Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора
Здравейте,
търся рецептата за крем шарлота... или поне така ми бяха казали че се нарича:
Съставките бяха желатин, яйца,захар и... друго не помня.
Помня, че жълтъците се разбиват със половината захар и се варят, добавя се желатина, и после се смесват с разбитите на сняг белтъци...
Някой знае ли тази рецепта?
Цитирай


Тая рецепта имам за торта Шарлота от МериДжей, от нашия форум, пействам я, защото нямам линк, а и не я намирам.

ТОРТА ШАРЛОТА

Необходимите продукти са: 2 ч. ч. захар, 2 с. л. брашно, 7 яйца, 1 л. прясно мляко, 2 с. л. желатин, 1 ч. ч смлени орехи, 1 ванилия, 1-2 с. л. какао, кора от настърган лимон.

Приготвяне: Предварително свареното и охладено мляко, захарта, брашното, жълтъците и разтворения на водна баня желатин се смесват заедно. Сместа се слага на огъня и се бърка, докато лъжицата се гланцира (леко се сгъстява). Маха се от огъня и се прибавят предварително разбитите на сняг белтъци. Разделя се на три части в отделни купи: Към първата се прибавят смлените орехи + ванилията, към втората - какаото, а към третата - лимонената кора.
За тортата аз използвам форма с откопчаващи страни, но съм я правила и в по-голяма йена. С лъжица се слага последователно от всяка смес - става шахматно. Държи се в хладилник 24 часа да се стегне и е готова за консумация. В моя случай я държа по 12 часа, защото няма кой да я чака повече - пак става.
Цитирай


Да, това е което търся:) Благодаря ти Hug bouquet
Цитирай


Това съм го хапвала на гости,много вкусно десертче е. Peace
Цитирай


1-3 от 3 отговора