Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 ноем. 2005, 20:24 ч.

бързо, лесно и евтинко

  • 54 724
  • 165
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 813
любимият сладкиш на американските домакини, когато имат да нахранят много хора:

chocolate crazy cake
2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар (аз слагам половината)
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (аз слагам едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао

# 1
  • София
  • Мнения: 418
Не ми изглежда трудно.може да го пробвам.... Simple Smile

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Наистина не изглежда да е трудно, ама пък ми изглежда прекалено лесно Rolling Eyes
Абе, ще взема да го пробвам Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 2 149
на мен ми изглежда странно Rolling Eyes
Ще чакам отзиви

# 4
  • Мнения: 13 897
А не залепва ли по тавата, след като не е подмазана? Или става въпрос за тефлонов съд? newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 4 813
аз го пека в нормална тава от алпака - не залепва.

# 6
  • София
  • Мнения: 369
сега ще го спретна-стискайте палци, после ще докладвам за резултата! Simple Smile

# 7
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 245
Аз имам подобна рецепта - водят я wet chocolate cake и става доста приятен сладкиш Grinning

# 8
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Ами ще го спретна тогава днес като е приятен и ще докладвам Mr. Green

# 9
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink

# 10
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink
Sлед като и Хонда го похвали няма как да не се доверим  chef

# 11
  • София - Света Троица
  • Мнения: 239
А глазурата топла или студена? И съответно върху топъл или изстинал кейк се слага?

# 12
Аз лично след като го изпекох го извадих от фурната и през това време заджурках глазурата. Като стана веднага го полях. Не беше изтинал кой знае колко Wink Grinning

# 13
  • Мнения: 815
страхотна рецепта smile3501.правих вече два пъти сладкиша и свършва моментално eat.фенове сме на сладкото

# 14
  • София
  • Мнения: 4 813
радвам се, че ви харесва.  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт