Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора


Мнения: 414
     Привет!
   Много ще съм благодарна ако някой ми каже рецепти за тортелини, канелони и други такива изделия  Smile. Взех си някои видове на Барила, но незнам как да ги приготвя, само по указанието на опаковката ли или.., особено за канелоните, които се пълнят ми се иска някоя по-така смеска  Wink.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 215
Тортелините ги сварявам и ги заливам с един готов сос на Дерони -доматен с гъби (като добавям и риган) + по 1 ч.л. майонеза върху всяка порция  и  смлени орехи.не е завъртяна,но е вкусно и става бързо и лесно.За 1 плик тортелини отива половината сос от шишето.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 946
Tortelinite gi svaryavam v podsolena voda.
Sosa:v zextin zaparjvam 1 glava luk,nyakolko skilidki chesan i polovin nastargan  morkov.kato se pozaparjat pribavyam domaten sok.Ostavyam na baven ogan da povri malko i maxam ot kotlona i pribavyam 1 techna smetana.
Serviram tortelinite zalyati s sosa i otgore dosta nastargan kashkaval.
Priyaten apetit!
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
Тортелините ги варя и правя сос като за спагети. Канелоните (сварени) ги пълня с кайма, която предварително пържа в зехтин, добавям и домати, сол и риган. Редя ги в тава, поръсвам ги с кашкавал и запичам.
Цитирай


Мнения: 414
       Тортелините които взех са 2 вида - едните с 2 вида сирена, другите със сирене и шунка. Такива без нищо не видях. Вие какви вземате?
   Това за канелоните ми се вижда вкусно, ще го пробвам. А дали не знаеш някоя рецепта за пълнеж от разни сирена или нещо подобно?
Цитирай

Portugalia

Мнения: 946
az sashto vzimam s sirena,a ima i s kaima,no po ne mi xaresva.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 215
С кайма.Но мъжа ми ги носи  направо от Италия   Flutter
Цитирай

София

Мнения: 1 792
Любимите ни тортелини са тези с плънка от сирене и ги правя така: сварявам ги, сипвам ги в намазана тавичка, заливам ги със сметана и начупено в нея синьо сирене и накрая настъргвам кашкавал. Пека във фурната. Супер са.
А канелоните съм ги пробвала с най-различни плънки, но най-ни харесват напълнени с яйце и сирене и залети с доматен сос с чесън. Имай впредвид, че сосчето трябва да е редичко за да могат да се сварят канелоните.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
       Тортелините които взех са 2 вида - едните с 2 вида сирена, другите със сирене и шунка. Такива без нищо не видях. Вие какви вземате?
   Това за канелоните ми се вижда вкусно, ще го пробвам. А дали не знаеш някоя рецепта за пълнеж от разни сирена или нещо подобно?
Има най раzлични видове тортелините, с месен пълнеж, със сирена, с спанак и т.н. Аz вzимам такъв вид, който пасва на съответната рецепта.
Една идея zа пълнеж на канелоните е с наряzано на дребно пилешко месо (предварително zапържено) и смес от праz. Или пък със сьомга и сирене (Ricotta), или с гъбена смес, със спанак и др.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
       Тортелините които взех са 2 вида - едните с 2 вида сирена, другите със сирене и шунка. Такива без нищо не видях. Вие какви вземате?
   Това за канелоните ми се вижда вкусно, ще го пробвам. А дали не знаеш някоя рецепта за пълнеж от разни сирена или нещо подобно?

Аз предпочитам тортелините със сирене Wink, но това е въпрос на вкус. Може да ги направиш и бял сос (карбонара или 4 вида сирене, от готовите).
Канелоните съм ги правила и пълнени с  кашкавал, сирене и шунка. Всичко настъргвам и ги пълня с малка лъжичка. Също са много вкусни.
Цитирай

София

Мнения: 2 123
Канелони

Правя смеска от бяло сирене, настърган кашкавал, 1 малка кофичка сметана и 2-3 шепи изчистен и нарязан спанак /ако искаш може да допълниш извара/. Овкусявам смеската с подправки по избор - черен пипер, сол, риган... Пълня канелоните и ги нареждам в намаслена тавичка, като ги заливам с течна сметана /да се покрият ги/.
Печа ги по указанията на пакета, като тавичкат е запечатана с фолио. Преди да ги изкарам - настъргвам смеска кашкавал витоша и пармезан и връщам във фурната докато сирената се разтопят.

Тортерини

Освен описаните по-горе рецепти аз импровицзирах със следната измишльотина:
Свярявям 1 пакетче пилешки гърди //във водата слагам девисил и черен пипер/. После пасирам пилешкото докато стане на пастет.
Загрявам малко масло в тиган, там добавям пилешката паста 1 малка кофичка сметана. Овкусявам с подправки, като слагам и 1 с.л. ленено семе и 1л. бяло вино. В тази смес изсипвам вече сварените тортелини. Върху всяка порция настъргвам пармезан.
Цитирай


Мнения: 414
           Благодаря на всички за интересните идеи  Very Happy. Довечера ще се пробвам с тортелините.
С риск да прозвучи смешно, но канелоните преди да се напълнят варят ли се малко за да омекнат леко или се действа на сухо? Embarassed
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
С риск да прозвучи смешно, но канелоните преди да се напълнят варят ли се малко за да омекнат леко или се действа на сухо? Embarassed
Не се варят по принцип. Може обаче да има и видове, които да трябва да се варят. Погледни какво пише на опаковката
Цитирай

София

Мнения: 313
Аз варя тортелините,после ги слагам в тавичка с масло, настъргвам кашкавал и ги запичам.До сега не съм се сещала да ги правя с доматен сос. newsm78
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора