Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BG

Мнения: 4 546
дайте идеи за хек, но не за пържен.
мисля си да го сложа в йена с малко вино.  newsm78 или пък с прясно мляко и маргарин  newsm78 и гарнитура картофена салата.как ви звучи ?
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз го правя така.Купувам се 2 средно големи риби за нас двамата с мъжа ми.Правила съм го и за повече хора де.Измивам,посолявам рибите.
Права сос от майонеза малко накълцан чесън ,лимонов сок и черен пипер.Мажа всяка риба хубаво,обилно със сос,увивам всяка във алуминиево фолио и пека.Става муцка PeaceСъс студено бяло вино се е утепало smile3508 smile3521
Цитирай


Мнения: 3 452
Ей тук някъде има рецепта за хек с кисели краставички, гъбки и сметана на фурна:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23737.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18565.0

Много е хубава, но все пак на мен най ми допада пържена с царевично брашно.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
мерси   bouquet
вече имам идеите, само трябва да реша коя рецепта да направя newsm78 всички толкова вкусно ми звучат, направо ми потекоха лигите вече  newsm40
Цитирай

София

Мнения: 606
аз я правя в йена.слагам соев сос,млян чер пипер,дафинов лист,олио и малко водица.течността трябва да покрие рибата.пека на 200гр.,като я оставям и леко да се запече-тогава е по-вкусна.комбинацията от задушаване и запичане се постига само с йена и гарантира превъзходен вкус.да ти е вкусно!
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Аз го пека хека в йенска тавичка. Измивам го, осолявам и наръсвам с лимонов сок и го нареждам в тавичка (по принцип купувам филета). правя си следният сос : обърквам един буркан домати ситно нарязани със нарязани вътре черни маслини и подлучени с чесън, добавям малко олио и заливам филетата. Пека в умерена фурна, не съм засичала колко време, но бързо става. Накрая поръсвам със ситно нарязан магданоз.
Цитирай

София

Мнения: 606
зори,много интересна рецепта,доста по-различна от тези,които аз правя!
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
ох, нямах време тия дни, но днес се реших вече и взех филе. ама е замразено. ако го бухна така във фурната дали ще излезе нещо  newsm78 . реших да пробвам рецептата с домати и маслини на Зори, но мисля да сложа и краставички. обаче почти всички рецепти ще изпробвам - всички ми звучат ВКУСНО
Цитирай
Препоръчвам ти тази - копнах си я от Долче Вита на времето - голяма вкусотийка е  Flutter

Филета риба  поръсих със сол, черен пипер, лимонов сок. В тиганче затоплих заквасена сметана + 1 ч. бяло вино, добавих чаша орехи, гъби, чесънче, копър (всичко на око и по много  ). Изсипах върху филетата и под фолио около 30 мин, накрая открих да се позапече!!! За гарнитура- пликчетата с броколи 
В оригиналната рецепта на моята приятелка, която е страхотна кулинарка, върху рибата се слага и ябълка нарязана на много тънки резенчета
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.