Бързи вечери

  • 304 121
  • 352
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 13
Шницели готови оформени- само панираш с яйце, паниран кашкавал/ сирене, пилешка кавърма, наденичка на скара или грил тиган, риба печена, пържена. За гарнитура бързо стават - и най-вече сами се правят картофки с масло в микровълновата.

# 31
  • Мнения: 132
Супер яка тема! Чак сега ви откривам обаче. Ние имахме такъв проблем когато работех. Пък и сега с бебето пак имаме, но е по различно. Когато бях наработа основно готвих печено пиле със зелена салата. Тъкмо докато се поизкъпя и оправя то се сготвяше. Също панирано пиленце в тиган, паста, печени тиквички (но без брашно ги правя) и печени кюфтета. Сега установявам, че старата българска манджа грах с пиле, също става адски бързо. Предпочитам манджи, които се готвят сами в печката Simple Smile Казах ли за печена бяла риба?!  newsm78 Тук видях страхотни рецепти и със сигурност ще се възползвам от тях.  Simple Smile

# 32
  • Мнения: 2 381
- Готвя главно събота/неделя рано сутрин, докато не е напекло слънцето и не съм загряла целия апартамент с фурната Simple Smile Подобна на Анетт1104 - готвя по мин 2 манджи на веднъж.

- Ползвам слоу куукър през седмицата, когато мога. Зареждам сутрин, вечер имаме готова вечеря.

- По идея пак на Анетт1104- пържени филии в доволно количество- после замразени.

- Пататник- вариации на Сбъдваща мечтите - нямам линк, имам изпринтена рецептата.

- Супа с чедър и шунка (често правя без шунка) на Танитта. (30 мин макс)

- Имам кошница за задушаване на зеленчуци. (Все още не я ползвам пълноценно, защото идеята ми хрумна след като сготвих доволно количество Гювеч зарзават във фурната и установих, че много по- бързо и здравословно ще е да задушавам всички зеленчуци. Така и бебето ще може да яде с нас). По последни проучвания зеленчуците се задушават за различен период от време, но повечето до 6-7 мин са готови.

- Подготвям за грил пилешко/пуешко(второто беше случайно попадение, но доста добро) предната вечер, съпругът ми грилва за около 15 мин. след работа, докато правя салата. Идея ми хрумна, че мога да замразя месото след като се приготви (после ползвам за салата напр за работа). Пак по същата логика си мисля, че докато се грилва месото мога да подготвя и червени чушки. След това да обеля и замразя. (предполагам може и друг зарзават. Чушките обаче мога да ползвам за различни рецепти).




# 33
  • Мнения: 2 082
в съд от йенско стъкло-нарязани на едро картофи+шунка+малко сол+чесън и масло.слагат се в микровълновата и за 15-20 мин са готови.разбърква се един два пъти.след като са готови картофите се стърже отгоре кашкавал.може да се запече или да се пусне за 1мин.

яйца с катофи-изпържват се в тиган картофи,нарязани като за мусака.чукат се отгоре яйцата, ,посолява се ,червен пипер и се бърка...

картофи в микровълнова-режат се на две по дължина.може леко да се издълбае по средата.малко сол,бучка масло върху всеки картоф и отгоре парче кашкавал.слагат се в микровълновата и са готови след 10-15 мин.

за омлет и замразени зеленчуци се сещам-в тигана олио +малко масло.слагат се различни зеленчуци и се подправят по желание...

# 34
  • Мнения: 57
Страхотна тема.

Ето нещо и от мен:

Пилешки хапки със соев сос
Нарязва се пилешко филе на хапки. Слага се с малко вода и олио да се овари. Като изври водата и пилешкото остане само на мазнина се добавя соевия сос докато и той поизври.

# 35
  • Мнения: 0
запис да ви следя  bouquet

# 36
  • Мнения: 3 323
Запис и от мен!

# 37
  • Мнения: 0
  chef  bouquet
страшна темичка Hug
аз се включвам със моите бързи вечери:
пиле  с грах (замразен) - става страшно бързо
всичко със замразени зеленчуци- ориз, пиле и т н
пиле със зеле (не го пека)- и почти само се готви
също много обичам и манджи които ги слагаш във фурната и сами се готвят докато аз правя нещо друго! Laughing

# 38
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Бъзро приготвени вечери и от мен:
 - панирани калмари - продават ги с панировката, пържат се за норматив. Поднесени със салатка са екстра вечеря, спретната за няма и 10 мин.
 - печени кремвирши с кашкавал - на парти грила, после отгоре поръсени с червен пипер и чубрица по желание.
 - баница с яйца и сирене - подготовката отнема не повече от 10 мин., за печене още 30-40 и е готово.
 - чушки в доматен сос - става за отрицателно време, особено ако ме мързи да беля повече домати - мешам. Пресни и консервирани - хем доволно количество, хем бързо, хем вкусно..
 - ориз с гъби - цялата врътня е докато запържа лука, гъбките и ориза - демек 2 мин. После слагам във фурната и забравям.
 - сьомга на тиган и ризото - докато ризотото се вари пека сьомгата. Много бързо, засищащо и любимо ястие у дома.
 - пържени яйца върху сиренце,  заляти  с кисело мляко+чесън, отгоре или поръсени с червен пипер или запържено масълце.
 - наденица/кърначета на скара. Докато се пекат правя таратор или салата. 10 мин. отнема цялата работа.
 - клубни сандвичи с пържени картофки и наредени пресни зеленчуци отстрани.
 - кашкавал на скара, комбиниран със салата - супер бързо, лесно и вкусно.
 - панирани пилешки филенца - и те стават  норматив. Измивам, посолявам /ако имам време преди това ги кисна в марината - соев сос и малко зехтин/, панировката е брашно, яйце и пържа. Стават много сочни и са доста бърза вечеря.
 - грах с картофки. 

# 39
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Много хубава тема - много рецепти си копирах Wink.

Ето няколко идеи и от мен :

Спагети с шунка и кашкавал: http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
Омлет по селски: http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html
Огретен със сметана : http://aelisaelis.blogspot.com/2009/11/4-5-1-2-3-300.html
Бърза баница: http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html
Картофени кюфтета с топено сирене:  http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html
Гратин с тиквички : http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_2796.html
Качамак по Бордовски: http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html
Хрупкави пилешки бутчета "Сигнал": http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html
Гювече : http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_03.html
Американски палачинки (pancakes) : http://aelisaelis.blogspot.com/2010/07/pancakes.html

# 40
  • Мнения: 884
Цитат
По идея пак на Анетт1104- пържени филии в доволно количество- после замразени.
Niki1, къде са тези идеи, че прерових навсякъде, и не мога да ги намеря? Филийките ме интересуват.

# 41
  • Мнения: 503
Маслини с ориз.Може и в тенджера на котлон.Най-бързото ястие на света. LaughingЗапържвам 1 глава стар лук ,1 малък морков нарязан на кубченца и  пресен лук.Добавям ориза ,кубче зеленчуков булъон,маслините и вода 1:4.Всичко за 20-30 мин.

# 42
  • Мнения: 2 381
Тиха Вода- обикновени пържени филийки, но в по- голямо количество направени и след това се замразяват. (разговор м/у двете ни след като отслабнах драстично по време на кърмене  Wink )

# 43
  • Мнения: 884
Точно това търсех-ще къмпингуваме, и исках да си замразя нещо домашно-или полуготово, или напълно готово. Мерси!

# 44

Общи условия

Активация на акаунт