Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 окт. 2005, 12:55 ч.
  • Преглеждания  10 583  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 452
Момичета, сутринта рано (че нали се събудих с един час по-рано Wink ) спретнах една купа аладушки по следната рецепта (някаква рускина я представи по тв):

Разбиват се 2 яйца, добавят се 3 сл захар, 1 щипка сол, 1 кофичка кисело мляко с 1 чл сода и брашно около 1 чч до получаване на средно гъсто тесто. Пържат се като нашите бухти - да плуват в много олио. Сервират се със заквасена сметана и сладко.

Това беше оригинала, но се наложи да се добави брашно, защото според тези пропорции тестото се получи течно.
Както и да е. Искам да питам някой познавач на руската кухня вярна ли е рецептата? Защото забравям вече за всякакви варианти на бухтички  Naughty и ще правя само тези......защото станах чудесни Simple Smile

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 960
И аз много обичам бухтички Simple Smile кажи моля колко гъсто направи тестото? С лъжица ли ги сипваш или ги месиш с ръце?

# 2
  • Мнения: 3 452
Освен посоченото по-горе брашно, сложих още около 2/3 чч, така че да се получи тесто, което да не тече при загребването с лъжичка - така ги пържих, т.е. доста по-гърсто от палачинково, т.е. като при българските бухтички Simple Smile

# 3
  • ....
  • Мнения: 1 220
 Тане, утре смятам да ги пробвам!  Laughing

# 4
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Абе я и аз да попитам,като ги пържите изпържват ли се от вътре,защото понякога като правя подобни бухтички,от вън се зачервяват,а вътре остават сурови Rolling Eyes.
Къде е тайната??? newsm78

# 5
Абе я и аз да попитам,като ги пържите изпържват ли се от вътре,защото понякога като правя подобни бухтички,от вън се зачервяват,а вътре остават сурови Rolling Eyes.
Къде е тайната??? newsm78


Прекалено силен "огън".


Аз правя същото тесто за бухтички и никога не съм знаела,че имат руски произход.Само,че за да се харесат на децата правя гъсто тесто,разточвам го (не много тънко)с точилка на плота в кухнята и режа с формички (прасенца,магаренца,звездички,триъгълничета).Пържа в предварително загрято олио до зачервяване.Вътре остават кухи.Някой ми беше казвал,че ги пълни с гъст маслен крем и стават "кремки"Simple Smile

# 6
  • Мнения: 945
Реzептата си е българска пък Twisted Evil  Crossing Arms

Аz си я имам от моята баба(само zа справка родена преди 99 години) и тя им викаше "Лангътки"  Simple Smile. Значи тестото трябва да е в полутечно състояние, така че да може да се zагребва с лъжица, но и да не е прекалено течно, че тогава попиват много маzнина и стават  Sick.

Мъжът ми е руснак и като каже направи ми Оладушки, аz му викам само ако им кажеш правилното име Laughing Crossing Arms Whistling

# 7
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Абе я и аз да попитам,като ги пържите изпържват ли се от вътре,защото понякога като правя подобни бухтички,от вън се зачервяват,а вътре остават сурови Rolling Eyes.
Къде е тайната??? newsm78


Прекалено силен "огън"


Да,така ги правя,на 4 ми е котлона и маслото е добре загряно,и пак стват гафове Rolling Eyes

# 8
  • София
  • Мнения: 1 909
Абе я и аз да попитам,като ги пържите изпържват ли се от вътре,защото понякога като правя подобни бухтички,от вън се зачервяват,а вътре остават сурови Rolling Eyes.
Къде е тайната??? newsm78


Прекалено силен "огън"


Да,така ги правя,на 4 ми е котлона и маслото е добре загряно,и пак стват гафове Rolling Eyes

Мисля, че майка има предвид, че огъня ти е прекалено силен и за това бухтите ти изгарят отвънка, а от вътре остават на тесто.

# 9
  • София
  • Мнения: 750
Всъщност оригиналното им име е Оладушки. Руснаците им казват и Олади.
Идва от "олеум" (масло), което е основата на приготвянето им - пърженето в много масло. Иначе рецепти има най-различни с месо, с плодове, от различни видове брашно.

Технологията на всички е горе-долу една и съща - брашното и другите съставки се забръква с вода или мляко, с мая или без до консистенция на рядко кексово тесто, което се гребе с лъжица.

Забравих да ти кажа, че еквивалентът им в гръцката (кипърската) кухня се казва Локумадес, но е само в десертен вид, докато вр уската кухня има и сладки и солени версии.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 123
а щом е течно тестото как успявате да оформите хубава форма припърженето?

# 11
  • Мнения: 3 452
Ето кой разбира от руска кухня Wink
Според мен г.п. рецепта си е баш руска, защото в никакъв български вариант не съм виждала да се слага захар, а именно тя придаде вълшебния вкус......никога преди не са ми ставали толкова вкусни Simple Smile
Иначе с огъня трябва да се внимава, както пише по-горе на много силен игън прегарят, а вътре остава леко клисаво......

# 12
  • Мнения: 3 452
а щом е течно тестото как успявате да оформите хубава форма припърженето?

При мен формата сама си се оформя Wink. Така освен топчета се образуват много интерсени фигурки Simple Smile

# 13
  • София
  • Мнения: 2 160
Мисля тази вечер да ги пробваме.
 Я кажете-не може ли да се пържат във фритюрник?

# 14
  • Мнения: 1 349
Може естествено, само махни кошницата, че се заклещват в мрежата Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт