Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 982
днес се сетих и много ми се дояде въпросната супа, та бъдете така добри да споделите рецептите с мен Wink
и без това милото е купил картофи като за целия китайски народ, трябва нещо да се правят Cool
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Аз я правя като обикновената картофена супа,само дето слагам повечко картофи и като стане я пасирам Winkправя и крутончета,слагам варено яйце и може и кренвишче  на колелца и настъргано сиренце,става сурер Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Сварявам картофи. Може заедно с друг зеленчук по избор. Пасираш. Разреждаш малко от бульона+ прясно мляко да е по редичко от боза. + вегета, евентуално сол, черен пипер+ бучка масалце и понякога застройвам с 1 яйце, а понякога минавам и без него.  Запичам крутони в намаслена с мазнина тава и поднасям.
Цитирай
Не пиша пропорции, защото не знам какво количество ще готвиш. Та: слагаш вода да заври и пускаш в нея кубчета бульон - на 1/2 л - един брой. Добавяш нарязани на кубчета картофи и шепа фиде, чубрица и смлян черен пипер. Когато уври, правиш топла застройка с лъжица - две брашно, яйце и кисело мляко. Накрая пускаш парче краве масло, може да сложиш и настъргано сирене. Вариант - при сервирането във всяка чиния поставяш лъжица заквасена сметана и ръсваш свеж магданоз.
Цитирай


Мнения: 1 909
1. Картофи обелени и нарязани на кубчета се сваряват във подсолена вода, в която добавяш и малко олио или масло.

2. Отцеждаш  и намачкваш хубаво картофите ( аз имам едно сито през което ги прекарвам с малко мляко, за да стане още по-фино пюрето. Мразя пасирани картофи, защото са ми, като лепило за тапети. Смачканите остават по-пухкави).

3. Добавяш към пюрето още мляко до желаната гъстота. Добавяш масълце и слагаш на котлона. Бъркаш на често и държиш на огъня, до като се разтопи масълцето и се появи съвсем леко бяла пяна на повърхността.

4. Крутоните заливам с малко зехтин и сол, разбърквам и пека във фурната.


P.S.
Това ми е любимата крем супа. Не обичам многото съставки в нея, защото намирам простичкия, но мек вкус на така направената супа за великолепен.

Според мен е чудесно, ако попаднеш точно на картофи за варене, защото те си стават на чудно пюре без особено усилие. Но не знам дали в БГ има вече възможност да избираш.
Цитирай
Не пиша пропорции, защото не знам какво количество ще готвиш. Та: слагаш вода да заври и пускаш в нея кубчета бульон - на 1/2 л - един брой. Добавяш нарязани на кубчета картофи и шепа фиде, чубрица и смлян черен пипер. Когато уври, правиш топла застройка

Ох, едва сега сложих очилата и видях, че става въпрос за КРЕМ-супа... кокоша слепота...
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Sory no mi izchezna Kredora.
Znachi da spodelya i moya opit s krem supite:
Jiveem v Portugalia a portugaltsite sa fenove na krem supite Laughing
Po printsip osnovata na vsichkite im krem supi e:kartofi ,morkovi,malko zextin i sol ili bulyonche.  zelentschutsite se zalivat s voda koyato da bade 2 prasta nad naryazanoto kolichestvo .Kato se svaryat se pasirat i se poluchava osnovata.
I sled tova idvat raznovidnostite:
1.naryazva se zele na sitno i se pribavya v osnovata da povri oshte 10 min.
2.kam osnovata se pribavya naryazan spanak i pak da povri oshte malko.
3.kam osnovata pribavyam imat edni zeleni lista(s malko trapchiv vkus.(kazvat im grelosh))kato povryat se dobavya malko svaren sux fasul.
4. pribavya se kam osnovata naryazan praz luk i pak da povri oshte malko

A ponyakoga obiram kakvito zelentchutsi imam v xladilnika -svaryavam i pasiram
Opitaite!Mnogo vkusno!!
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Sory no mi izchezna Kredora.
Znachi da spodelya i moya opit s krem supite:
Jiveem v Portugalia a portugaltsite sa fenove na krem supite Laughing
Po printsip osnovata na vsichkite im krem supi e:kartofi ,morkovi,malko zextin i sol ili bulyonche.  zelentschutsite se zalivat s voda koyato da bade 2 prasta nad naryazanoto kolichestvo .Kato se svaryat se pasirat i se poluchava osnovata.
I sled tova idvat raznovidnostite:
1.naryazva se zele na sitno i se pribavya v osnovata da povri oshte 10 min.
2.kam osnovata se pribavya naryazan spanak i pak da povri oshte malko.
3.kam osnovata pribavyam imat edni zeleni lista(s malko trapchiv vkus.(kazvat im grelosh))kato povryat se dobavya malko svaren sux fasul.
4. pribavya se kam osnovata naryazan praz luk i pak da povri oshte malko

A ponyakoga obiram kakvito zelentchutsi imam v xladilnika -svaryavam i pasiram
Opitaite!Mnogo vkusno!!
sega vidyax che stavalo vapros za kartofena kram supa,no nadyavam se da sam bila polezna i tezi retsepti  chef newsm10
Цитирай

USA

Мнения: 62
Моята рецепта е:
Първо сваявам прясното мляко с няколко зърна 4ерен пипер, нарязана на едро една глава лук, 1-2 листа дафинов лист и една лъжи4ка суха мастерка.Оставям го да истине.
Нарязвам картофите на куб4ета, моркови, целина ципка сол и ги сварявам.Пасирам ги.
Прецеждам млякото,добавям няколко лъжици бра6но и ги сварявам докато се полъ4и пядак сос.Добавям 2 лъжи4ки краве масло и ципка 4ерен пипер.Смесвам с пасираните картофи.Оставям ги да заврът за около 10 минути.
Крутоните за супата приготвям по следния на4ин:препи4ам няколко филии хляб, след което ги нарязвам на куб4ета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.