Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 629
според мен нещо не се получи ,както трябва  newsm78

Преписвам дословно рецептата от сп.Бон апети:

Пудинг от овесени ядки и ябълки
200г овесени ядки
400мл прясно мляко
4с.л. захар
сок от 1 лимон
1кг ябълки
3 яйца
30г краве масло

Прясното мляко се подслажда с захарта и се заливат овесените ядки. Обелените ябълки се настъргват на едро ренде и се заливат с лимоновия сок.
Яйцата се разбиват.Прибавят се овесените ядки и ябълките.Сместа се изсипва в намаслена тавичка и отгоре се поставят парченца масло. Пече се на 180г за около 20мин.

Така.Много е лесна и бърза.Снощи го спретнах,но според моите представи въобще не се изпече. По принцип няма какво толкова да му се пече,освен яйцата, но все пак. Thinking Пекох го към 30мин на 180гр и си стои мокър, лепкав,а бе не ми харесва!  Crossing Arms

Моля ви,ако има ентусиасти,нека пробват и да си кажат мнението. Ако се окаже,че аз съм сбъркала някъде и рецептата си заслужава,може да я прибавите към темата с здравословните,но аз я пуснах тук,за да обясня ситуацията.
Между другото малкият хареса сладкиша и си поиска допълнително,което беше същественото де  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 750
Честно казано, предполагам, че повредата не е в твоя телевизор!
имаш много "мокри" продукти и единствено овесените ядки като "сухи", а те, въпреки че доста набъбват, не са достатъчни да балансират мокротата. Естествено е да е станал лепкав, според мен!
Цитирай


Мнения: 2 187
Според мен е от ябълките - те допълнително пускат сок. Затова при такива рецепти аз след като настържа ябълките им слагам 2-3 лъжици галета.

Може би не е най-здравословно така, но поне не е мокро Very Happy
Цитирай
Я пробвай да балансираш по равно количество мляко и овесени ядки. И според мене е доста "мокър" сладкиш. Ябълките определено и те си пускат доста сок. newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
аааа,ти пробвай!  Laughing
пък аз междувременно ще питам Звездев в сайта им  Laughing
Цитирай
аааа,ти пробвай!  Laughing
пък аз междувременно ще питам Звездев в сайта им  Laughing
smile3534
Цитирай


Мнения: 1 689
Ще ти дам друга рецепта с ябълки и овесени ядки.Изпробвала съм я.
150гр.масло
150гр. захар
ванилия
3 яйца
125гр. овесени ядки
50гр.брашно
1 лимон
за гарнитурата:
500гр. ябълки
сок от 1/2 лимон
40гр. масло
75гр. нарязани ядки
50гр. захар
(Грамажите са убийййствени)
Смесват се маслото,захарта и ванилията.Прибавят се яйцата,овесените ядки,пресятото брашно и настърганата кора на лимона.Обелените ябълки се нарязват и поръсват с лимоновия сок и се смесват с разтопеното масло,ядките и захарта.В намазана с масло тавичка се изсипва 3/4 от тестото след това ябълките и се покрива с останалото тесто(ей това не ми се получи).Пече се 1 час при загрята фурна до 200 градуса.Вади се и се декорира с озахарени плодове или печени ябълки.
Успех!На мен ми хареса,но никой друг не сподели мнението ми.Бон апети!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
извинявам се,че качвам темата,но чисто за спорта пускам отговора на Бон Апети:

Здравейте!
Наистина е неприятно, когато очакваш да се получи едно, а резултатът е различен. Искаме само да ви обърнем внимание, че пудингът е с по-особена консистенция, отколкото сладкишите. Освен това в статията се говори за детска кухня, а според д-р Стоянова тези храни се различават както по състав, така и в начина на приготвяне. Също така голяма е вероятността да се е получил “лепкав сладкиш”, както го наричате, ако сте използвали сочни ябълки. Нашият съвет е да използвате възможно най-сухите ябълки, които има на пазара, а ако са твърде сочни – след като ги настържете, ги оваляйте в галета.
С пожелание за приятни мигове в кухнята!
Екипът на “Бон Апети”


сухи , по-сухи, най-сухи ябълки.... newsm78

kamy7, благодаря ти за рецептата. Когато съм настроена по-оптимистично по отношение на овесените пудинЗи  Shocked, ще спретна ръкавите и ще я направя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.