - отговорността за мен носиш ти, наистина отиди и говори с директорката и сложете по една дъска отпред.
Цитирай


Ох, при нас също от другата година ще са на по 2 етажа(до сега спяха на разтегаеми диванчета малки, но сега в новата сграда били двуетажни), но не съм ги виждала и се тревожа, тези от снимката - струва ми се направо безрасъдно на такива да спят малки деца...
Ако не се съгласят да  купите и да сложат някакви предпазни греди или другите родители не искат, аз бих занесла предпазна решетка, поне за моето си дете.
от този тип
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/494
(има и по-евтини)
и всъщност и да се съгласят, докато го направят ще мине някакво време, така че пак бих занесла такава предпазна решетка.
Цитирай


Снимката не съм я правила аз,от сайта на градината е.Още днес ще говоря с директорката утре мъж ми да монтира една дъска и толкоз.
Няма ли някакви изисквания се чудя и на какво разчитат ми е много странно."Ами до сега не са падали"Да им имам разсъжденията
Цитирай


 ooooh! ooooh! ooooh!
хубаво пусна темата, ще се поинтересувам как ще са при нас леглата...че тази логика...думи нямам... то достатъчно едно да падне и да си разбие главата... Tired
Цитирай


1-14 от 25 отговора