Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора

....

Мнения: 1 219
Мами, пускам темата в готварския защото не става въпрос за захранване на бебе, а за нашето хранене!
Изчетох какво ли не ,  искам да попитам и вас, какво използвате в къщи за вас и децата: масло или маргарин?!
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Масло
Цитирай

София

Мнения: 4 423
И за нас и за детето- масло! Wink
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Твърдо масло  Naughty Маргарина не кусваме  Crossing Arms
Цитирай

....

Мнения: 1 219
 за правенето на сладкиши и готвенето - твърдо за маслото?!
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Ние караме повече на маргарин,а на детето масло Wink
Готвя и с олио и  с масло Peace
Цитирай


Мнения: 5 125
На детето давам само масло, за нас ползвам и маргарин, и масло, зависи какво готвя. Скоро в едно от бебешките списания имаше статия за маслото. Беше учудващо за мен това, че маслото не е много по-калорично от останалите видове мазнини - маргарин, олио, зехтин. 
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
За готвене - олио,за салати - зехтин,за сладкиши - маргарин (ще ми се отрази чувствително на бюджета само с масло да ги правя Sad).На бебата слагам основно зехтин в пюретата и понякога редувам с малко масло - маргарин не й давам,много гадости и за него изчетох Sad Абе то всичко си има всякакви странични ефекти...да се чудиш какво да ползваш Sad
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
А защо е толкова нездравословен маргарина? newsm78
Цитирай


Мнения: 3 452
Масло - за мазане на филийка, чат-пат за пържене, забъркване на сосчета, в някои сладкости, зв овесените ядки на закуска и др. подобни.
Олио, зехтин - за готвене и салатки.
Чист маргарин в кутия не съм купувала поне 3-4 години - откакто и аз изчетох куп неща за вредата от него. Но за съжаление той присъства в много от готовите храни, така че пак не може да се избегне.

if , маргаринът е по-неполезен от маслото, защото се произвежда от най-нискокачествените растителни мазнини, втвърдени по някаква си технология, при която технология пък се образуват вредните за организма вещества. Сигурно в нет-а има много за него, ако ти се търси Wink
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
А защо е толкова нездравословен маргарина? newsm78
Незнам дали е от нискокачествени масла, но определено вредността в него идва от технологията на втвърдяване на маслата - хидрогениране
1. Растителните мазнини съдържат ненаситени мастни киселини, които са си много полезни -  необходими са за нормалния растеж, по-лесно смилаеми са, предпазват от рак и атеросклероза и т.н. но при хидрогенирането тези ненаситени мазнини се унищожават и се превръщат в твърди наситени. В кравето масло също преобладават наситените мастни киселини, но те са с по-къса верига и са по-лесно смилаеми.
2.Освен това високата температура, при която се извършва хидрогенирането унищожава и витамините на мазнината.
3. При хидрогенирането се получават и разни несвойствени за организма мастни киселини, структурата на които е променена и като попаднат в клетките променят някои от клетъчните функции. Нещо подобно става най-общо казано, незнам дали се изразявам достатъчно добре Embarassed Примерно повишават "лошия" холестерол и създават предпоставки за атеросклероза или част от тях са канцерогенни и т.н.
4. В маргарина се прибавят разни оцветители, овкусители, и др. синтетични добавки,които се препоръчва да се избягват в детска възраст.
Затова е по-добре да се избягва, като заместител на маслото.

Ние ползваме предимно краве масло, олио и зехтин.
Но и маргарин купувам понякога. Гледам да не се вманиачавам.
Да не говорим, че според мен кравето масло си е ментосано Wink
Напоследък дори и разни вносни масла като Президент, Мегле и др. ме съмняват нещо. Не може чисто масло в хладилника пак да остава меко, ако не е смесено с маргарин newsm78  А при мен точно това става.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Само масло . Маргарин от 10-ина год. не съм купувала.
Цитирай


Мнения: 2 546
Ползвам и двете.
Даже понякога ми се налага да ги комбинирам...примерно вчера маслото ми се оказа малко и прибавих малко маргарин:)
Цитирай
Az kupuvam nehydrogeniran margarin.Izkarah edni kursove po zdravoslovno hranene i tam ni go prepora4aha.Masloto e tvarde kalori4no za nas,no za decata e dobre.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Az kupuvam nehydrogeniran margarin.Izkarah edni kursove po zdravoslovno hranene i tam ni go prepora4aha.Masloto e tvarde kalori4no za nas,no za decata e dobre.
А кой е нехидрогениран?кажи някоя марка
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора