Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BABYLAND

Мнения: 3 393
Много моля, ако някой знае как се правят тези вкусни чудесии - чесновите хлебчета да ми каже. Търсих из сайта, но нищо не намерих. Днес купих много пухкаво тесто именно с идеята да изненадам скъпият с такова хлебче...обаче не знам как да го направя! PLEASE, HELP ME!!!   
БЛАГОДАРЯ !
Цитирай

София

Мнения: 3 777
1-ви вариант. Печеш и мажеш с чеснова паста.
2-ри вариант. Печеш мажеш с масло и счукан чесън. Вариация на този е предварително разтопено масло или зехтин със счукан чесън след изпичане още на парещата питка се маже с четка от тази смес.
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
  Пече се и след като е готово се маже с пастата от масълце и чесънче, така ли??? А не се пече заедно с нея?.....а кашкавалче???
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 065
Виж друг вариант на чеснови хлебчета:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=366
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Много благодаря на всички. Направих ги и станаха ФАНТАСТИЧНИ!!! Love
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Аз, понякога, топлата питка или припечена филийка ги натърквам със скилидка чесън. Тя буквално се топи от топлината. И след това мажа с масло.
Това е ако ме е домързяло да бъркам разни смески.
Цитирай


Мнения: 2 546
Djemma, благодаря за рецептата! Станаха пмного вкусни Love
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз ги правя малко по-различно-бях ги преписвала от някакво списание.
Пека си филииките ,след това докато изстинат скълцвам чесън,масло и шарена сол,мажа филийките с тази смес и ги слагам в парти грила да се пекнат ,докато се разтопи маслото,Стават невероятни -така остава аромата на чесъна ,но не и лютивината му Wink
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Да кажа и аз. Нарязваме хляба на тънки филийки и мажем със смес от масло и счукан чесън и малко магданоз. Подреждаме ги така, че все едно да си се получи цялото хлебче, завиваме в метално фолио и се пече на умерена фурна. Филийките стават с хрупкава коричка и много вкусни.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
И а зда кажа:)
Замесвам тесто за пица. Има 2 варианта.
1. Разточвам тестото в тава, като за пица ( тънко) и мажа със счукан чесън. Преди да сложа чесъна намазвам обилно с масло.

2. разточвам в кръг тънко пак като за пица тесто. Мажа пак с масло, отгоре слагам счукан чесън. Прехлупвам на 2 , като за калцоне и отгоре пак мажа с масло и чесън.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 876
Разточваш кръгло и тънко хлебче и печеш на сух тиган. След това мажеш с масълце и чесън
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.