«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора


ћнени€: 1
“ърсих в √угъла, но всички са различни искам вие да ми предложите рецептата, защото ще знам че ще бъде вкусно. ј ще  дойдат и свекърва ми на гости и тр€бва да се представ€.
÷итирай

варна

ћнени€: 69
јз го прав€ така-омесвам каимата като за кюфтета-€йце,сух хл€б,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.–азстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво € приглаждам.ќтгоре нареждам варени €йца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.«авивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху харти€ за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
÷итирай

sofiq

ћнени€: 109
«дравей,аз също прав€ рулото по-същи€ начин както го е написала shine dirl но ще ти предложа едно друго което става фантастично и страшно впечатл€ва.
я…„≈Ќќ –”Ћќ —  ј…ћј  на светлана
 
 
«а омлета - 5 €йца (аз сложих 6, че б€ха дребни)
250г майонеза
300г настърган кашкавал
малко нар€зан магданоз
(сол не сложих, кашкавалът е достатъчно солен)

“ази смес се излива в покрита с харти€ за печене тавичка и се пече 20мин. »зважда се и се остав€ да поизстине 5-6 мин.

«а плънката - 0,500кг кайма омесена като за руло —тефани/като за кюфтета/
“ази смес се разстила върху омлета посредата пак може да си наредиш варено €йце и морков и с помощта на харти€та се навива на руло. ѕече се още 30 мин. ¬кусно е както топло, така и студено. ќпитай страхотно е!¬куса е много по-хубав и по-лек от —тефанито,защото €йчената платка поема мазнината от каймата.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 2 445
јз го прав€ така-омесвам каимата като за кюфтета-€йце,сух хл€б,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.–азстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво € приглаждам.ќтгоре нареждам варени €йца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.«авивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху харти€ за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
јз го приготв€м по същи€т начин! Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 994
јз го прав€ така-омесвам каимата като за кюфтета-€йце,сух хл€б,лук,черен пипер,чубрица и магданоз.–азстилам омесената кайма върху найлонче и хубаво € приглаждам.ќтгоре нареждам варени €йца,морковче,кисела краставичка,топено сиренце.«авивам с помощта на найлона,хубаво приглаждам краищата,слагам го в тава върху харти€ за печене,намазвам го хубаво само с белтък и го пека на вентилатор на 200гр.докато се зачерви.
и ј« “ј ј!!!
ћорковчето ми е предварително сварено обаче....
» накра€ прав€ едно сосче фрикасе и отделно свар€вам б€л ориз за гарнитура....
÷итирай

там край морето...

ћнени€: 24
ѕреди време и аз търсих и си харесах рецептата на Ћео. ≈то € и не€:
"500 гр. кайма
4 €йца
2 моркова
5-6 кис. краставици
шепа грах (по желание)
1 гл. лук
подправки-магданоз, кимион,  чубрица, сол или вегета
«а каймата- прибав€ се 1 €йце, магданоз, чубрица, лукът, кимион, вeгeта или сол.
«а плънката- 3те €йца и морковите се свар€ват и нар€зват на кубчета(или лентички), добав€т се и нар€заните кис. краставички и грах.
¬ърху  фолио се разстила каймата, по средата се изсипва плънката и се навива.
ѕече се на 200 градуса, като леко се поръсва с галета и се слагат н€колко кубчета масло отгоре."
јз обикновено намазвам рулото само с олио - обилно и към кра€ когато е готово - поръсвам с настърган  кашкавал и запичам още 5 минути. Ќа мо€та фурна съм зас€кла че рулото на 200 градуса се изпича точно за 45 минути. –улото слагам в тавичка намазана с олио и с 1- 2 чаши вода. ƒокато се изпече - извира ц€лата вода и остава само на мазнинка.
÷итирай


ћнени€: 1
Ѕлагодар€ ви момичета  bouquet
÷итирай

—ливен

ћнени€: 2 000
ќт н€колко години го прав€ по тази рецепта от "Ѕон јпети" http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=1381&cat=0&subcat=0
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 505
≈то и мо€та  Hug

–уло —тефани

     
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 2 445
Ѕлонди,изглежда страхотно! Peace
÷итирай

¬арна

ћнени€: 550
 newsm10
÷итирай


ћнени€: 1 042
јз за да не си игра€ да завивам, слагам кайма на дъното на  кексовата форма ,като  вдигам кайма нагоре по стените, слагам топено сирене,леко заварени€ морков, краставичките, €йцата, кашкавал, гъби слагам пон€кога и отгоре слагам останалата кайма  като  леко € подпъхвам надолу, и съедин€вам долната и горната кайма.ќтгоре ако имам повече €йца мажа с белтък, ръс€ с галета и царевично брашно.
—ервирам с картофено пюре, пържени гъби или ориз.
÷итирай


ћнени€: 5 824
Ќе съм правила никога, а иначе обичам това нещо. Crazy ўе пробвам, мерси за иде€та и за рецептите. bouquet
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
ѕрепоръчвам ти ≈гейското руло на «вездев.¬кусно и оригинално. Peace

     
≈гейско руло    

      


«а рулото

800 г кайма смес
1 €йце
2 филии хл€б
1/3 глава настърган кромид лук
1 пълна ч.л. сух риган
1 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
6 лентички бекон - 50 г

«а плънката

2 наденици
1 настърган морков
4-5 скилидки чесън
100 г кашкавал

«а соса

3-4 домата
1/2 морков
1/2 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
150 мл червено вино
1 с.л. доматено пюре
3 с.л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
сол на вкус


—тъпки за приготв€не

   1. ¬ купа с кайма поръсваме сол и настъргваме кромид лук. ѕрибав€ме сух риган и мащерка. ƒобав€ме €йце, поръсваме сол и черен пипер.
Ќакисваме филии хл€б в купичка с вода за 2-3 минути. Ќамачкваме и добре изцеждаме с ръце накиснати€ хл€б и го прибав€ме в купата с кайма. ќмесваме добре каймата.
   2. –азстиламе и изтън€ваме каймата до дебелина 5-6 см в тавичка, в ко€то сме поставили харти€ за печене.
   3. ќтгоре подреждаме наденици и по т€х правим прорези. ќт едната страна на наденицата оформ€ме ред от настърган морков и поръсваме скилидки чесън. Ќар€зваме кашкавал на пръчици и го подреждаме зад наденицата.
   4. «авиваме харти€та и навиваммата на руло, като притискаме добре. ѕостав€ме рулото със затворената част надолу и запечатваме краищата му.
   5. ѕокриваме рулото с ивици бекон, които подреждаме накръст. «ащипваме краищата на лентичките бекон под рулото. ѕечем в предварително загр€та на 200 градуса фурна около 30 минути.
   6. Ќар€зваме кромид лук, чесън, домати и моркови на едро. —лагаме лука, чесъна и морковите в загр€т зехтин и след 30 секунди прибав€ме доматите. ѕържим продуктите 5-6 минути, като разбъркваме периодично.
   7. ѕрибав€ме доматено пюре, поръсваме сол и захар. Ќаливаме червено вино и ароматизираме с дафинов лист. ¬арим около 15 минути.
ќтдел€ме дафинови€ лист, поръсваме червен пипер. »зсипваме сместа в купа и пасираме.
   8. »зваждаме рулото от фурната и го заливаме със соса с помощта на черпак. «апичаме отново рулото за 20 минути на същата температура. —лед като извадим рулото от фурната, го остав€ме да изстине за 10 минути. —лед това го нар€зваме на филийки и го поднас€ме.


÷итирай


ћнени€: 2
» аз го прав€ подобно на polly- в средата на по- гол€ма правоъгълна тава разстилам част от каймата, после нареждам плънката, другата част от каймата, съедин€вам двете части от каймата, заглаждам с малко водица, поръсвам с малко галета. ќт двете страни на направеното руло нареждам едро нар€зани и леко посолени картофи, добав€м малко водица и пека на 200 градуса. “ака заедно с рулото приготв€м и гарнитурата.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора