Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Соленки

  • 14 юли 2010, 21:44 ч.
  • Преглеждания  3 351  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 0
дайте някаква рецепта за  хубави соленки...че тука ма мрънкат.. нещо не много сложно ... но пък да е  вкусно тъй  Laughing..




Реклама
# 1
  • Мнения: 9 886
дайте някаква рецепта за  хубави соленки...че тука ма мрънкат.. нещо не много сложно ... но пък да е  вкусно тъй  Laughing..

Крекерчетата на Ксения, бързо стават, ако нямаш ленено семе, става и мак, и сусам, в краен случай малко сол.

Лаваш крекери, много са вкусни, но трябват повече неща за тях.

А ТУК има богат избор, виж какви продукти имаш и си избери.  bouquet

# 2
  • Мнения: 0
мерси много  Hug  bouquet

# 3
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
Преди години имаше рецепта за едни прекрасни соленки тук във форума. Да ме прощава авторката, не съм я записала коя е, но имам записана рецептата.

Казват се соленки Бурекас и ето тук рецептата, пускам я като цитат, защото не е моя:

Цитат
Ето и рецептата:

2 1/2 ч. ч. брашно
2 супени лъжици масло
1 к. ч. олио (зехтин)
4 супени лъжици кисело мляко (може и повече, до достигане на еластичност на тестото)
1/2 малка лъжичка сода за хляб
сол на вкус
жълтък за намазване
сусам

За плънката:

1 вариант

яйце и сирене

2 вариант

1 патладжан-опечен и обелен, смачкан на пюре и сирене

3 вариант

картофи и сирене + 1 яйце за спойка

Брашното се смесва с олиото и маслото докато не стане на трохи. Киселото мляко се смесва със содата и се прибавя към брашното. Добавя се сол, горе-долу от половин до цяла малка лъжичка. Замесва се еластично тесто, от което се правят малки топчета като с дланите ги спескваме за да станат плоски. В едната страна слагаме от плънката, и затваряме. От горе се намазват с жълтък, и се поръсват със сусам. Пече се на 180 градуса до като не станат златисти. Около 15 мин. при мен.
Аз използвам кухненски комбайн и цялата процедура ми отнема най-много 30 мин. - с печенето 

Аз лично съм правила плънка от шунка, кашкавал, яйце и зелени подправки. Ето и снимка:

# 4
  • Мнения: 9 886
Преди години имаше рецепта за едни прекрасни соленки тук във форума. Да ме прощава авторката, не съм я записала коя е, но имам записана рецептата.

Казват се соленки Бурекас и ето тук рецептата, пускам я като цитат, защото не е моя:

Аз лично съм правила плънка от шунка, кашкавал, яйце и зелени подправки. Ето и снимка:


Ооо, много са вкусни тия бурекитосчета, и аз имам рецептата от freak_man. Чуднички са, marulka_s, 10х за подсещането!   bouquet

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Соленки с масло и маргарин

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. масло + маргарин (не стопени)
300гр сирене
2 бакпулвера
брашно за меко тесто

По средата и в края на печенето се мажат с масло. Остават меки и вкусни повече от седмица, след изстиване съхранявайте в кутия.

# 6
# 7
  • Варна
  • Мнения: 549
  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт