Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шумен

Мнения: 31
Здравейте!
Тази година си отгледахме брюкселско зеле в нашата градина и искам да го замразя, защото няма да успеем да го изконсумираме веднага.
Дайте идеи как би могло да стане това?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 477
За замразяване - не зная, би трябвало да се бланшира първо, така мисля. Но искам да споделя, че майка ми тази година направила туршия, като сложила и брюкселско зеле между другите зеленчуци - моркови, камби, зелени доматчета и корнишончета. Снощи я опитахме. От всички изброени най-вкусно се оказа брюкселското зеле! Very Happy Мисля да й кажа другия път да наблегне най-вече на него. И ми хрумна, че ако се направи в буркани като кисели краставички, но не с варене... А по суровия метод... Сигурно ще е много вкусно! Wink
Цитирай

София

Мнения: 126
Всяка година сама си правя микса за задушени зеленчуци - моркови, карфиол, броколи и брюкселско зеле. Всичко измито, накъсано на розички /бр. зелчици цели, морковите на кръгчета/ в найлонови пликове и бам във фризера.
После само вадя, леко сварявам в подсолена вода и задушавам с масло и копър.
Нищо не бланширам предварително.
Цитирай


Мнения: 2 187
И аз не го бланширам преди да го замразя - само го измивам и срязвам на кръст кочанчето.

После направо, без да го размразявам, го пускам във вряща подсолена вода - става за 5-10 минути.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.