«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора


ћнени€: 1 141
ћайка ми е с болки във врата и ръцете от доста месеци. ѕон€кога стигат гърба и краката. ѕосто€нно е по лекари, защото болките са нетърпими - нито може да спи нито да се облече. »ма и слабост в едната ръка. ѕочти не може да € вдига. ѕреди и казваха артрит, шипове, спондилоза, последното е възпалени нерви.  ато и прав€ масаж на врата и олеква и наистина се напипва нещо като жила.  азва, че от топлата вода също и отминава болката.  —лагаха и инжекции ѕрофенид, пи јфламил, ћилгама, какви ли не обезбол€ващи, разни хрущ€ли, билки и мазила - нищо не помогна. Ќ€кой неща само облекчиха моментно болката. ћного мол€, ако н€кой се е излекувал от подобно нещо да сподели как Praynig
÷итирай

—траната на чудесата

ћнени€: 2 333
“ази слабост във ръката и болките в гърба и врата ги имам и аз.ћо€та диагноза е плексист+радикулит+тендовагинит.» трите об€сн€ват едно и също нещо с различна локаци€-възпалени и увредени нерви.
ѕомага правилната стойка, с изправен гръбнак,лечебната гимнастика и физиотерапи€та.
Ќека си поиска талон є4 от ЋЋ и да посети физиотерапевт-ще назначат процедури съобразени със състо€нието и.
—ъщо по здравна каса се полагат програми профилактика и рехабилитаци€(ако е работеща)
ѕълно излекуване н€ма-просто може да се поддържа в състо€ние да не са нетърпими болките,но винаги ще тр€бва да щади болните места.
» нещо важно-въпреки,че от топлата вода утихва, се задълбочава възпалението-нека не го топли!
÷итирай


ћнени€: 1 141
’оди на санаториум и след физиотерапи€та там положението се влоши. ћинаха 2м. от тогава...
÷итирай


ћнени€: 397
Ўиповете вод€т до притискане на нервите,оттам и болките.‘изиотерапи€та е ограничена при възпаление на нерв.ќт топлата вода се отпуска мускулатурата,ко€то е напрегната в момента най-веро€тно от неправилна стойка.ћоже да помогне масажа,който да отпусне мускулите и мануалната терапи€ ,ко€то ще намести шиповете да не притискат нервите.«адължително е да се прави и ежедневно лечебна гимнастика.ѕон€кога от шиповете във врата аз получавам и световъртеж и изтръпвани€.ј с какви изследвани€ и е поставена диагнозата?» колко време е пила милгамата?
÷итирай


ћнени€: 1 141
ћилгама пие от скоро - н€колко дни, но не се забел€зва разлика. √имнастика би правила, но не знае каква. »зследвани€ н€ма, само € питат къде € боли, докторите даже не стават от стола да вид€т. ¬чера си сложи космодиск, че на н€кой си му помогнало за такива болки и сега чакаме резултат Wink
÷итирай

¬.“ърново

ћнени€: 349
Аз имах сериозни болки в едната ръка и рамото прди време.Казаха-възпален нерв.Неможех от болка да си движа ръката,дори една химикалка не можех да повдигна.Държа ме дооооооооста време.Ходих на лекар ,изписа ми мазила разни,нищо не помогна.Накрая трябваше да ме пратят на нагревки,ама точно какво ми правиха...Слагаха ми едни торбички,по които пускаха ток и се усещаше нещо като боцкане.Май не е точно нагревки,а физиотерапия му викаха,по-скоро електротерапия.Направих два курса на лечение.Поотслабна болката,не мина веднага,но имаше някакъв ефект.Ръката много я пазех.Държах я плътно до тялото си,все едно е паралезирана.Научих се да почти да не я ползвам,докато не изчезна болката.Няколко месеца продължи всичко.Като забременях втория път и се появи пак болката,хем не съм я претоварвала ръката...,тогава пак не правих нищо с нея и мина,но пак отиди към 2-3 месеца.
Мястото не трябва да се нагрява,после става по-лошо.
÷итирай


ћнени€: 1 141
 осмодиска облекчи малко болките във врата. —ега са поносими, но тези в ръката останаха. ћол€, кажете ми за какви изследвани€ да насто€ва, за да и постав€т €сна диагноза.
÷итирай

—траната на чудесата

ћнени€: 2 333
ѕри невролог правено ли е ћћ√? “ова е прослед€ване за проводимостта на нервите?
÷итирай


ћнени€: 1 141
Ќе е правено. ћоже ли да об€сниш какво е това изследване, как се прави, болезнено ли е, колко струва.
÷итирай

—траната на чудесата

ћнени€: 2 333
ѕускат се импулси по нервите,слага се пластина на едини€ край и на други€ се пуска импулс за да се види провежда ли адекватно, също така накра€ се вади графика от изследването-прилича на ≈ √, там вече има отклонени€ от средните стойности и т.н. ѕрави се на болни€ крайник, горен или долен по€с(на мъжа ми го правиха за дискова херни€,на мен за плексит и радикулит)јз просто се чуд€ как е възможно да постав€т диагноа без изследване.Ќека € прегледа невролог, ще прецени сами€ специалист какво е необходимо.
÷итирай


ћнени€: 1 141
ћного ти благодар€  bouquet ћоже ли да напишеш пълното наименование на изследването или е познато само като ћћ√? ћайка ми каза, че никога не са и го предлагали и не го е чувала. ƒали тр€бва специална апаратура в специализирана болница или го прав€т повечето невролози?
÷итирай


ћнени€: 397
ѕробвай да искаш,ама те се ослушват.—пециализирана е неврологи€та на 4 километър за тези изследвани€.» все пак ако е притиснат нерва изследв.ще го докаже,но най-точно яћ– може да фиксира точно м€стото.ј това е по-важно,за да се прецени какво може да се направи.»ли поне една рентг.снимка да пуснат на та€ жена....ѕоследни€ път си ми взеха направлението,хапченца и хаааайде чао.
÷итирай


ћнени€: 1 141
Ќе живеем в —офи€, а и на рентген или скенер виждат ли се нервите? “€ ще си плати изследването, само да и кажат какво тр€бва, но според лекарите не е толкова болна, чак изследвани€ да и пускат Sad
÷итирай


ћнени€: 397
Ќе е ами,щом мърда още #Cussing outјма после от ти€ противовъзп. като направи €зва и вдигне кръвно,що ли да го мисл€т това .»зследването е електро мио графи€,на скенер ще се вид€т всички изменени€ по прешлените,като яћ– е по-точен,но и по-скъп.јко има проблем с т€х,логично е да се притискат и нерви и зависи къде е увредата,си има характерни оплаквани€.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 242
записвам се да ви след€.
и баща ми има н€какъв възпален нерв само, че в л€во между гърдите и подмишницата.
изписали са му една чанта лекарства... повечето болкоуспоко€ващи, което не е много добре, защото има и проблеми със сърцето.
аз от известно време проучвам възможностите за рехабилитаци€ по здравната каса или н€какви физиотерапии.
прочетох за н€каква лазер терапи€ или лазер пунктура с ко€то се третира сами€ нерв и би тр€бвало да облекчава... сега го навивам да пробва Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора