Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 юни 2010, 08:28 ч.
  • Преглеждания  2 695  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 35
Здравейте, момичета  Simple Smile

Имам нужда от вашия опит и съвет, знам, че мога да ви се доверя  Simple Smile Преди месец по друг повод ми се наложи за пръв път да ми пуснат изследвания на щитовидната жлеза - TSH, FT4 и FT3. TSH излезе 3,2 при реферетнти граници 0,27-4,20,  FT4 - 14,81 при горна граница 25 и FT3 - 5,4 при горна граница 7,1. И понеже от почти година вече опитваме за бебе, а нещо не се получава  Sad, а попаднах на информация в този и други сайтове, че за да няма проблеми в това отношение стойността на TSH трябва да е между 1 и 2, взех да се притеснявам. По принцип лекарката, която гледа резултата, понеже не беше ендокринолог, а и при нея отидох за съвсем друг пробем прие стойностите за нормални, но... нали знаете колко е лошо да ви влезе в главата мисълта, че нещо не ви е наред... Rolling Eyes
Иначе досега проблеми с щитовидната жлеза не съм имала, всички други изследвания са ми в норма (стандартните кръвни), но си мисля да отида на ендокринолог все пак. Дано обаче попадна на някой в час, защото не знам иначе как ще го убедя, че може би нещо не е наред, ако той гледа само референтните стойности от лабораторията  Thinking
Искам да си пусна и изследвания за половите хормони, но не знам кога е по-добре - преди или след като направя новите изследвания на хормоните на щитовидната жлеза?  И доколкото видях, пускат се и ТАТ и МАТ, а аз нещо не видях такива в ценоразписа на няколко лаборатории - да не би там да се водят под друго име?  Thinking
Ами това е, ще съм ви благодарна, ако може да ме посъветвате нещо откъде да я подхвана...  Simple Smile При гинеколожката си още не съм ходила да я питам, защото ми се искаше да отида с готови резултати. Пък и да си призная, понеже тя работи само на частно (но съм много доволна от нея), ми се искаше първо чрез личната лекарка и по здравна каса каквото мога да направя, и тогава вече да отида при нея .

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 10 649
Одиди на ендокринолог,пусни си и ТАТ и МАТ.  Peace
 на 3-ти ден от цикъла може да си пуснеш репродуктивните хормони. Peace


Иначе ТСХ-то ти е височко,но не е нещо страшно. Аз например също имам проблем с ЩЗ , с ТСХ пия си хормоните и успях лееекинко да го смъкна
И С по-високо ТСХ от твоето са забременявали момичета, аз например поднових опитите с ТСХ 2.96, с разшреение на ендото и висока предписана ми доза хормон.Така че намери свестно ендо..а за лекарите които не са ендокринолози и са обикновени АГ-та-те не разбират много много от това,да не кажа хич...е може и да има изключения но са рядкост.

# 2
  • Мнения: 35
Благодаря ти, magnet_for_happiness  Simple Smile Днес си записах час за ендокринолог, но е чак на 6-ти юли  Sad, как ще издържа до тогава не знам... Ще взема да си пусна хормоните сама още преди това, че поне да знам имам ли проблем със сигурност или не - предният път като правих изследването на ТСХ бях под стрес, може и да се е отразило  newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 10 649
ТСХ не се влияе от стрес. Успех  bouquet

# 4
  • Мнения: 35
Благодаря ти много  Hug Чудя се обаче дали ако си пусна само ТСХ, без другите хормони на щитовидната жлеза (ще ги оставя за времето на посещението ми при ендокринолога), това ще може да ме ориентира дали наистина имам проблем с нея  newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 10 649
хубаво е да пуснеш ТАТ и МАТ. ТСХ може моменто да се е повишило,зависи, а антителата ще покажат дали има проблем или не.
И пак ти казвам,не се притеснявай, не е страшно.

ела тук ако искаш :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494772.645;topicseen

тук си говорим за щитовидна,за хормони,ТСХ и компания Grinning

# 6
  • Мнения: 35
Още веднъж ти благодаря, magnet_for_happiness  Hug Ще следя темата, ще видим и какви ще излязат изследванията при мен и ще пиша и аз - подкрепата, която можем да си окажем едни на други наистина е безценна   bouquet

# 7
  • Виена
  • Мнения: 957
ТСХ около 1 е оптималната стойност за забременяване. Чела съм го в медицинска статия за репродуктивна медицина.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт