Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора


Мнения: 1
Търсих в Гугъла, но всички са различни искам вие да ми предложите рецептата, защото ще знам че ще бъде вкусно. А ще  дойдат и свекърва ми на гости и трябва да се представя.
Цитирай

варна

Мнения: 69
Аз го правя така-омесвам каимата като за кюфтета-яйце,сух хляб,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.Разстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво я приглаждам.Отгоре нареждам варени яйца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.Завивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху хартия за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
Цитирай

sofiq

Мнения: 95
Здравей,аз също правя рулото по-същия начин както го е написала shine dirl но ще ти предложа едно друго което става фантастично и страшно впечатлява.
ЯЙЧЕНО РУЛО С КАЙМА  на светлана
 
 
За омлета - 5 яйца (аз сложих 6, че бяха дребни)
250г майонеза
300г настърган кашкавал
малко нарязан магданоз
(сол не сложих, кашкавалът е достатъчно солен)

Тази смес се излива в покрита с хартия за печене тавичка и се пече 20мин. Изважда се и се оставя да поизстине 5-6 мин.

За плънката - 0,500кг кайма омесена като за руло Стефани/като за кюфтета/
Тази смес се разстила върху омлета посредата пак може да си наредиш варено яйце и морков и с помощта на хартията се навива на руло. Пече се още 30 мин. Вкусно е както топло, така и студено. Опитай страхотно е!Вкуса е много по-хубав и по-лек от Стефанито,защото яйчената платка поема мазнината от каймата.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 445
Аз го правя така-омесвам каимата като за кюфтета-яйце,сух хляб,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.Разстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво я приглаждам.Отгоре нареждам варени яйца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.Завивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху хартия за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
Аз го приготвям по същият начин! Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Аз го правя така-омесвам каимата като за кюфтета-яйце,сух хляб,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.Разстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво я приглаждам.Отгоре нареждам варени яйца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.Завивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху хартия за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
и АЗ ТАКА!!!
Морковчето ми е предварително сварено обаче....
И накрая правя едно сосче фрикасе и отделно сварявам бял ориз за гарнитура....
Цитирай

там край морето...

Мнения: 24
Преди време и аз търсих и си харесах рецептата на Лео. Ето я и нея:
"500 гр. кайма
4 яйца
2 моркова
5-6 кис. краставици
шепа грах (по желание)
1 гл. лук
подправки-магданоз, кимион,  чубрица, сол или вегета
За каймата- прибавя се 1 яйце, магданоз, чубрица, лукът, кимион, вeгeта или сол.
За плънката- 3те яйца и морковите се сваряват и нарязват на кубчета(или лентички), добавят се и нарязаните кис. краставички и грах.
Върху  фолио се разстила каймата, по средата се изсипва плънката и се навива.
Пече се на 200 градуса, като леко се поръсва с галета и се слагат няколко кубчета масло отгоре."
Аз обикновено намазвам рулото само с олио - обилно и към края когато е готово - поръсвам с настърган  кашкавал и запичам още 5 минути. На моята фурна съм засякла че рулото на 200 градуса се изпича точно за 45 минути. Рулото слагам в тавичка намазана с олио и с 1- 2 чаши вода. Докато се изпече - извира цялата вода и остава само на мазнинка.
Цитирай


Мнения: 1
Благодаря ви момичета  bouquet
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
От няколко години го правя по тази рецепта от "Бон Апети" http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=1381&cat=0&subcat=0
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 500
Ето и моята  Hug

Руло Стефани

     
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 445
Блонди,изглежда страхотно! Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 550
 newsm10
Цитирай


Мнения: 965
Аз за да не си играя да завивам, слагам кайма на дъното на  кексовата форма ,като  вдигам кайма нагоре по стените, слагам топено сирене,леко заварения морков, краставичките, яйцата, кашкавал, гъби слагам понякога и отгоре слагам останалата кайма  като  леко я подпъхвам надолу, и съединявам долната и горната кайма.Отгоре ако имам повече яйца мажа с белтък, ръся с галета и царевично брашно.
Сервирам с картофено пюре, пържени гъби или ориз.
Цитирай


Мнения: 5 809
Не съм правила никога, а иначе обичам това нещо. Crazy Ще пробвам, мерси за идеята и за рецептите. bouquet
Цитирай

Шумен

Мнения: 426
Препоръчвам ти Егейското руло на Звездев.Вкусно и оригинално. Peace

     
Егейско руло    

      


За рулото

800 г кайма смес
1 яйце
2 филии хляб
1/3 глава настърган кромид лук
1 пълна ч.л. сух риган
1 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
6 лентички бекон - 50 г

За плънката

2 наденици
1 настърган морков
4-5 скилидки чесън
100 г кашкавал

За соса

3-4 домата
1/2 морков
1/2 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
150 мл червено вино
1 с.л. доматено пюре
3 с.л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
сол на вкус


Стъпки за приготвяне

   1. В купа с кайма поръсваме сол и настъргваме кромид лук. Прибавяме сух риган и мащерка. Добавяме яйце, поръсваме сол и черен пипер.
Накисваме филии хляб в купичка с вода за 2-3 минути. Намачкваме и добре изцеждаме с ръце накиснатия хляб и го прибавяме в купата с кайма. Омесваме добре каймата.
   2. Разстиламе и изтъняваме каймата до дебелина 5-6 см в тавичка, в която сме поставили хартия за печене.
   3. Отгоре подреждаме наденици и по тях правим прорези. От едната страна на наденицата оформяме ред от настърган морков и поръсваме скилидки чесън. Нарязваме кашкавал на пръчици и го подреждаме зад наденицата.
   4. Завиваме хартията и навиваммата на руло, като притискаме добре. Поставяме рулото със затворената част надолу и запечатваме краищата му.
   5. Покриваме рулото с ивици бекон, които подреждаме накръст. Защипваме краищата на лентичките бекон под рулото. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути.
   6. Нарязваме кромид лук, чесън, домати и моркови на едро. Слагаме лука, чесъна и морковите в загрят зехтин и след 30 секунди прибавяме доматите. Пържим продуктите 5-6 минути, като разбъркваме периодично.
   7. Прибавяме доматено пюре, поръсваме сол и захар. Наливаме червено вино и ароматизираме с дафинов лист. Варим около 15 минути.
Отделяме дафиновия лист, поръсваме червен пипер. Изсипваме сместа в купа и пасираме.
   8. Изваждаме рулото от фурната и го заливаме със соса с помощта на черпак. Запичаме отново рулото за 20 минути на същата температура. След като извадим рулото от фурната, го оставяме да изстине за 10 минути. След това го нарязваме на филийки и го поднасяме.


Цитирай


Мнения: 1
И аз го правя подобно на polly- в средата на по- голяма правоъгълна тава разстилам част от каймата, после нареждам плънката, другата част от каймата, съединявам двете части от каймата, заглаждам с малко водица, поръсвам с малко галета. От двете страни на направеното руло нареждам едро нарязани и леко посолени картофи, добавям малко водица и пека на 200 градуса. Така заедно с рулото приготвям и гарнитурата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора