Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 2 534
Помагайте , имам и тип цигулка , и обикновена . Обаче нито една рецептичка незнам , освен печена със захар и на пюре с мляко за детето .
Приемам всякакви идеи , още повече , ако има вариант да е солено .
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Тиквеник,ама незнам точната рецепта newsm78
Цитирай


Мнения: 237
Сладкиш с тиква

 1 1/2 кг тиква
 150 г захар
 2-3 яйца
 50 г счукани орехи
 200 мл прясно мляко
 80 г галета
 50 г краве масло
 1 чаена лъжичка канела

Тиквата се нарязва на малки парчета и се сварява с малко вода (да омекне). След това се разбива на пюре. Прибавят се захарта, жълтъците, счуканите орехи, прясното мляко, галетата, кравето масло, канелата и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазана с масло и посипана с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.
Цитирай


Мнения: 237
Тиквеник

 2 пакетчета фини готови кори
 1 кг тиква (почистена),
 3/4 чаена чаша растително масло
 1 кафена чашка орехови ядки
 1 чаена чаша захар на пясък
 100 г галета или ситно счукани бисквити
 1 кафена чашка пудра захар
 1/2 пакетче канела

  Тиквата се настъргва. Ореховите ядки се счукват и се смесват с канелата и галетата. Корите се намазват с мазнина и се слепват по две. Всяка двойна кора се поръсва най-напред с мазнина, а след това - с част от сместа с ореховите ядки и съответна част от настърганата тиква и захарта на пясък и се навива на руло. Рулата (при пресни кори се навиват охлювообразно, а при сухи се оставят прави) се слагат в намазана с мазнина тава. Приготвеният тиквеник се поръсва с останалата мазнина и се пече при умерена температура.

Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Тук е много разпространена кремсупата от тиква. Наистина става вкусно, а и е лесно за приготвяне - аз я правя на принципа на обикновена  кремсупа от картофи. При сервиране се сипва малко тиквено олио.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Тиква с крем-карамел.
Нарязваш тиквата на малки парчета и я подреждаж в тавичка, където предварително си карамелизирала захарта. После заливаш със сместа от яйца, мляко и захар и печеш. Става много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.