Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
Здравейте! Търся, търся тема за това, както и в сайта на МВР, но засега не открвиам - моля кажете ми какво трябва да се носи в районното когато се подава молба за международен паспорт на непълноленто дете? Направо може ако знаете някой линк с това инфо да дадете. ПРедварително благодаря!  bouquet
Цитирай


Акт за раждане, снимки на детето, двамата родители и техните лични карти.
Присъствието и на двамата родители е задължително, за да се подпишат , че са съгласни да се издаде паспорт на детето. На място там се попълва формуляра.
Цитирай


Eто две  теми Hug

Какво трябва за да извадя паспорт на бебето
Вадене на паспорт на бебе

За бебета са, но ще ти свърши работа  Smile
Цитирай


благодаря, но в сайта на мвр НЕ пише нищо за удостоверение за постоянен адрес, нито пък за копие от граждански брак?????
Цитирай


Не са необходими, не се изискват. Те имат данните си в системата, достатъчни са личните ви карти.  Smile
Цитирай


И снимки не се искат, всички вече се снимат там.
Цитирай


благодаря, но в сайта на мвр НЕ пише нищо за удостоверение за постоянен адрес, нито пък за копие от граждански брак?????
Онзи ден подадохме документи за паспорт на дъщеря ми /4 г./. Искаха:
1. Акт за раждане - оригинала го видяха, а поискаха копие;
2. Заявление за постоянен адрес;
3. Присъствие на двамата родители + лични карти за справка;
4. Квитанция за платена такса;
5. Заявление, което се попълва на място;
6. Снимка  - на място.
Цитирай


Точно така, когато за първи път се вади документ за самоличност на непълнолетен (без занение дали е паспорт или е лична карта, която сега се вади при навършване на 14г.) задължително искат заявление за постоянен адрес. Слеващият път-след 5 години, когато вадите следващия паспорт вече не искат, стига да няма промяна в адреса де... Заявлението за постоянен адрес се вади от общината, но самото заявление трябва да си го купите предварително (много тъпо) от книжарница-обикновено в най-близката до общината има. В него много внимавайте да попълните пълния адрес-ул., номер, блок, етаж, апартамент, абе всичко. Тук, в общината е достатъчен единия родител. Най-често се изпуска етажа, а после в районното се заяждат за това и може дори да ви върнат отново в общината заради това, така че бъдете внимателни.
Цитирай


И друго да допълня - добре е детето да е на един адрес с майката, това в случай че по различни причини сте на различни адреси регистрирани. След подаването на документите, полицай идва на вашият адрес, и разпитва съседи дали там живее такова дете.
А по-горното го написах по повод на това, че когато раждах първото си дете бях по лична карта на един адрес, съответно детето е записано на него; а за второто си бях сменила адреса, и малката на друг адрес. По препоръка на служителката, събрахме двете деца с баща им на един адрес, реалният на който живеем  Laughing
Цитирай


Не са ни искали заявление за постоянен адрес и не са идвали да проверяват има ли деца на адреса. Не биха и намерили деца на този адрес, ние и 4-римата имаме различен постоянен и настоящ адрес, живеем по настоящ.

Когато детето се роди то се записва на адреса на майка си по това време. Ако до издаването на паспорта адреса на майката не е променян, не искат този документ, ако обаче е, тогава се иска бланката за детето за да е ясно къде живее то в крайна сметка
Цитирай


И на мен не са ми искали, нито са ни проверявали (май в провинцията често проверяват, но в София не).
Цитирай


Само да допълня ,че за детски паспорт няма бърза или експресна поъчка.Срока е един мес.(поне преди 2 години беше така)
Тези които бързат да го имат в предвид и да проверят.
Цитирай


Ето и при нас как протече:

Онзи ден подадохме документи за паспорт на дъщеря ми /4 г./. Искаха:
1. Акт за раждане - оригинала го видяха, а поискаха копие;  Peace
2. Заявление за постоянен адрес; - Не беше необходимо, само ако има промяна в адреса
3. Присъствие на двамата родители + лични карти за справка; - При невъзможност за присъствие на единия от родителите - пълномощно от отсъстващия, че е съгласен присъстващия родител да подаде заявление за паспорт. Да не се бърка с Декларацията за напускане на страната!
4. Квитанция за платена такса;
5. Заявление, което се попълва на място;
6. Снимка  - на място.
Цитирай


Двамата родители с лична карта или единият с пълномощно от другият.
Акт за раждане с копие - копието остава там.
Заявление за постоянен адрес, взеха го и остана там.
Квитанция за платена такса - За 1-ви паспорт е 11лв. а за следващ е 22лв
Там дават заявление, поплва се на място и после търсихмее кварталният да се подпише, че данните са така.
Снимат си там на място.
Аз носех решението от съда за да се докаже, че като в акта им за раждане съм с една фамилия, оа личната ми карта с друга, съм си се аз - един човек е. Може и да се извади документ за идентичност на имената, но не съм вадила. Но не ми взеха копие от решението от съда.
Цитирай


 спе4елих дело за лишаване на родителски права с този документ мога ли да  изкарам задграни4ен паспорт на децата ми и да напусна страната
Цитирай


1-14 от 14 отговора