Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Вкусна печена тиква на фурна за съпругами.Но имаме две заведения и се страхувам дали ще му хареса моята Дайте ми някоя готина рецепта моля  ви Praynig
Цитирай

София

Мнения: 4 812
аз нарязвам тиквата на големи парчета и ги пека както са си с кората. не слагам нищо, защото смятам, че тиквата е достатъчно сладка.

друг вариант е да се напълни половин тиква с нарязани ябълки, дюли, сушени плодове и ядки и така да се изпече.

правила съм и месо задушено в тиква, ама на мен ми беше гадно. нали казах - тиквата ми се струва доста сладка и в комбинация с месото стана отврат.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Аз правя печена тиква като нарязвам тиквата на парчета (измивам я и задължително изстъргвам пихтиестата част околко семките), слагам парчетата с кората нагоре в тава, наливам 2-3см вода и сипвам няколко лъжици захар (на вкус, аз много -много не слагам, защото обичм да си я мажа после с мед)
Дано ти се получи  chef
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
Вчера сътворих следната тиква:
В тава, която има решетка-подложка на дъното наредих нарязаната на порции тиква, поръсих я със захар и сипах вода, колкото да покрие кората (около 1 см, като 2/3 от водата остана под решетката). Пекох я в предварително загратя фурна (бях готвила преди това) на 2-ро ниво на фурната на 200 градуса, като първия час включих да награвя само отдолу. След това я кячих на 3-то ниво (средно( на фурната) и пуснах грила да се запече от горе. Резултатът: тиквата стана "трепач" - изцяло мека (вкл. кората), с карамелизиран загар отгоре.
Цитирай
Съботното ми творение беше.
Тиквата добре измита, изтърбушена от семките, нарязана на парчета. Нареждам я в тава намазана с масло. Във всяко парче поставям във всяко парче от тиквата резенче краве масло и супена лъжица мед, та и две даже. Пъхам в предварително загрята на 200 градуса фурна и пека.......абе някъде май около час се пече, но стана трепач. Ядох си и кората даже после. Може ако имаш и ореха да наръсиш отгоре малко преди изваждането й (10-15 минути преди това)

Друг вариянт. Тиквата обелена и нарязана на кубчета. Правя й заливка от 3-4 яйца, около половин литър пр.мляко, захар на вкус (абе то всичко на око де), малко вода и пека. Става нещо като тиква в крем карамел, но не точно де Wink Very Happy
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз правя печена тиква като нарязвам тиквата на парчета (измивам я и задължително изстъргвам пихтиестата част околко семките), слагам парчетата с кората нагоре в тава, наливам 2-3см вода и сипвам няколко лъжици захар (на вкус, аз много -много не слагам, защото обичм да си я мажа после с мед)
Дано ти се получи  chef
newsm10 И аз така я правя. Става жестока. Друг вариант е да я полееш  със сока на компот вместо с вода и захар, а плодовете може да наредиш отгоре при сервиране. Много обичам и печена, размита в топло прясно мляко и с канела....ммммм....
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Ето една рецепта и от мен, както и много други по темата Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7769.msg860935;topicseen#msg860935
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.