Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Червено цвекло

  • 25 окт. 2005, 10:11 ч.
  • Преглеждания  31 335  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 354
Кажете някоя изпитана рецепта за салата?
Пробвах зеле с варено цвекло и ни допадна.Други идеи?Мерси предварително.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 641
настъргани на ренде моркови и цвекло,с олио и лимон.може да се добави и лук,ако си падаш по него.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 289
пробвай с търсачката - цвеклоте вече е било обсъждано тук Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37836.0

# 3
  • София
  • Мнения: 3 354
Мерси  bouquet

# 4
  • Spain
  • Мнения: 3 407
има руски салати които се казват "винигрет" при тях основната съставка е 4ервеното цвекло (варено)..но останалите продукти са разли4ни
 моя винигрет които аз правя - верени картофи, цвекло , кисели крастави4ки , може варен морков и яйца - и сега по избор -залива6 с олио или със сметана или със майонеза
да вие вкусно  Wink

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Салата, която правя е подобна на тази която Анка Х е написала.

Всичко се реже на кубчета:
- червено цвекло
- варени картофи
- кисели краставички
- печен пипер
- царевица
Овкусява се със сол, олио/зехтин, оцет/лим.сок

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз нарязвам зеле и вместо моркови - слагам червеното цвекло , че иначе никой не го яде - под предлог , че миришело...Добавям повече целина , оцет и зехтин и ела да видиш дали им мирише тогава... Laughing

# 7
  • София
  • Мнения: 2 639
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!

# 8
  • София
  • Мнения: 667
настъргани на ренде моркови и цвекло,с олио и лимон.може да се добави и лук,ако си падаш по него.

и аз така много обичам, но без лук, а обилно поръсено със сусам.
И вместо олио слагам зехтин - струва ми се, че овкусява по-добре.

# 9
  • Мнения: 4 373
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!

Абе не е много здравословно с тази майонеза Laughing, но и аз ще я пробвам!
По темата - свекърва ми прави обикновена салата от сварено цвекло, но добавя горчица. На мен ми харесва.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 721
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!

Аз я правя тази торто-салата Grinning.
Правя я в прозрачна купа, а най-отгоре при последния ред майонеза настъргвам едно сварено яйце, кашкавал и вегета. Който я види просто онемява, а колко ракийка носи....

# 11
  • usa
  • Мнения: 2 110
любима салатка - сварено настъргано или нарязано надребно червено цвекло, счукани орехи, чесън, сол, малко майонеза(колкото да ги държи заедно).

# 12
  • България-София
  • Мнения: 573
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!
Салатката е наистина вкусна - предлагам ви още една модификация. Казва се "Сельодка под шуба" /пак руска/. Първи пласт - картофите сварени и настъргани, втори - цвекло стъргано сварено, трети: риба филе - "сельодка" нарязана на кубчета,четвърти - морковите - сварени настъргани, най отгоре сварени яйца настъргани също. Между пластовете се маже с майонеза, но аз го редуцирам това количество да не е много тежко и пропускам м/у някой от пластовете. Опитайте - да ви е сладко  chef

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Явно руснаците много го тачат червено цвекло. Рецептата която написах по горе, една рускиня я беше дала на майка ми.

# 14
  • Мнения: 5 876
Комбинира се добре с настъргани ябълки и моркови, с малко лимонов сок и зехтин става супер.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт